Pagina's

woensdag 28 januari 2015

Activiteit: Shedd Aquarium – Chicago, Illinois

Activiteit: Shedd Aquarium
Adres: 1200 S Lake Shore Dr, Chicago, IL 60605, Verenigde Staten



Het was de zaterdag van het Labor Day weekend en samen met mijn vriendin en ouders was ik in Chicago. De zon scheen, de mensen waren vrolijk en het was druk in de stad. Op deze zaterdag hadden wij een aantal verschillende activiteiten op het programma staan die gevestigd waren op het Museum Campus van de stad. Een van deze activiteiten was een bezoek aan het Field Museum, waar ik eerder over heb geschreven, toen wij hier klaar waren gingen we onder meer verder naar het Shedd Aquarium.

Het Shedd Aquarium is een groot indoor aquarium welke geopend is in 1930. In het totaal zwemmen er meer dan 25.000 vissen in de met ruim 19 miljoen liter water gevulde verschillende aquaria. Het Shedd Aquarium was enige tijd het grootste indoor aquarium van de wereld.  Naast vissen zijn er nog een aantal andere dieren (in het totaal 1.500 soorten) aanwezig in het gebouw, zoals vogels, slangen, amfibieën en insecten. Het Shedd Aquarium was het eerste binnenlandse aquarium met een permanente zoutwatervis-collectie. Het aquarium trekt jaarlijks 2 miljoen bezoekers en is een van de populairste attracties van Chicago.



Het gebouw zag er van de buitenkant erg mooi en statig uit, grote trappen leidden de bezoekers naar de ingang. Aan de voorkant stond een fontein in de vorm van een man met een grote vis in zijn handen, die water spoot. De populariteit van de attractie was goed te merken  op de dag dat wij er waren. Er stond namelijk een hele lange rij met wachtenden mensen voor de entree om naar binnen te gaan. Wij hadden eigenlijk geen zin om hier achteraan te sluiten, omdat we dan uren zouden moeten wachten. Gelukkig hadden wij vooraf al Go Chicago Cards gekocht en af laten leveren bij ons thuis. De Go Chicago Card is een kaart waarbij je tegen een vooraf betaalde prijs een aantal attracties kunt doen in Chicago op een bepaald aantal dagen. Een van de attracties die bij deze card was inbegrepen was het Shedd Aquarium en het mooie was ook nog eens dat er een snelle entree bij hoorde.

Via een zijingang mochten wij naar binnen, we liepen een grote ruimte in die gevuld was met mensen die ook aan het wachten waren, de rij met wachtenden mensen die buiten stonden kwam hier ook uit. We moesten onze Go Chicago Cards hier laten zien en dan kregen we een officieel ticket voor het aquarium. De kassamedewerkers van de attractie waren niet echt snel en daardoor werd de rij buiten ook steeds langer. Veel mensen die in de rij stonden werden chagrijnig en moedeloos van de traagheid van het personeel.  Ondanks onze “Skip the line” optie hebben wij toch ook bijna een half uur moeten wachten voordat we de officiële tickets kregen en verder konden gaan naar het aquarium.



Natuurlijk moesten we als eerst weer met de hele familie op de foto door te gaan staan voor een scherm waar vervolgens dan van alles op geprojecteerd zou worden.  Ik denk dat dit ook mede de traagheid van het kassapersoneel veroorzaakte,  omdat het best veel tijd kost om de foto’s te maken en er niet te veel mensen tegelijkertijd in de ruimte mochten zijn.

Nadat de foto’s gemaakt waren konden we eindelijk verder het aquarium in. Binnen was het heel erg druk met vooral families en kleine kinderen. Het was lastig om alle vissen in de aquaria goed te kunnen zien. We liepen als eerste langs de aquaria met de titel Amazon Rising, met allerlei verschillende vissen uit het Amazonegebied zoals piranha’s en pijlstaartroggen. Daarnaast waren er in dit gebied van het Shedd Aquarium ook veel andere tropische dieren aanwezig, zoals vogels, schildpadden, tarantula spinnen, apen en een anacondaslang. Het was er lekker warm binnen en er groeiden allerlei verschillende bomen en planten zowel in als uit het water, zoals je ook in een tropisch regenwoud ziet.

Vanuit het Amazon Rising gebied kon je met een lift naar beneden naar het Wild Reef gedeelte. De Wild Reef was een groot aquarium met een aantal verschillende soorten haaien, zoals de zebrahaai, de zandbankhaai, de rifhaai en de bakerhaai. Ik vond het er erg indrukwekkend uitzien om al deze haaien bij elkaar te zien zwemmen, het had echt iets fascinerends.



Na enige tijd gingen we weer terug naar boven en liepen naar het Caribbean Reef, hier was net een duiker tussen de vissen gedoken en er werd uitleg gegeven over de vissen. Mensen die om het aquarium heen stonden mochten vragen stellen en deze werden vervolgens door een van de medewerkers van het Shedd Aquarium beantwoord. Het was hier echt een gekkenhuis, mensen stonden rijen dik om het aquarium heen en het werd nog net geen chaos.

We besloten om verder te gaan en te gaan kijken bij de verschillende aquaria van de Waters of the World. In 80 verschillende aquaria werden de vissen in de wateren van de wereld getoond. Er waren verschillende aquaria voor onder andere vissen uit Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Het zag er allemaal heel erg mooi uit en er zwommen heel veel aparte vissen in de aquaria welke ik nog niet veel vaker had gezien.

Een tijdje later begon er in het Oceanium een dolfijnenshow, hier wilden wij ook bij gaan kijken, echter hadden we er aparte tickets voor nodig en die hadden wij helaas niet. Dit vond ik erg jammer, want ik had de show graag gezien. Vergeet dus niet deze tickets erbij te kopen wanneer je naar het Shedd Aquarium gaat. Ik heb wel even kunnen  spieken en het zag er  erg mooi uit. We konden een gedeelte van de show wel zien door de trappen af naar beneden te lopen richting het “Underwater Viewing” gedeelte van het Oceanium. Hier zagen we de dolfijnen zwemmen en  landen in het water.



Naast dit alles werd er ook een 4D Experience film getoond in het theater van het Shedd Aquarium, hier zijn wij helaas niet geweest. Ook waren er verschillende winkeltjes waar je souvenirs kon kopen en was er een groot foodcourt restaurant met een lang terras aan het water.

Ik vond het geheel er heel erg mooi uit zien, maar het was alleen jammer dat het op de dag dat wij er waren zo druk was. Graag zou ik er nog een keer naartoe terug gaan op een rustige dag om alles rustig te kunnen bekijken, want het is wel echt de moeite waard. Het Shedd Aquarium ligt op een schitterende locatie en ik kan iedereen die naar Chicago gaat een bezoek aan dit aquarium aanraden. Zorg er dan echter wel voor dat je op een doordeweekse dag gaat, zodat je volledig van de gehele attractie kunt gaan genieten.