Pagina's

zaterdag 25 juni 2016

Activiteit: Space Needle - Seattle, Washington

Activiteit: Space Needle
Adres:      400 Broad St, Seattle, WA 98109, Verenigde Staten


Toen we besloten om naar Seattle te gaan was eigenlijk een van de eerste activiteiten welke ik opschreef het bezoeken van de Space Needle. De Space Needle in Seattle is het symbool van de stad, deze 184 meter hoge toren komt in heel veel van de foto's en plaatjes van de stad Seattle terug en was voor mij echt een must-do.

De Space Needle is in 1962 geplaatst in het Seattle Center ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling welke dat jaar in Seattle plaatsvond. Naast dat de Speece Needle 184 meter hoog is, is de toren op zijn breedste punt 42 meter breed en weegt het zo'n 9550 ton. Ooit was de Space Needle het hoogste gebouw ten westen van de Mississippi en is door de jaren heen echt een iconisch bouwwerk geworden.

Met onze Official Seattle CityPASS (5 topattracties in Seattle voor $ 74) hadden we toegang tot de Space Needle. In verband met een strakke planning kozen we ervoor om de toren overdag te bezoeken, ook omdat we dan een mooier overzicht van de stad zouden hebben en we dan ook meer kans hadden om de Olympic Mountains, Mount Baker en Mount Rainier te zien. Echter was het de dag dar we de Space Needle bezochten erg druilerig weer in Seattle, het was grijs en grauw en het regende vrijwel de hele dag, dat was erg jammer.

Om bij de lift terecht te komen om omhoog te gaan moest er eerst door een grote souvenirswinkel met  restaurant worden gelopen, toch doen de Amerikanen dit altijd goed, ze verleiden je toch vaak om sowieso te kijken en vaak zelfs ook nog om iets te kopen. We konden al snel naar boven, het duurde ongeveer 43 seconden voordat we uiteindelijk boven waren, de medewerker van de Space Needle was allerlei feitjes aan het vertellen over de toren en de wereldvoorstelling en het lukt haar precies om alles in die 43 seconden te stoppen, het verhaaltje had ze natuurlijk al honderden zo niet duizenden keren vaker verteld.

Het uitzicht vanuit de toren (en ook de lift) was erg indrukwekkend, in de verte zag ik de stadions van de Seattle Seahaws en de Mariners, natuurlijk het EMP Museum (waar we ook zijn geweest) en alle andere belangrijke gebouwen van de stad. Helaas konden we door het slechte weer niet heel erg ver kijken, waardoor de bergen vrijwel niet te zien waren. Dat vond ik wel jammer, maar er was verder natuurlijk ook weinig aan te doen. Het uitzicht was verder prachtig, we kregen een erg goed beeld van de stad en het was een mooie ervaring. Deze attractie zeker niet overslaan wanneer je naar Seattle toe gaat!