Pagina's

zondag 4 januari 2015

Activiteit: DisneyQuest Indoor Interactive Theme Park – Lake Buena Vista, Florida

Activiteit: DisneyQuest Indoor Interactive Theme Park
Adres: 1486 East Buena Vista Drive, Orlando, FL 32821, Verenigde Staten



Tijdens onze eerste reis naar het Walt Disney World Resort in Florida hadden wij het 10 dagen Magic Your Way Package gekocht. Bij dit pakket zat tevens entree tot het indoor interactieve pretpark van het resort, DisneyQuest. Wij vonden het zonde om onze kaarten er niet voor te gebruiken en wilden dus wel bij DisneyQuest gaan kijken. DisneyQuest werd geopend op 19 juni 1998 in Downtown Disney en richt zich op jongeren en gezinnen. Het is vooral druk in het park op regenachtige dagen en tijdens drukke vakantiedagen.

Voordat wij naar DisneyQuest gingen wist ik nog niet veel van het pretpark af, wel wist ik dat er computerspellen zouden zijn en dat we die konden spelen. Zelf hou ik wel van computer- en Arcadespellen en ik had best zin om naar het indoor themepark toe te gaan. We hadden verder nog geen concreet beeld van wat er nog meer te doen zou zijn en qua planning dachten we met een paar uurtjes klaar te zijn.

Van de buitenkant gezien was DisneyQuest niet meer dan een hele grote groene hal, met Mickey Mouse oren en natuurlijk het logo van DisneyQuest aan de voorkant. Er stond al best een lange rij bij de kassa, maar wij mochten met onze tickets dus gewoon naar binnen lopen. De normale entree van DisneyQuest bedroeg zo’n $ 40,00 per persoon, dus dat is voor Disneybegrippen wel te doen.




Het gebouw bestond uit 5 etages, waarbij de entree uitkwam op de 3e etage. We besloten dus eerst om op deze etage te kijken wat er allemaal te doen was. Naast de klassieke spellen die je op een Arcadekast kon spelen en de autoracespellen waren er ook een aantal grote spellen op deze etage aanwezig, zoals de Mighty Ducks Pinball Slam, waarbij je een soort van flipperkast-/ijshockeyspel speelde tegen allerlei andere bezoekers van het park. Je moest op een ding gaan staan en met je lichaam bewegen, op het grote scherm zag je dan wat je deed en waar de puck naartoe ging. Op deze manier kon je ook punten scoren, het was wel even wennen, maar ook heel erg leuk om te doen.

Op de 3e etage was ook de attractie Buzz Lightyear’s Astroblasters gevestigd, je kunt deze attractie het beste vergelijken met de botsauto’s, maar dan een stuk moderner. Je kon met 2 personen in de overkapte botsauto’s plaatsnemen, een persoon moest dan sturen en de andere persoon moest de ballen die het wagentje onderweg oppikte afschieten richting de andere botsauto’s op de baan. Wanneer je door een van de ballen van de andere wagens werd geraakt spinde het wagentje eventjes een paar keer heel snel rond. Het was erg leuk en we hebben deze attractie een paar keer samen gedaan, het was echt teamwork hoe mijn vriendin stuurde en ik de ballen afvuurde richting onze tegenstanders.

De uitgang van DisneyQuest bevond zich op de begane grond (in DisneyQuest Floor 1 genoemd) en wij besloten om dus eerst de Floors 4 en 5 te doen alvorens we naar beneden zouden gaan. Op de 4e etage stonden veel spellen met een sportthema, zoals basketbal en voetbal, die je tegen elkaar kon spelen, dit was de Sports Arena Arcade. Daarnaast was er de Dance Zone, waarbij je zo goed en secuur mogelijk op verschillende liedjes moest dansen en muziek moest maken. Ook was er de attractie Ride The Comix, waarbij je met een virtual reality bril op tegenstanders met je zwaard aan moest vallen, dit was heel apart om te doen en het leek net echt.




Toen we klaar waren met deze attracties en spellen keken we op de klok en het bleek al lunchtijd te zijn geweest, de tijd ging echt snel en we besloten om in Foodquest (met gerechten van The Cheesecake Factory) op de 5e etage wat te gaan. Nadat we de lekkere hamburgers met friet opgegeten hadden gingen we verder met de bovenste etage van DisneyQuest. Hier hebben we vooral gespeeld op de klassieke Arcadekasten die er stonden, zoals Pacman, Donkey Kong, Pengo en meer van dat soort spellen. De attractie Invasion! An ExtraTERRORestrial Alian Encounter op deze etage hebben wij niet gedaan, omdat we dachten dat onze hamburgers dan naar boven zouden komen.

We gingen terug naar beneden naar de 2e etage, ook hier waren er weer allerlei soorten spellen en attracties opgesteld. Zo kon je bijvoorbeeld je eigen speelgoed en je eigen cd maken en ook werden er tekenlessen gegeven. De attracties van deze etage waren Alladin’s Magic Carpet Ride, waarbij je de magische lamp moest zien te vinden, en CyberSpace Mountain, waarbij je je eigen achtbaan ontwierp en deze ride vervolgens in een simulator zou gaan beleven.

Omdat we nog niet naar de laatste etage wilden gaan, gingen we eerst nog even terug naar Floor 3, hier stond namelijk een van onze favoriete spellen, Let’s Go Jungle, Lost on the Island of Spice. We hebben net zo lang samen in de wagen gezeten totdat we het spel helemaal hadden uitgespeeld. Natuurlijk waren we tussendoor wel een paar keer game over, maar het mooie van DisneyQuest is dat je dan gewoon verder kunt gaan.





Toen we eenmaal toch op Floor 1 waren beland stonden er nog een paar spellen die we wilden gaan doen. Als eerste deden we de Virtual Jungle Cruise, waarbij we in een raft moesten zitten en echt moesten peddelen tussen de dinosaurussen door. Op een gegeven moment werden we nog echt nat ook! Het andere spel van Floor 1 was Pirates of the Caribbean: Battle for Buccaneer Gold. Bij dit spel namen we plaats op een schip met om ons heen allemaal virtueel water. Op het schip stonden verschillende kanonnen waarmee we kogels konden afschieten richting de andere piratenboten. We waren maar met z’n 2 op onze boot en daardoor waren we helaas snel af. Het spel had eigenlijk met meerdere mensen moeten worden gespeeld, want je werd van alle kanten aangevallen en kon je met z’n tweeën niet goed verdedigen.

Als laatste probeerde ik met een grijparmmachine (wat wel geld kostte) nog een dvd van Disney te grijpen, helaas lukte dat me niet en vroeg ik met lege handen hoe laat dat het eigenlijk was. Het bleek al bijna 17:00 uur te zijn en we moesten ook nog gaan eten en zouden ook nog minigolf gaan spelen dus helaas moesten we DisneyQuest gaan verlaten. De tijd was echt omgevlogen, we waren al vanaf 11:30 uur in het indoor themepark en inmiddels dus al 5,5 uur in het gebouw aanwezig.


We hebben heel veel lol gehad bij DisneyQuest, vooraf had ik het niet helemaal verwacht, maar het was een superleuke dag geweest. Alle verschillende spellen en attracties zijn leuk om te doen en doordat je niet iedere keer geld hoeft bij te gooien kun je de spellen ook vaker dan een keer proberen. Doordat je zo actief en lekker bezig bent kan de tijd dus wel snel gaan, maar dat betekent juist dat je het naar je zin hebt. Wanneer je dus de kans hebt om naar DisneyQuest te gaan dan zou ik deze kans zeker niet laten lopen.