Pagina's

woensdag 31 december 2014

Restaurant: Fuddruckers - Orlando, Florida

Restaurant: Fuddruckers
Adres: 5250 International Dr, Orlando, FL 32819, Verenigde Staten



Zoals jullie weten ben ik altijd op zoek naar hamburger- en fastfoodketens waar ik nog niet eerder ben geweest, om de hamburgers te proeven en te genieten van al het lekkers dat Amerika te bieden heeft. Een van deze ketens is Fuddruckers. Het restaurant met deze aparte naam wilde ik eigenlijk voor de eerste keer in Washington D.C. gaan bezoeken, maar helaas is dat er toen niet van gekomen. Tijdens onze 2e reis naar Orlando stond een lunch bij Fuddruckers wel op het programma en door alle positieve verhalen die ik vooraf op internet had gelezen over dit restaurant keek ik er heel erg naar uit.

Fuddruckers is een franchiseketen van Amerikaanse fastfoodrestaurants, het verkopen van hamburgers kan als de specialiteit van Fuddruckers worden gezien. Op dit moment zijn er meer dan 180 verschillende restaurants van Fuddruckers gevestigd in de wereld. De meeste van deze restaurants staan in de Verenigde Staten, maar er zijn onder andere ook restaurants van te vinden in Canada, Italië, Puerto Rico en Saoedi Arabië. Het eerste restaurant is in 1979 door Philip Romano opgericht in San Antonio, Texas en in 1988 verkocht hij de keten om vervolgens zelf Romano’s Macaroni Grill op te starten. Het bedrijf is door de jaren heen in meerdere handen terecht gekomen en sinds 2010 is Fuddruckers eigendom van Luby’s.



Tijdens onze tweede trip naar Orlando logeerden mijn vriendin en ik in het InternationalPalms Resort and Conference Center aan de International Drive. Op een van de dagen gingen we winkelen in de Orlando International Premium Outlets en de Festival Bay Mall, in dit tweede winkelcentrum was een Fuddruckers aanwezig. We hadden helaas geen huurauto tot onze beschikking en reisden met het openbaar vervoer en de I-Ride trolley. Vanaf het hotel was het een rit van een paar minuten met de I-Ride trolley vanaf halte 11 naar halte 3. Bij halte 3 waren de Festival Bay Mall en Fuddruckers gevestigd. Over de Festival Bay Mall schrijf ik een andere keer, het was niet veel soeps en inmiddels is dit winkelcentrum dan ook gesloten.

De vestiging van Fuddruckers bevond zich vlakbij de ingang van het winkelcentrum, we hoefden alleen maar even rondom het water te lopen en vervolgens stonden we voor de entree van het restaurant. De voorkant van het restaurant zag er erg kleurrijk en uitnodigend uit. Het logo van Fuddruckers is blauw met geel en rood en al deze kleuren waren ook in de voorgevel van het restaurant verwerkt. We liepen het restaurant binnen en het viel me gelijk op dat de inrichting van de zaak een kruising was tussen een fastfoodrestaurant en een gewoon restaurant. De bestelling moest aan een counter worden doorgegeven en wanneer de gerechten geserveerd werden konden we plaatsnemen aan een van de vele tafeltjes van het restaurant. Het restaurant zag er net wat netter en moderner uit dan andere fastfoodrestaurants en de sfeer die er hing paste ook meer bij een gewoon restaurant.



Vooraf was ik via internet lid geworden van de Fudds Club, hierdoor had ik een coupon in mijn mail gekregen voor een 1/3 lb burger, Fudds friet en een drankje voor $7. Deze bon had ik uitgeprint en meegenomen en leverde deze tijdens mijn bestelling in. Het bestellen ging wat moeizaam, het meisje dat onze bestelling opnam wist niet wat ze met de coupon aan moest en sprak erg onduidelijk, ze wilde ons iets uitleggen maar dat ging niet echt goed. Het duurde dan ook even voordat onze bestelling volledig was opgenomen. Mijn vriendin bestelde The Original Fudds 1/3 met friet en drinken van de coupon die ik had meegenomen en  zelf bestelde ik een Specialty Burger, namelijk The Works met smokehouse bacon, American cheese en gegrilde champignons.

Toen we de hamburgers uitgeserveerd kregen zag ik dat er aan de zijkant van het restaurant een grote saladebar stond opgesteld, met allerlei soorten groenten en sauzen die we gratis op onze hamburgers mochten doen. Ik ben best een tijdje bezig geweest om mijn hamburger te beleggen, er was echt veel keuze en eigenlijk wilde ik er van alles wel een beetje op doen.



Nadat ik klaar was met het beleggen van onze hamburgers gingen we zitten aan een van de houten tafeltjes en kon het genieten gaan beginnen. De hamburgers smaakten ontzettend lekker. Fuddruckers pretendeert het vlees niet in te vriezen, maar alleen vers vlees te gebruiken. De kwaliteit van het vlees was erg goed, het was dik, mals en sappig en uitstekend gebakken. Alle verschillende extra ingrediënten die ik er op had gedaan maakte het eten van de totale hamburger erg lastig. Mijn mond was er niet groot genoeg voor en dus at ik de hamburger in een aantal etappes op.

De frietjes waren lekker dik en ook knapperig gebakken. Ze werden heet geserveerd en dat vind ik altijd erg belangrijk. Qua frisdrank was er voldoende keuze, in het restaurant was er namelijk een aparte bar aanwezig waar iedereen zelf hun bekers met frisdrank konden vullen.  Dit vind ik een erg fijn principe, want je kunt dan zelf bepalen welke frisdrank je gaat drinken en wanneer je de beker opnieuw gaat vullen kun je er een ander drankje in doen.

De lunch bij Fuddruckers is mij erg goed bevallen. Het enige smetje op de middag was de onduidelijkheid tijdens het opnemen van onze bestelling. Dit had vooral met de coupon te maken, maar ik hoop dat het een volgende keer beter zal gaan. De hamburgers smaakten verrukkelijk en ik vond het erg leuk en lekker dat er zo veel gratis extra ingrediënten en sauzen te kiezen waren uit de saladebar. Die keer in Orlando is tot nu toe de enige keer geweest dat ik bij Fuddruckers ben gaan eten, maar ik hoop in de toekomst nog eens naar één of meerdere vestigingen van dit restaurant te gaan, het eten is er namelijk heerlijk!