Pagina's

woensdag 3 december 2014

Themepark attractie: Revenge of the Mummy The Ride, Universal Studios Hollywood – Universal City, Californië

Themepark attractie: Revenge of the Mummy The Ride
Adres: 3315 Lower Lot Universal, North Hollywood, CA 91602, Verenigde Staten



De parken van Universal Studios richten zich volledig op televisie en film. Vrijwel alle attracties zijn gebaseerd op een bepaalde film en ze zijn dan ook volledig naar deze films gethematiseerd. Een attractie die zowel in de Universal Studios parken in Orlando als Hollywood staat is Revenge of the Mummy The Ride. Beide attracties verschillen nogal wat van elkaar en vandaag beschrijf ik de attractie welke in Universal Studios Hollywood in Californië staat.

Revenge of the Mummy The Ride is een overdekte stalen achtbaan met een klein dark ride gedeelte welke sinds 25 juni 2004 is geopend in Californië.  De achtbaan is gebaseerd op de The Mummy filmreeks en om in de attractie te mogen moeten de bezoekers minstens 122 cm groot zijn. De rit die ongeveer 2 minuten duurt is gevestigd in het gebouw waar vroeger de E.T. Adventure attractie zich bevond. Er is er voor gekozen om de grond onder het gebouw weg te graven, zodat er meer ruimte ter beschikking kwam voor de rails van de achtbaan. Tijdens de rit worden er verschillende mummies en schatten getoond, een aantal hiervan zijn werkelijke filmrekwisieten uit de The Mummy filmreeks terwijl andere van deze rekwisieten zijn gerepliceerd vanuit de film.


Om bij Revenge of the Mummy The Ride terecht te komen moesten we eerst bijna het hele Universal Studios Hollywood park door. Het pretpark bestaat namelijk uit 2 gedeelten, het Upper Lot en het Lower Lot. Bij binnenkomst komen de bezoekers binnen in het Upper Lot, hoog op een berg, en om bij het Lower Lot terecht te komen moeten er een aantal roltrappen naar beneden worden genomen, zodat de bezoekers uitkomen in het dal waar zich ook een aantal attracties, waaronder de nieuwe attractie Transformers the Ride, van het pretpark bevinden. Eenmaal beneden in het Lower Lot was het een kwestie van rechtsaf slaan en vervolgens zagen we de twee standbeelden van  Anubis (mannen met een hondenkop) al voor de ingang van de attractie staan, zij bewaakten als het ware de attractie. We liepen tussen de  figuren en onder het bord met de tekst “Revenge of the Mummy The Ride” door. De wachttijd was enkele minuten, dus dat was gelukkig wel te doen. We werden gelijk gewaarschuwd door een bord dat het een snelle achtbaan zou zijn, maar daar lieten we ons niet door afstoppen.

De wachtrij buiten konden we zo helemaal doorlopen, hier stond namelijk niemand te wachten. Er was tijdens deze wachtrij niet veel gethematiseerd, er stond een kleine stenen sfinx met wat planten er omheen, maar verder was het vrij karig. We liepen de tombe binnen en mysterieuze muziek begon te spelen. In de tombe was het erg donker, uit de muren waren allerlei Egyptische figuren (hiërogliefen) gesneden, precies zoals in de echte tempels in Luxor en Cairo in Egypte. Er zat een gat in de muur waar om de paar seconden lucht uit werd geblazen en een aantal meter verderop lag het Book of the Dead. Toen we de hoek om gingen zagen we een skelet samen met  een gemummificeerde man in zijn sarcofaag en andere gemummificeerde resten van mensen waarvan Imhotep (The Mummy) eerder hun ziel had uitgezogen. Ook liepen er bij de gemummificeerde man vele vleesetende kevers, die ik ook kende vanuit de The Mummy filmreeks.



We liepen verder en kwamen terecht in de ruimte met daarin een verlaten archeologische opgraving, dit was Imhotep’s  grafkamer, en we zagen op een grote ronde spiegel het gezicht van Imhotep en wegrennende mensen. Middels een aantal trappen ging de wachtrij weer omhoog en uiteindelijk belandden we in een oude Egyptisch ruimte, inclusief hiërogliefen en een groot standbeeld van een scarabee.  Dit was de ruimte waar de rit telkens stopte en we waar we in een van de wagentjes plaats moesten nemen. We zaten op een van de achterste rijen van de achtbaan, de volledige trein bestond uit een aantal rijen, waarbij er op elke rij plaats was voor 4 bezoekers. Ik heb altijd een apart gevoel in mijn buik wanneer ik in een achtbaan plaats heb genomen. Dat had ik voorafgaande aan de Revenge of the Mummy The Ride attractie ook, want ik was erg benieuwd en ook wel wat gespannen over wat er aan zat te komen.

De rit begon rustig, we reden een donkere graftombe binnen  en zagen een mummie tot leven komen. We werden door enkele acteurs uit de The Mummy filmreeks schreeuwend gewaarschuwd dat we moesten rennen voor ons leven, omdat de vloek echt zou zijn en dat Imhotep leefde. Vervolgens werden de acteurs door kevers overspoelt en verslonden. We reden langzaam verder door de donkere ruimte en kwamen terecht in de schatkamer met allerlei Egyptische oudheden en een groot projectiescherm in het midden.  In het projectiescherm verscheen Imhotep met een boodschap voor ons, hij zei: "Serve me and savor the riches of eternal life…and join us in eternal death.” De wagen reed weer langzaam verder en vervolgens hoorden we Imhotep zeggen: "Akum ra Akum de…Now your souls belong to me... Forever!" Dit was natuurlijk foute boel en het bleek het startschot te zijn voor een heftige achtbaanrit.



De trein werd afgeschoten en ging met een noodgang over de rails, in iets minder dan een halve minuut schoot de rit in de duisternis door allerlei bochten , hellingen en dalingen. Het enige wat we af en toe zagen waren de gezichten van Imhotep en andere mummiestrijders die boven de rails werden geprojecteerd. Toen ineens was daar een muur, de achtbaan stopte en over de muur krioelden honderden mestkevers. Plotseling schoot de achtbaan achteruit en ik wist dat mijn vriendin dit niet fijn zou vinden, ik schreeuwde tegen haar dat ik niet wist dat de achtbaan achteruit zou gaan en dat ze het me maar moest vergeven. We hoorden Imhotep roepen dat er geen plek was om ons te verschuilen en dat onze zielen aan hem toebehoorden.

Na de boodschap van Imhotep verminderde de trein wat vaart en we stonden zo goed als stil. Heel langzaam gingen we verder achteruit en maakten een draai naar voren toe en stonden vervolgens stil in een donkere kamer met heel veel rook. Imhotep kwam wederom in beeld en schreeuwde heel hard NOOO! Ik dacht dat we nog een keer heel erg snel vooruit zouden gaan, maar tot mijn verbazing ging de muur voor ons omhoog en reden we rustig de ruimte in waar we moesten uitstappen en nieuwe bezoekers in konden stappen. Het was een erg abrupt einde en ik snapte niet echt hoe dat we Imhotep’s vloek nu hadden gebroken.

De snelle rit duurde niet echt lang, in het totaal ongeveer een minuut, het rustige gedeelte aan het begin van de attractie leek even lang te duren. Ik vond het een leuke attractie, maar vond er dus wel een vreemd einde aan zitten. Dit had best op een andere manier uitgewerkt kunnen worden, bijvoorbeeld met de acteurs van de The Mummy films. Het stuk achteruit vond ik zelf erg verrassend en leuk, echter had mijn vriendin er wat meer moeite mee. Gelukkig is ze er niet misselijk van geworden en konden we later wel gewoon de andere attracties in het Lower Lot-gedeelte van Universal Studios Hollywood bezoeken. Revenge of the Mummy The Ride is een leuke attractie, ik zou er zelf geen uren voor in de rij gaan staan, maar het is een leuke snelle rit met in het begin een mooie thematisering.