Pagina's

zondag 7 december 2014

Restaurant: Taco Bell - Orlando, Florida

Restaurant: Taco Bell
Adres: 5109 International Dr, Orlando, FL 32819, Verenigde Staten



Een van onze eerste maaltijden in Florida hebben wij genuttigd bij Taco Bell aan de International Drive in Orlando. Voorafgaande aan deze reis had ik me er al helemaal op verheugd, want ik was nog nooit bij Taco Bell geweest en omdat ik wel van fastfood hou leek het me erg leuk en lekker om eens bij de bekende Tex-Mex-keten  te gaan eten. We zouden de eerste dag gaan shoppen bij de Orlando International Premium Outlets en tegenover deze outlets was een restaurant van Taco Bell gevestigd, waar we na het shoppen zouden gaan eten.

Taco Bell is een fastfoodketen welke in 1962 is opgericht door Glan Bell, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in de stad Irvine in Californië. Taco Bell is een onderdeel van Yum! Brands Inc (evenals restaurants als KFC en Pizza Hut) en er worden vooral Tex-Mex-gerechten verkocht, zoals taco’s, quesadilla’s, nacho’s, burrito’s en andere Texaanse-Mexicaanse specialiteiten . Tevens staat het restaurant bekend om haar goedkope producten, die verkocht worden in het “Value Menu”. In het totaal bedient Taco Bell meer dan 2 miljard klanten per jaar in meer dan 6.500 restaurants. De meeste van deze restaurants van Taco Bell zijn in de Verenigde staten gevestigd, maar ook zijn er een paar honderd vestigen van Taco Bell in het buitenland te vinden. 


Vanuit ons hotel, het Hampton Inn Orlando South of Universal Studios, namen we de Red Line North Bound van de I-Ride Trolley vanaf halte 7 naar halte 1 richting de Orlando International Premium Outlets. Vanaf deze halte moesten we alleen even de straat oversteken om bij het Taco Bell restaurant terecht te komen. Het restaurant bevond zich namelijk aan de 5109 International Drive, 32819, Florida. Het restaurant was niet te missen, want het grote logo van Taco Bell (een bel in de kleuren roze, paars en geel) stond pontificaal opgesteld in de tuin rondom het gebouw.  Het restaurant was gevestigd in een vrijstaand vierkant, laag gebouw en zag er als een typisch Amerikaans fastfoodrestaurant uit.  Er stonden vrij veel auto’s rondom het gebouw en ik ging er van uit dat het druk zou zijn in het restaurant.

We betraden het restaurant en ik werd  er gelijk vrolijk van, ik vond het namelijk erg leuk om eens in een restaurant van Taco Bell te zijn. In Nederland is dit restaurant niet gevestigd, al denk ik ook niet dat het hier een succes zal zijn, maar ik vind het altijd geweldig om in Amerikaanse fastfoodketen te eten waar ik nog nooit eerder ben geweest.  Het restaurant zag er grotendeels hetzelfde uit als andere fastfoodrestaurants. Er was een brede counter waar alles besteld kon worden, met daarachter de keuken en daarboven het menu.  Er stonden een aantal lage tafeltjes met stoelen, maar ook wat hoge tafels met krukken aan de kant van de ramen.


Ik vond het lastig om een keuze te maken uit het uitgebreide menu. Op het menu stonden naast taco’s, burrito’s en nacho’s ook gordita’s, salades en chalupa’s. Op de plaatjes zag alles er erg lekker uit en het was erg moeilijk kiezen. Naast het voedsel werden er ook verschillende drankjes verkocht, waaronder wat ijsdrankjes die wij in Nederland Slush Puppies noemen. Zelf bestelde ik de MTN Dew Kickstart Black Cherry Freeze (waar mijn tong helemaal rood van werd) en mijn vriendin bestelde de MTN Dew Baja Blast Freeze, een groene bevroren MTN Dew drankje met limoen.

We bestelden een aantal verschillende gerechten, waaronder een paar Chicken Quesadilla’s, een Mexican Pizza Specialty, een Burrito supreme Beef en een Meximelt. Dit waren allemaal gerechten met een of meer tortillavellen die gevuld waren met allerlei soorten ingrediënten, zoals kaas, gehakt, tomaten, kip, bonen, sla en uien.  Ik had echt trek gekregen van de plaatjes en kon haast niet wachten om de gerechten op te eten.


Even later werd alles op een dienblad uitgereikt en konden we aan een tafel gaan zitten om alles op te eten. De gerechten waren netjes in papier verpakt, zodat we niet zouden knoeien.  Helaas waren deze gerechten lang niet zo groot als dat ik had verwacht en ze zagen er ook helemaal niet zo uit als op de plaatjes. Hier baalde ik van, want had echt andere verwachtingen bij het eten bij Taco Bell. De smaak viel over te twisten, het ene gerecht smaakte lekkerder dan het andere, maar over het algemeen viel het me wat tegen. Mijn vriendin vond het ook niet zo heel lekker, dus we waren een beetje teleurgesteld. Gelukkig smaakten de MTN Dew drankjes goed, zodat we daar wel van konden genieten.

Doordat de gerechten klein waren zijn we niet zo lang in het restaurant geweest. Na enkele minuten hadden we namelijk alles al helemaal opgegeten en het bleek dus echt fastfood te zijn. Dit vond ik erg jammer, want had graag een wat betere ervaring bij Taco Bell gehad. Het eten smaakte op zich wel, maar ik had er zelf veel meer van verwacht. Na deze keer zijn we nog eenmaal bij Taco Bell in Universal CityWalk in Hollywood, Los Angeles, aan de andere kant van de Verenigde Staten gaan eten bij Taco Bell en ook toen viel het ons wat tegen. Ik ga Taco Bell in de toekomst nog één kans geven, want drie keer is scheepsrecht wordt er gezegd.