Pagina's

donderdag 13 november 2014

Restaurant: Olive Garden - Orlando, Florida

Restaurant: Olive Garden Italian Restaurant
Adres: 8984 International Dr, Orlando, FL 32819, Verenigde Staten



Mijn vriendin en ik keken in het verleden geregeld naar het programma The Girls Next Door, dit was een show over een drietal Playboy modellen  die samen met Hugh Hefner (de baas van Playboy) samenwoonden en allerlei dingen samen deden. Tijdens een van de afleveringen vlogen de 3 dames samen met Hefner naar Italië en aten daar bij een Italiaans restaurant. Een van de modellen vertelde tijdens dit etentje dat zij bijna nog nooit zo lekker Italiaans had gegeten, maar dat het restaurant Olive Garden toch nog net iets beter was.  Ik wist toen nog niet van het bestaan van Olive Garden af en dacht dat het een erg duur en chique Amerikaans-Italiaans restaurant zou zijn.

Toen wij de eerste keer in Orlando waren zagen we dat er een Olive Garden aanwezig was welke zich bevond aan de International Drive. We spraken gelijk over het televisieprogramma van The Girls Next Door en Ik wilde naar het restaurant toe lopen om te kijken of dat er ergens een prijslijst hing. Op dat moment kwam er echter een van de personeelsleden van het restaurant naar buiten die erg netjes in pak was gekleed en hij had zelfs handschoenen aan. Op dat moment dacht ik dat het geen nut zou hebben om op de prijslijst te gaan kijken, omdat het waarschijnlijk veel te duur zou zijn.
Eenmaal terug in Nederland ben ik toch eens op de website van Olive Garden gaan kijken. Mijn vermoeden bleek toen niet juist, want de prijzen waren helemaal niet hoog en het restaurant was ook helemaal niet zo chique als dat ik dacht. Voor onze volgende reis naar Orlando plande ik dan ook een bezoek in aan dezelfde Olive Garden als waar ik eerst niet op de prijslijst had durven kijken.

Vanuit ons hotel, het International Palms Resort and Conference Center, namen we de Red Line South Bound van de  I-Ride Trolley vanaf halte 11 naar halte 22, na iets meer dan 10 minuten kwamen we al bij het restaurant aan. We herkenden het meteen van de vorige keer dat wij er waren en dit keer liepen we wel gewoon naar binnen toe.  Het was al best druk in het restaurant, maar we werden wel al gelijk naar een tafel gebracht. Eigenlijk wil ik in Amerika altijd liever in een booth zitten, maar in dit fijne Italiaanse restaurant vond ik het ook wel leuk om aan een kleine houten tafel plaats te nemen.


Er stond een fles wijn op tafel en er werd ons gevraagd of dat we deze wijn of iets anders wilden drinken. Wanneer jullie mijn blog vaker lezen weten jullie waarschijnlijk al wel wat mijn vriendin te drinken bestelde (cola), zelf bestelde ik een flesje van mijn favoriete Italiaanse bier, namelijk Peroni  Nastro Azzurro. Op de menukaart stonden heel veel lekkere gerechten en ik vond het heel erg lastig om een goede keuze te maken. Via internet was ik lid geworden van de Olive Garden eClub en had daardoor een coupon in mijn e-mail gekregen waarmee wij een gratis voorgerecht of een gratis dessert mochten bestellen. We gebruikten deze coupon voor een voorgerecht en kozen voor de bruschetta, dit waren geroosterde stukken ciabatta brood met heerlijke stukjes Romatomaat, verse basilicum en olijfolie er op.

We wisten toen nog niet dat we al brood zouden krijgen. Enige tijd later werd er namelijk een mandje op tafel gezet met lekkere warme, zoute broodsticks  er in. Deze broodsticks waren van buiten knapperig, maar van binnen lekker zacht. Het leek alsof deze pas net gebakken waren en ze smaakten echt hemels. Het voorgerecht werd geserveerd en ook  deze bruschetta was heel erg lekker. Door het vele brood begonnen onze magen al wel redelijk vol te raken. We vroegen daarom aan onze serveerster of dat zij nog even wilde wachten met het serveren van de hoofdgerechten.



Mijn vriendin had de Lasagna Primavera met gegrilde kip besteld. Dit was een gerecht met door zucchini, pepers en paprika gevulde lasagnebladen, met een tomatenbasilicumsaus, gegrilde kip en daaroverheen nog een dikke Parmezaanse kaassaus.  Zelf bestelde ik de Seafood Alfredo, dit gerecht bestond uit zelfgemaakte fettuccine met gebakken garnalen en sint-jakobsschelpen en een sausje. De gerechten werden samen met een grote bak (gratis) salade geserveerd en ik vond dat de service uitstekend was. De smaak van de gerechten was heerlijk! De kip was lekker mals gebakken en mijn garnalen smaakten uitstekend, ook waren de verschillende pastasoorten erg lekker en ook de sausjes smaakten goed.

Na het hoofdgerecht kon er helaas geen dessert meer bij, onze magen waren helemaal gevuld. Ik moet zeggen dat Kendra van The Girls Next Door gelijk had, want de gerechten waren echt heel erg lekker. We hebben inderdaad nog niet veel vaker zo lekker Italiaans gegeten als bij Olive Garden. Natuurlijk werd er een Amerikaanse draai gegeven aan de gerechten,  maar dat kwam de smaak alleen maar ten goede.

Sinds dit bezoek staat Olive Garden in mijn top 10 van favoriete Amerikaanse restaurants en op nummer 1 van Amerikaans-Italiaanse restaurants. Bijna alle gerechten van de menukaart spreken mij aan en ik vind ook alles lekker. De gratis broodsticks  zijn heerlijk en ook de service van het personeel van het restaurant is erg goed. Wanneer je in Amerika bent en wilt gaan dineren bij een Italiaans restaurant dan kun je met een gerust hart kiezen voor Olive Garden.