Pagina's

vrijdag 19 december 2014

Activiteit: Old Town San Diego State Historic Park – San Diego, Californië

Activiteit: Old Town San Diego State Historic Park
Adres: 4002 Wallace St, San Diego, CA 92110, Verenigde Staten



Een leuke activiteit om in San Diego te doen is een bezoek brengen aan het Old Town San Diego State Historic Park. Dit historische park is beschermd en ligt in de wijk Old Town in San Diego. Het park laat het beeld zien van hoe San Diego er in vroegere tijden uit zag en er staan veel historische gebouwen uit de periode 1820 tot 1870. Het park werd geopend in 1968 en in 1969 is het park geregistreerd als een California Historical Landmark, 2 jaar later in 1971 is het park toegevoegd aan het National Register of Historic Places als het Old Town San Diego Historic District.

Old Town wordt de geboorteplaats van Californië genoemd, de eerste Europese nederzetting van de westkust van de Verenigde Staten is hier namelijk gesticht. Het was de San Diego Presidio, een militaire post in Spaans Californië, opgericht door Gaspar de Portolà in 1769.  



In 2005 en 2006 is het park door de California State Parks benoemd tot het meest bezochte State Park van geheel Californië en het trekt dus veel bezoekers. Zelf leek het me ook erg leuk om naar dit historische gebied toe te gaan en tijdens onze reis naar San Diego stond een bezoek aan het Old Town San Diego State Historic Park dan ook op onze planning.

Vanuit ons hotel, het Holiday Inn San Diego on the Bay, was het een rit van een half uurtje met de trein richting Old Town. We stapten op bij het Sante Fe Train Depot vlakbij ons hotel en namen plaats in de trein met erg comfortabele stoelen. Een treinkaartje was niet zo heel duur, het kostte maar een paar dollar. Het was die dag erg warm en gelukkig had de trein ook nog een goede airco. Het reizen met de trein in San Diego is mij erg goed bevallen! We verlieten de trein bij de halte Old Town Transit Center en konden te voet verder richting Old Town. Vanuit de trein was het maar een paar minuten lopen richting Old Town.

Vanaf een afstand zagen we het grote bord van het Old Town San Diego State Historic Park en liepen hier naartoe. De entree was gratis en we konden het park dus zo betreden. Het leek of dat we een reis terug in de tijd maakten naar het Wilde Westen toe. Overal stonden kleine huisjes met winkeltjes, restaurants en musea. Ook stonden er historische gebouwen, zoals een schooltje, het eerste San Diego krantenkantoor, een ijzersmederij, een winkel dat sigaren, pijpen en tabak verkocht en ook was er een stal met een verzameling wagens uit vroegere tijden. Bij een aantal van de historische gebouwen stonden lokale ambachtslieden in klederdracht die hun ambacht demonstreerden.



In het park waren een groot aantal historische musea gevestigd, zoals onder andere het Casa de Estudillo, de eerste (gerestaureerde) rechtbank van San Diego, Mason Street school (de eerste publieke school van San Diego), San Diego Union Museum en een Sheriff’s Museum met politie-uitrusting, een politiehelikopter en dienstwagen, een gevangeniscel en een rechtbank. Al deze musea en gebouwen waren in dezelfde stijl gebouwd, waardoor er een hele leuke sfeer hing in het park en ik voelde me in een ander land dan Amerika. Je kon het inderdaad eigenlijk het beste vergelijken met een oud cowboystadje uit het Wilde Westen.

Er werden ook gratis demonstraties en tours gegeven door medewerkers van het park en vrijwilligers, hier hebben wij echter helaas geen gebruik van kunnen maken. Het leek me wel heel erg leuk, maar wij waren net iets te laat voor de tour in het park aangekomen.




Buiten het park waren er heel veel Mexicaanse bars en restaurants waar je heel lekker kon eten. De geur van de fajitas, taco’s en tortilla’s was heerlijk en rook je overal, we hebben dan ook bij een kraampje langs de weg even heerlijk gegeten. Ik ben zelf nog nooit in Mexico geweest, maar ik denk dat mijn bezoek aan Old Town San Diego een heel eind in de buurt kwam.

Het was erg leuk om het Old Town San Diego State Historic Park een bezoek te brengen. Er hing een hele leuke en gezellige sfeer en het was mooi om alle oude gebouwen te zien. De mensen in klederdracht die in het park werkzaam waren zorgden er voor dat het net echt een oud Wilde Westen stadje leek en zij wisten het gevoel van het oude San Diego goed over te brengen. Wil je daarnaast even weg uit het bekende Amerika om de Mexicaanse sfeer en gerechten te proeven dan hoef je in San Diego niet de grens over maar kun je met een gerust hart naar Old Town San Diego gaan.