Pagina's

zaterdag 24 mei 2014

Activiteit: MyVegas Facebookgame

Activiteit: MyVegas Facebookgame



Toen ik terugkwam van mijn reis naar Californië in september 2012 las ik op een forum ergens de vraag of dat er meer mensen het MyVegas game speelden. Toen wist ik nog niet wat het was en ging er informatie over opzoeken op internet. Het MyVegas game bleek een spel te zijn op Facebook, waarbij je door te spelen op slotmachines (fruitmachines, eenarmige bandieten) loyalty points kunt sparen die je vervolgens kun inwisselen voor rewards.

In het begin dacht ik nog dat er wel wat haken en ogen aan zouden zitten en dat je vast wel ergens voor zou moeten betalen. Toch begon ik met het spelen van het spel. Ik heb er een aparte Facebookpagina voor aangemaakt, zodat mijn eigen vrienden niet constant al mijn meldingen zouden zien van het spel. Dat vind ik van anderen ook altijd irritant, dus zelf wilde ik dat ook niet.


Het spel is ontwikkeld door PlayStudios voor M-Life. Alle te bouwen hotels in het spel en alle rewards die je kunt claimen hebben dan ook betrekking op de verschillende hotels in Las Vegas van M-Life, zoals Aria, MGM Grand, Mirage en New York New York. Om de rewards te kunnen claimen moet je gratis lid worden van M-Life. Let op dat je hier wel je echte naam opgeeft wat in je paspoort staat, omdat ze je account in Las Vegas moeten verifiëren als je daar je prijzen komt innen. Voor Facebook hoeft dit dus niet, hier kun je gewoon een fictieve naam voor gebruiken. Zelf heb ik voor een naam gekozen met de titel MyVegas er in, zodat andere spelers je makkelijk kunnen vinden en toevoegen aan hun vriendenlijsten. Al deze vriendschapsverzoeken moet je accepteren, omdat je met meer vrienden ook makkelijker en sneller munten en loyalty points kunt scoren.

Per account kun je 3 rewards claimen binnen een periode van 90 dagen in Las Vegas. Wanneer je dus van plan bent om met iemand anders (21 jaar of ouder, dit moet je zelf ook zijn) op vakantie te gaan naar Las Vegas dan is het raadzaam om ook voor die persoon een account aan te maken en mee te spelen, zodat je dan al 6 rewards kunt claimen tijdens je vakantie. Dit heb ik zelf ook gedaan.


In het begin heb je nog maar een enkel spel wat je kunt doen, namelijk Excalibur. Dit spel is gebaseerd op ridders en op het gelijknamige hotel op de strip. Mijn tactiek is altijd geweest om dit spel met een zo laag mogelijke inzet (inzet van 2 met een totaal van 60) te spelen, totdat het spel Lucky Birds was vrijgespeeld.

Tijdens het spelen van de eerste levels moeten er hotels op de strip worden gebouwd. Elke keer wanneer er na een spin een MyVegas logo wordt getoond op de slotmachine wordt er een stukje van een hotel gebouwd op de strip. Het is dus het beste om dit met een zo laag mogelijke inzet te doen, zodat je niet zo veel munten kwijt bent om de hotels te bouwen. Wanneer een of meerdere hotels vervolgens afgebouwd zijn moet je de strip langs om te klikken op de muntenlogo’s bij de hotels, zodat je weer nieuwe munten kunt gaan verzamelen. Wanneer je geluk hebt krijg je loyalty points, maar meestal krijg je rode munten om mee te spelen.

Naarmate je langer aan het spelen bent worden er steeds meer levels, spellen, inzetten en aantal keer draaien vrijgespeeld. Ik raad iedereen aan om met Excalibur door te blijven gaan tot Lucky birds vrij wordt gespeeld. Vervolgens zou ik 50 inzetten (1000 in het totaal) en hier verder nooit meer wat aan veranderen en constant door blijven spinnen. Met dit spel heb ik de hoogste jackpots behaald, zelfs een keer meer dan 1,2 miljoen rode munten bij de door mij genoemde inzet. Daar heb ik nu nog steeds plezier van.


Wanneer je genoeg loyalty points verzameld hebt om een mooie prijs uit te kiezen klik je in het spel linksboven op Rewards en kijk welke prijs je al kunt gaan innen. Sommige bonusovernachtingen zijn er al voor een paar duizend loyalty points. Hier hoef je helemaal niet lang voor te spelen. Wanneer je vervolgens je reward hebt verzilverd moet je telefonisch contact opnemen met M-Life via telefoonummer 1-881-6074. Hier keek ik zelf wel een beetje tegenop, maar uiteindelijk is het toch allemaal goed gegaan. Via Skype, UPC of Bel0900.nl is het vrij voordelig om naar Amerika te bellen en mijn telefoonrekening was dan ook laag, terwijl ik voor het claimen van de 6 rewards toch best een tijd aan de telefoon heb gehangen.

Wanneer je vervolgens je hotels, shows of restaurants geboekt hebt moet je je bevestigingsnummers opschrijven en meenemen naar Las Vegas. Het eerste wat je daar dan moet doen is je M-Life pasje ophalen bij een van de aangesloten M-Life casino’s en vervolgens kun je gaan genieten van de door jou gewonnen rewards. Wel wil ik er nog bij zeggen dat je bij hotelovernachtingen wel de resort fee moet betalen, dit is meestal een bedrag tussen de $20 en $30 per  kamer. Verder is het dus allemaal gratis, tenzij je munten erbij koopt, maar dat moet je niet doen. Wanneer je genoeg vrienden hebt met codes voor veel munten, welke je op je Facebook-startpagina kunt verzamelen, dan kost het alleen maar tijd en zul je in een mum van tijd een van de rewards kunnen claimen.

In een volgend blog zal ik nog meer over MyVegas vertellen en het claimen van de rewards. Wanneer er nog vragen zijn over dit spel hoor ik het ook graag. Het is leuk om te spelen en je kunt er dus gratis dingen mee winnen, voor mij was dit een goede reden om het te gaan spelen en heb er ook al goed gebruik van gemaakt.