Pagina's

dinsdag 20 januari 2015

Activiteit: Central Park TV & Movie Sites Tour – New York City, New York

Activiteit: Central Park TV & Movie Sites Tour 
Adres: New York City, New York 10019, Verenigde Staten



Voorafgaande aan onze reis naar New York City hadden we 2 New York City Explorer passes gekocht. Deze passes konden we gaan gebruiken om tegen een vooraf betaalde prijs 10 van de 57 verschillende attracties en activiteiten die bij de New York Explorer Pass zijn inbegrepen te bezoeken. Een van de attracties die wij uit hadden gekozen om te gaan doen was de Central Park TV & Movie Sites Tour. Tijdens deze tour zou je samen met een gids een paar uurtjes wandelen door Central Park, waarbij dan telkens uitleg zou worden gegeven over de verschillende films en televisieseries die in het park op locatie zijn opgenomen. Om de tickets voor de tour te krijgen moesten we met onze New York Explorer Passes eerst de tour reserveren via On Location Tours.

Tijdens onze eerste vakantiedag in New York zijn wij gelijk naar dit kantoor gegaan om de tour te reserveren, het kon niet online en ook niet via de telefoon, maar je moest echt fysiek naar de locatie toe gaan. Het kantoor van On Location Tours bevond zich op de 2e etage van een gebouw op de 6 West en 37th Street. Het was best even zoeken om bij dit kantoor te komen en het was ook wel vreemd om gewoon een gebouw in te gaan en dan op goed geluk met de trap omhoog om te zien of dat On Location Tours zich daar daadwerkelijk bevond. Gelukkig was On Location Tours inderdaad in het gebouw aanwezig en konden we de tour voor later die week reserveren. Het meisje dat werkzaam was op het kantoor hoorde dat wij Nederlands spraken tegen elkaar en zij begon ook in het Nederlands tegen ons te praten. Dat vond ik wel heel erg grappig en had het ook niet verwacht. Ze was een studente die nu tijdelijk in New York werkte.




We hadden de tour gereserveerd op een zondag om 12:00 uur. Met de metro gingen wij vanaf ons hotel, het Affinia Manhattan, richting Central Park en kwamen op de afgesproken locatie aan rond 11:30 uur. Er stonden al veel mensen te wachten die ook allemaal met de tour mee zouden gaan lopen. Een paar minuten voor 12 kwamen er twee dames aan met een paraplu van On Location tours, zij bleken de tourguides te zijn van deze middag. We werden in 2 groepen verdeeld en elke groep ging hun eigen kant uit.

In eerste instantie liepen we eerst nog even om Central Park heen om vervolgens het park te betreden. Er werd verteld dat er honderden films in het park zijn opgenomen en dat Central Park een van de meest gefilmde locaties is van de hele wereld. Ook werd er gevraagd welke films bij ons zelf te binnen schoten en er werden heel wat films en series opgenoemd. Toen we de trappen net af waren en in het park waren beland was daar al gelijk de eerste filmlocatie. We zouden in het totaal zo’n 30 filmlocaties aan gaan doen.





Onze tourguide wist heel erg veel over het park en de verschillende films en series te vertellen, we liepen langs locaties waar er gefilmd was voor de films Taxi Driver, Wall Street, Crocodile Dundee, The Producers, Godspell, Prisoner of Second Avenue, Independence Day, King of New York, Barefoot in the Park, The Way We Were, New York Stories, The Out of Towners, Little Manhattan, I’m Not Rappaport, Home Alone en vele anderen. Een aantal films kwamen me bekend voor en had ik ook daadwerkelijk gezien, maar van een aantal andere films had ik eigenlijk nog nooit gehoord.

We liepen langs verschillende bekende monumenten en gebouwen zoals de Bow Bridge, Wollman Skating Rink (bekend van Home Alone 2, Stepmom, The January Man en Love Story), de Gapstow Bridge (bekend van Home Alone 2), The Plaza Hotel, The Dairy, Sheep’s Meadow (Wall Street, It Could Happen to You, The Fisher King, Antz, en Little Manhattan), Cherry Hill (The Mirror has Two Faces, Big Daddy, Cruel Intentions en Little Manhattan) en de skyline van de Upper West Side. Onze tourguide had een iPad meegenomen waarop zij verschillende foto’s en filmpjes liet zien van films die geschoten waren op de locatie waar wij op dat moment stonden. Dit vond ik echt heel leuk om te zien en het was een mooie toevoeging aan de tour.





Ook liepen we naar The Mall ofwel The Promenade, dit vond ik een heel erg mooi stukje van Central Park, filmscènes van films zoals Serendipity, Vanilla Sky, Breakfast at Tiffany’s, Big Daddy en Kramer vs. Kramer zijn hier opgenomen. Hierna gingen we door naar het Bethesda Terrace met de beroemde Bethesda Fountain in het midden. Deze locatie is bekend van films als Ransom, Godspell, Home Alone 2, Green Card, It Could Happen to You, Deconstructing Harry, Out of Towners, Prisoner of Second Avenue, Enchanted en Stuart Little 2.

De tour ging ook langs Strawberry Fields, het gebied dat is opgedragen aan John Lennon in 1985, vijf jaar nadat hij op deze locatie werd vermoord. De locatie verschijnt ook in een aantal films zoals Little Manhattan, maar de mensen die stonden rond het Imagine symbool waren hier vooral om hun eer aan John Lennon te betonen. De laatste locatie die wij tijdens de tour aandeden was Sheep’s Meadow, heel veel mensen lagen te relaxen en de zonnebaden op deze uitgestrekte grasvelden en er hing hier een hele fijne en relaxte sfeer. Tevens was hier het bekende restaurant Tavern on the Green gevestigd, bekend van de films Ghostbusters, New York Stories, Wall Street, Made en The Out of Towners, helaas was het restaurant op het moment dat wij er waren gesloten.

De tour duurde iets meer dan 2 uur en ik vond het echt heel erg leuk. Het was mooi om zelf rond te lopen op de vele locaties die je thuis heel vaak op televisie of in de bioscoop ziet. Ik voelde me echt even alsof ik zelf in een film speelde, maar dat heb ik sowieso met heel New York. Onze tourguide deed het heel erg leuk en vertelde boeiende verhalen. Ik kan de tour iedereen aanraden, het is leuker dan zelf door het park te lopen, omdat je nu veel informatie krijgt over de locaties en de films en series die er opgenomen zijn. Normaal kost de tour $ 25,00, maar bij de New York Explorer Pass zit de entree dus inbegrepen.