Pagina's

zondag 9 november 2014

Activiteit: Greystone Mansion – Beverly Hills, Californië

Activiteit: Greystone Mansion
Adres: 905 Loma Vista Dr, Beverly Hills, CA 90210, Verenigde Staten



Tijdens onze reis naar Anaheim in de staat Californië zijn wij op een van de dagen mee gegaan met een tour van de Anaheim Tour Company. Het was bijna een privétour, want we zaten slechts met een enkel ander koppel in de wagen die langs en naar alle bezienswaardigheden in de stad Los Angeles reed. Tijdens deze tour bezochten wij onder andere de Warner Bros. VIP Studio Tour en hebben we gegeten bij Carney’s Express Limited Sunset Strip, een restaurant in een trein.

Ook bezochten wij een heel erg groot huis, de Greystone Mansion genaamd, welke bekend was van allerlei soorten televisieseries en films. Vanuit ons hotel, het Howard Johnson Anaheim Hotel and Water Playground was het een behoorlijk stuk rijden naar dit grote herenhuis. Het huis bevond zich boven op een berg in Beverly Hills en om er te komen moesten we door en over een lange steile weg vol met bochten en hellingen. Toen we uiteindelijk bij het prachtige herenhuis aankwamen herkende ik het meteen van verschillende films.



De Greystone Mansion is ook bekend onder de naam Doheny Mansion en is in 1928 volledig opgeleverd. Het huis is een herenhuis in Tudorstijl dat is aangelegd op een landgoed met veel karakteristieke Engelse tuinen. Het volledige huis inclusief alle bijgebouwen is ontworpen door de architect Gordon Kaufmann. Oorspronkelijk was het volledige landgoed een geschenk van een oliemagnaat (zijn naam was Edward Doheny, vandaar de naam Doheny Mansion) aan zijn zoon en aan de rest van zijn familie.

In 1965 is het totale landgoed gekocht door de stad Beverly Hills en er werd vervolgens een stadspark van gemaakt in 1971. In 1976 werd de Greystone Mansion toegevoegd aan het National Register of Historical Places en sindsdien is het huis in ontzettend veel Hollywood blockbusters gebruikt.



Toen we bij het huis aankwamen was het eerste wat we zagen een bord waarop een wit papier hing waarop alle films stonden geschreven die de afgelopen 65 jaar waren opgenomen op locatie van de Greystone Mansion. De lijst begon met de film Forever Amber in 1947 en eindigde met titels als Spiderman III, There will be blood, X-Men en The Muppets. In het totaal stonden er zeker 70 films op de lijst en ik was echt onder de indruk.

Vanaf de locatie met het filmbord liepen we rustig door de schitterende tuinen van het landgoed heen. Alle bloemen stonden in bloei en de planten hadden de mooiste groene kleuren. Er werd behoorlijk veel werk aan deze tuinen verricht, verschillende tuinmannen waren aan het werk en ik denk dat hier geen einde aan kwam. In de tuinen stonden verder allerlei stenen trappen opgesteld om verschillende hoogtes te creëren en er waren een aantal mooie fonteinen aanwezig. Het zag er echt super uit en het was inderdaad een schitterende filmlocatie.

Opeens liepen we door het pad met aan beide kanten de hoge groene bomen, zie onderstaande foto, deze setting kwam me heel erg bekend voor van een aantal films van onder andere Marvel Studios. Ik vond het super om er nu zelf samen met mijn vriendin rond te lopen. Het leek nu namelijk net alsof we nu zelf ook in een film speelden.



Ook de voorkant van het gebouw zag er heel erg bekend uit. Misschien herkennen jullie het zelf ook wel van de verschillende films die er zijn geschoten. In het totale gebouw waren 55 verschillende kamers aanwezig en het had een oppervlakte van 4.300m2, het totale landgoed was 6,5 hectare groot  dus je kunt je wel voorstellen wat de omvang van de gehele Greystone Mansion was.

Vanuit de binnenplaats van het landgoed hadden we ook een goed zicht op het interieur van het gebouw. Het zag er ontzettend luxe en chique uit met grote kroonluchters, houten trappen en hele hoge plafonds. Ik verwachte hier eigenlijk Charles Xavier of Wolverine tegen het lijf te lopen, omdat we hier natuurlijk bij de Xavier's School for Gifted Youngsters stonden. Helaas waren er geen acteurs aanwezig op het moment dat wij er waren en hebben we het alleen met onze verbeelding moeten doen.



Omdat de Greystone Mansion op een flinke hoogte lag keken we vanuit de tuinen neer op de binnenstad van Los Angeles. De gebouwen en wolkenkrabbers waren bijna niet te zien vanwege alle smog die er in de stad hing. Op deze manier konden we goed zien wat voor een vervuiling er eigenlijk door zo’n grote wereldstad wordt veroorzaakt, het was voor het eerst dat ik dit met mijn eigen ogen zag en vond het toch wel een naar gezicht.

Ons bezoek aan de Greystone Mansion vond ik verder echt super! Het gehele landgoed zag er erg mooi uit en ik snap heel goed dat er zo veel films op deze locatie zijn en worden opgenomen. Zelf voelde ik me ook even een filmster, maar vond het jammer dat er geen echte acteurs aanwezig waren. Wanneer je in Los Angeles of Bevery Hills bent dan raad ik je zeker even aan om naar de Greystone Mansion toe te gaan, de entree is gratis en je voelt je voor even een filmster.