Pagina's

woensdag 29 juni 2016

Restaurant: Arby's - Waipahu, Hawaii

Restaurant: Arby's
Adres:          94-866 Moloalo St,Waipahu, HI 96797,Verenigde Staten


Het restaurant Arby's had ik al vaak langs de kant van de weg zien staan, maar na al die keren in Amerika te zijn geweest was ik er nog steeds niet wezen eten. Graag wilde ik er een keer naartoe, al wist ik niet zo goed wat ik van het restaurant moest verwachten. In eerste instantie dacht ik dat er voornamelijk sandwiches zouden worden verkocht, zoals bij Subway of Quiznos, maar toen ik op internet naar het menu van het restaurant keek zag ik dat er natuurlijk ook friet, uienringen, mozzarella sticks en anders gefrituurde gerechten werden verkocht. Ik zag ook dat de broodjes vooral belegd werden met heel veel vlees en daar had ik natuurlijk wel trek in.

Arby's is de aan na grootste quick service-sandwich-keten in de VS met meer dan 3.300 restaurants en de derde in termen van inkomsten. Arby's werd op 23 juli 1964 opgericht in Boardman, Ohio, de oprichters van het restaurant geloofden erin dat er een marktvraag zou zijn naar een fastfood-franchise gebaseerd op een andere vraag dan hamburgers eten. Er worden sindsdien voornamelijk broodjes roast beef, sandwiches in de stijl van een deli en overige sandwiches verkocht. Het populairste broodje is de Smokehouse Brisket sandwich, dit is een broodje met gerookte Brisket, Gouda kaas, knapperige uitjes, mayonaise en barbecuesaus.



Tijdens het plannen van de reis naar Hawaii was ik op zoek naar ketens, vooraf dacht ik dat er in Hawaii niet veel bekende ketens zouden zijn, maar ik had ongelijk. Veel van mijn favoriete ketens zijn in Hawaii te vinden en ook ketens waar ik destijds nog niet was geweest, zoals Arby's. Ik kwam erachter dat er op de terugweg vanaf Aulani, A Disney Resort & Spa naar het volgende hotel in Honolulu het Coconut Waikiki Hotel een Arby's was gevestigd in Waipahu. Dit restaurant zette ik op de planning en keek er al naar uit om er te gaan eten.

Het restaurant was gevestigd op een groot parkeerterrein, samen met nog een aantal andere restaurants zoals bijvoorbeeld een Jack in the Box. Het restaurant zag er netjes maar toch ook wel oubollig uit, dit kwam voornamelijk door de paars-mintgroene banken en kleuren bij de kassa, maar ik vond dat eigenlijk wel wat hebben, het paste bij Hawaii. Na enige tijd naar het menu gestaard te hebben kozen we voor The Rachel, dit was een LTO (Limited Time Offer) sandwich met kalkoen en koolsla en voor de Angus Three Cheese and Bacon sandwich, en we namen er lekkere gekruide curly fries en drinken bij. Arby's heeft een afspraak met Pepsi Cola, dus er was geen Coco-Cola, maar wel een lekkere Mountain Dew voor mij.

De frietjes met bijbehorende sausjes (ook hier kon je voor jezelf weer zoveel saus in bakjes pakken als dat je zelf wilde) en de sandwiches smaakten erg goed, Ik vond het een lekkere lunch en het was leuk om hier tussendoor even gestopt te hebben. Op een volgende roadtrip (want midden in de stad zijn er meestal geen vestigingen van Arby's te vinden) zou ik zeker weer een keer willen stoppen voor een lekkere sandwich als lunch van Arby's. Ik zeg bewust lunch, want bij die maaltijd past Arby's toch het beste. Ik hoop ooit nog eens bij een Arby's terug te keren, het is me goed bevallen!

 
WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!