Pagina's

zaterdag 29 november 2014

Hotel: Hotel del Coronado – Coronado, Californië

Hotel: Hotel del Coronado
Adres: 1500 Orange Ave, Coronado, CA 92118, Verenigde Staten



Om een goed beeld van San Diego en omstreken te krijgen besloten mijn vriendin en ik om de eerste volle dag van onze reis naar San Diego een Morning San Diego Tour te boeken via San Diego Scenic Tours. Deze tour zou ons langs verschillende gebieden en stadjes rondom San Diego brengen, zodat we voor onszelf een mooie algemene indruk van de omgeving zouden kunnen vormen. Een van de stadjes waar de tour stopte was Coronado. Coronado is een stad in San Diego County, het ligt op een schiereiland en is verbonden met San Diego door middel van een meer dan 3.400 meter lange brug. Deze brug heeft de toepasselijke naam San Diego – Coronado Bridge meegekregen en is geopend in 1969.

We zouden eigenlijk om 8:30 uur opgehaald worden bij ons hotel, het Holiday Inn San Diego on the Bay, maar helaas was de tourbus niet helemaal op tijd. Twintig minuten te laat werden we opgehaald en nadat we door het centrum van San Diego waren gereden reden we over de San Diego – Coronado Bridge heen op weg naar Coronado. Vanaf de brug hadden we een mooi zicht op de skyline van San Diego, we zagen het stadion van het American Football team de San Diego Padres en ook zagen we Seaport Village, waar we later tijdens deze vakantie nog naartoe zouden gaan.




Na een tijdje te hebben gereden kwamen we uiteindelijk aan in Coronado. Het stadje zag er erg chique uit en we stopten hier uiteindelijk om het beroemde Hotel del Coronado te bezoeken. Het Hotel del Coronado, welke ook bekend staat als Hotel Del en The Del is een erg luxe hotel direct aan het strand van Coronado. Het hotel is een groot Victoriaans strandresort gebouwd in een typisch Amerikaanse bouwstijl met hout. Het Hotel del Coronado is een van de grootste en oudste volledig houten bouwwerken in de staat Californië. Het historische hotel is zelfs sinds 1977 erkend als een National Historic Landmark. Onze gids en tevens chauffeur vertelde dat het hotel bij de opening in het jaar 1888 het grootste resorthotel van de wereld was. Nu kunnen we ons dat niet meer voorstellen, maar het bleek echt waar te zijn. Het hotel is tevens bekend van de film “Some like it hot” waar Marilyn Monroe een rol in speelde.

Vanuit onze bus liepen we over het strand richting het hotel. Het statige hotel zag er heel erg mooi, maar ook bekend uit. Een hotel in het Walt Disney World Resort in Orlando, het Grand Floridian Resort & Spa, dat we een paar jaar eerder hadden gezien, leek er namelijk heel erg veel op. Later heb ik gelezen dat het Hotel del Coronado ook als inspiratie heeft gediend voor het bouwen van het Disneyhotel in Orlando.




Bij het hotel was het erg rustig, zowel binnen als buiten het gebouw en bij het zwembad zagen we bijna niemand lopen. Het was september en ook geen vakantietijd meer voor de Amerikanen. Toen ik zag welke prijs er voor een enkele nacht werd gerekend schrok ik wel even, de goedkoopste kamer kostte namelijk meer dan $ 400 per nacht. Misschien dat het ook aan de prijs kon liggen dat het zo rustig was in het hotel.

Het hotel zag er van binnen wel nog mooier uit dan van buiten, het was heel erg netjes en luxe en het was echt een hotel voor de rich and famous. Ik vond het schitterend om hier even rond te lopen, het is toch mooi om in een hotel te zijn waar vele beroemdheden, presidenten en vorsten ons voor zijn gegaan. Alle verschillende ruimtes waren in dezelfde stijl gebouwd en ingericht en het was eigenlijk het ideale strandhotel.



We mochten van het toilet gebruik maken en ook hier zag het er allemaal heel erg netjes en chique uit. Het was zelfs zo luxe dat er een medewerker van het hotel de bezoekers van het toilet stond op te wachten met handdoekjes om de handen mee te drogen. Zelf vond ik dit wel wat ver gaan, maar het was wel een keer leuk om meegemaakt te hebben.

Het zwembad van het Hotel del Coronado was niet zo heel groot, het was een rechthoekig zwembad met heel veel ligstoelen en parasols er omheen. Toch was het wel op zo’n manier gedaan dat het er net even wat anders uitzag dan bij andere goedkopere hotels. Een bepaalde klasse spatte er van af, kijk maar op mijn foto’s dan begrijpen jullie wel dat ik bedoel. Het ziet er allemaal net even wat luxer uit. Graag had ik ook bij de kamers gekeken, deze zouden er toch ook super uit moeten zien, maar helaas was dit niet mogelijk. Hier baalde ik wel van, want ik had er graag wat mooie foto’s van gemaakt.




Vanuit het hotel konden we zo het witte strand oplopen richting de Stille Oceaan. De locatie was ideaal en ook de omgeving was schitterend. Wat ik ook erg mooi vond waren de strandwachthuisjes, die ik daar voor alleen nog maar kende van de serie Baywatch. Mij leek het super om enkele nachten in het Hotel del Coronado te verblijven. Helaas had ik niet zo veel geld op zak en moesten wij ook weer verder met de tour, anders had ik het wel geweten. Wanneer je naar (omgeving) San Diego gaat en je hebt flink wat spaarcentjes over om naar een erg luxe hotel te gaan kijk dan ook eens naar het Hotel del Coronado, het lijkt mij dat je dan een erg mooie tijd tegemoet zult gaan.