Pagina's

zaterdag 27 december 2014

Activiteit: Central Park Zoo – New York City, New York

Activiteit: Central Park Zoo
Adres: E 64th St & 5th Ave, New York, NY 10021, Verenigde Staten



De Central Park Zoo kende ik van de tekenfilm Madagascar, een aantal dieren ontsnappen uit de dierentuin en belanden uiteindelijk in Madagascar. Het leek mij erg leuk om de Central Park Zoo te bezoeken en ik was benieuwd of dat de dierentuin er hetzelfde uit zou zien als in de film en vroeg mezelf ook af of dat dezelfde dieren inderdaad in de dierentuin aanwezig zouden zijn.

De Central Park Zoo is geopend in 1864 als een menagerie en is in 1934 gemoderniseerd tot een dierentuin. Gedurende de jaren zijn er nieuwe gebouwen bij gekomen en in de jaren 80 van de 20e eeuw is de dierentuin gerenoveerd met moderne verblijven. De Central Park Zoo hoort samen met 4 dierentuinen en het New York aquarium bij het Wildlife Conservation Society en is geaccrediteerd door de Association of Zoos and Aquariums.



We hadden een New York Explorer Pass gekocht, waarmee we entree hadden tot 10 attracties in en rond New York. Een van de bijbehorende attracties was de Central Park Zoo. Met onze New York Explorer Passes hadden we de tickets van de Central Park Zoo opgehaald bij Central Park Sightseeing Bike Rental. Vanaf daar was het best nog even zoeken naar de entree van de dierentuin. De dierentuin bevond zich in het zuidoosten van het park op de 64th Street en 5th Avenue, 10021 in New York.

De dierentuin bleek niet echt groot te zijn, we keken op de plattegrond en zagen dat er maar een paar verblijven en gebieden waren, de Tropic Zone, de Temperate Terrirtoy en de Polar Circle. Ook was er een 4D theater en een Tisch Children’s Zoo. In het midden van de dierentuin was er een zeeleeuwenverblijf in de buitenlucht. Bij dit verblijf kwamen wij als eerste aan. Twee verzorgers van de zeeleeuwen waren de dieren aan het voeren en ze vertelden over de dieren en wat ze allemaal konden doen. Het was best wel druk rondom dit verblijf, er waren vooral veel jonge gezinnen in het park aanwezig. Ik vond het erg mooi om de wolkenkrabbers van de stad New York op de achtergrond te zien. De locatie van de dierentuin was echt schitterend.

Vanuit de zeeleeuwen liepen we door de Central Garden richting een indoor regenwoud met verschillende vogels, bomen en beplanting. Het was hier erg warm en je moest uitkijken dat de vogels niet tegen je aan vlogen. Vanaf dit gebouw was het een paar meter lopen naar de Polar Circle, we zouden eerst nog ijsberen moeten zien, maar helaas was dat verblijf helemaal leeg. In de Polar Circle was er een koele ruimte gemaakt met een aantal pinguins, ik moest gelijk aan de film Madagascar en The Penguins of Madagascar denken. Ik vond het erg leuk om deze dieren nu in het echt te zien.




Toen we weer eenmaal buiten waren liepen we naar de buitenverblijven van de dieren in de Temperate Territory. Er waren apen (snow monkeys), rode panda’s, schildpadden, ganzen en nog een paar andere dieren aanwezig in dit gebied. In een paar verblijven zagen we helaas geen dieren, misschien zaten ze binnen of lagen ze verdekt opgesteld.

In de Tropic Zone was het, net zoals in het indoor tropische regenwoud, erg warm. De Tropic Zone was een soort reptielenhuis met vleermuizen en slangen, maar ook verschillende vogels. Het was mooi om de vleermuizen allemaal in het donker te zien vliegen en van dichtbij zien ze er best wel eng uit.

Tevens was er nog een Dancing Crane Cafe (een restaurant), een souvenirwinkel en een galerij met toiletten en telefoons aanwezig in het park. Aan de andere kant van de Central Park Zoo was er de Tisch Children’s Zoo, dit was een soort van kinderboerderij met eenden, vissen, koeien en schapen. Om hier te komen moest je de Central Park Zoo verlaten, maar de entree was wel bij onze kaartjes inbegrepen.




Wat ook bij onze entreekaartjes was inbegrepen was een bezoek aan het 4D theater. Het 4D theater bevond zich ook aan de buitenkant van de Central Park Zoo, tegenover de kinderboerderij en naast de Delacorte Music Clock. De Delacorte Music Clock is ook bekend van de Madagascar tekenfilms en speelt eens per half uur van 8:00 tot 17:00 uur een van de 44 liedjes. Een geit, een kangoeroe, een pinguïn, een beer en een nijlpaard spelen de liedjes op de klok, die elk seizoen anders zijn.

Bij de 4D film was het erg druk, we hebben een aantal voorstellingen moeten wachten alvorens wij het gebouw in konden gaan en konden gaan kijken naar de 4D film van Ice Age. Eigenlijk had ik een 4D film van Madagascar verwacht, maar de film van Ice Age was ook heel erg leuk. De bekende 4D elementen zoals water, sneeuw en bewegende stoelen waren in de zaal aanwezig en ik vond het een van de hoogtepunten van de Central Park Zoo.

In het totaal zijn wij een klein uurtje in de Central Park Zoo geweest en hebben we alle dieren bekeken. De Central Park Zoo was erg klein en eigenlijk had ik er meer van verwacht. De locatie was wel heel erg mooi, maar het leek, buiten de pinguïns en de Delacorte Music Clock, helaas niet echt op de dierentuin uit de Madagascar films. Ook hebben we een uurtje in de rij gestaan voor de 4D film en deze film bekeken, dit vond ik wel echt de moeite waard. Het is leuk om een keer in de Central Park Zoo te zijn geweest, maar je hoeft er geen hele dag voor in te plannen.