Pagina's

maandag 12 januari 2015

Activiteit: The Outta Control Magic Comedy Dinner Show – Orlando, Florida

Activiteit: The Outta Control Magic Comedy Dinner Show
Adres: 9067 International Dr, Orlando, FL 32819, Verenigde Staten



Voorafgaande aan onze tweede reis naar Orlando had ik via smartdestinations 2 Go Orlando Cards gekocht, met deze kaarten had je tegen een vooraf betaalde prijs 7 dagen toegang tot heel erg veel attracties en activiteiten in en rondom Orlando, Florida. Een van de activiteiten die bij de Go Orlando Card was inbegrepen was de dinner show genaamd The Outta Control Magic Comedy Dinner Show, in het gebouw van WonderWorks gelegen aan de International Drive.

Toen we onze Go Orlando Cards eenmaal thuis in Nederland hadden ontvangen kon ik de entree tot deze show voor ons gaan reserveren. Bijna elke avond zijn er 2 shows, namelijk om 18:00 en om 20:00 uur. Omdat het een dinner show is kozen wij voor het tijdstip van 18:00 uur, omdat wij meestal rond deze tijd eten.

Overdag gingen wij naar WonderWorks, waar ik een andere keer over zal schrijven, en hier konden wij onze reservering voor de show alvast bevestigen. We kregen de tickets mee en er werd ons verteld dat de deuren van het theater een half uur voor aanvang van de show zouden openen. We arriveerden dan ook netjes om 17:30 uur opnieuw bij het gebouw van WonderWorks, de deuren van het theater waren inmiddels geopend en er stond geen rij met andere gasten. We werden het theater in geleid en naar onze tafel gebracht. Er waren een aantal lange tafels achter elkaar gedekt en de zaal was ongeveer voor de helft gevuld. In het totaal zou er plaats zijn voor 125 man, maar ik denk dat we ongeveer met 60 personen waren. We schoven aan bij de gasten die al aan tafel zaten en namen plaats aan ongeveer het einde van de lange tafels.


Er stonden grote bakken popcorn op de tafel, waaruit je kon opscheppen en uit kon eten. Er was zoete en zoute popcorn en het smaakte goed. Al snel werd er gevraagd wat iedereen wilde drinken. Alcoholische drankjes zaten ook bij de entree inbegrepen en dus ik besloot om een lekkere Budweiser te bestellen, mijn vriendin had geen zin in alcohol en zij bestelde een cola. Al snel werden de plastic bekers met drinken uitgedeeld en het was al best wel gezellig in de zaal. Er zaten vooral Engelse en natuurlijk Amerikaanse gezinnen in het theater en het was een luidruchtige boel.

Iedereen had inmiddels een grote beker drinken voor zich staan en op dat moment werden de grote pizza’s geserveerd. Deze grote pizza’s waren al in stukken gesneden en je kon dus zelf bepalen van weke pizza je een of meerdere stukken wilde proberen. Ook kwamen er grote schalen met salades op tafel en dit alles zag er erg lekker uit.


Toen iedereen lekker aan het eten was begon de show, Shazam party genaamd. De tekst Shazam hing ook in grote letters boven het podium. De show werd opgevoerd door slechts één man, namelijk Tony Brent. Hij betrok ook de mensen uit de zaal bij zijn optreden, mensen moesten naar voren komen en de dingen doen die hij ze vertelde. Mijn vriendin en ik waren blij dat we aan het einde van de tafel zaten en hadden zo dus minder kans om naar voren te worden geroepen. Gelukkig is het ook niet gebeurt, want wij houden daar niet zo van en genieten liever lekker op de achtergrond.

De show was inderdaad een combinatie van komedie en goocheltrucs oftewel magie. Enkele van de goocheltrucs waren erg makkelijk te doorzien, maar dat zorgde ook voor de nodige humor. Een erg grappige act vond ik de act waarbij iemand uit het publiek een masker op kreeg met een touwtje er aan, wanneer Tony aan het touwtje trok leek het net of het masker aan het praten of eigenlijk aan het zingen was. Zo werd er het nummer I’ve got you babe van Sonny and Cher gedaan en dat zorgde echt voor de nodige hilariteit. Sommige van de acts waren ook heel erg flauw, maar daarom niet minder grappig. Het hoorde er allemaal bij en we hebben echt veel gelachen.


Tijdens de show werden de overgebleven pizzastukken en bakken salades opgehaald en werd het dessert geserveerd. Het waren lekkere stukken cake waar je er ook zo veel van mocht nemen als je zelf wilde. Ik vond het allemaal erg lekker smaken en had genoeg gegeten. Het drinken werd ook telkens aangevuld en we hadden niks te klagen. Natuurlijk waren het geen culinaire hoogstandjes maar daar zaten wij ook echt niet op te wachten.

De show was erg grappig, doordat het maar een kleine zaal was met niet zo veel mensen hing er een hele gezellige sfeer. Tony Brent deed het heel erg leuk en ook alle mensen die naar voren het podium op werden geroepen deden leuk mee. Het eten en drinken was erg lekker en we hebben veel gelachen. De normale entree voor de show bedraagt $ 25 voor volwassenen en $ 20 voor kinderen. Echter zijn er ook vaak coupons te krijgen met korting op de entree tot de The Outta Control Magic Comedy Dinner Show. Bij onze Go Orlando Cards zat de entree dus inbegrepen en wij hebben er echt geen spijt van gehad dat we er gebruik van hebben gemaakt.