Pagina's

vrijdag 21 november 2014

Themepark attractie: Miniland USA, Legoland California – Carlsbad, Californië

Themepark attractie: Miniland USA, Legoland California
Adres: 1 Legoland Dr, Carlsbad, CA 92008, Verenigde Staten



Legoland California is een pretpark en miniatuurpark welke gevestigd is in Carlsbad, Californië. Het volledige park is gethematiseerd en gebaseerd op Legospeelgoed. Het park is geopend in het eerste kwartaal van 1999 en was toen het 3e Legolandpark van de wereld en het eerste buiten Europa. Het Legoland California park is onderdeel van de grootste pretparkengigant van Europa, namelijk Merlin Entertainments. Het park bestaat uit 10 verschillende gebieden, waaronder Miniland USA. Dit gebied lijkt op Madurodam, alleen zijn in Miniland USA alle gebouwen van Lego gebouwd en zijn het allemaal gebouwen, straten en gebieden uit de Verenigde Staten.

Miniland USA is namelijk een 1:20 schaalmodel miniatuurpark welke veel prominente architectuur en symbolen bevat uit een zevental gebieden in de Verenigde Staten. Een aantal gebouwen van Miniland USA zijn in het gehele Legoland California park zichtbaar. Het heeft meer dan 3 jaar geduurd om het volledige Miniland USA te bouwen en in het totaal zijn er meer dan 20 miljoen Legostenen voor gebruikt.



Om bij Legoland California te komen namen wij vanuit San Diego de Legoland shuttlebus. Na een rit van zo’n 45 minuten kwamen we bij het park aan en konden we het park betreden. Vanaf de ingang van het park namen we de eerste afslag naar rechts en daarna de eerste afslag links voorbij de Coast Cruise om bij Miniland USA terecht te komen.

Het eerste gebied waar we terechtkwamen was de New England Harbor. Helaas ben ik nog nooit in dit gebied van de Verenigde Staten geweest, maar ik zou er graag eens een rondreis door maken. In het New Englandgebied van Miniland USA stonden een aantal boerderijen langs het water met veel groen. Het zag er mooi uit, maar in mijn ooghoek zag ik iets wat ik er nog veel mooier uit vond zien. Het volgende gebied stond in het teken van een van mijn favoriete Amerikaanse steden, namelijk Las Vegas. Alle bekende hotels van de strip stonden hier opgesteld, van het Statosphere hotel, ons eerste hotel in Las Vegas, tot aan Mandalay Bay. Veel van de hotels hadden bewegende onderdelen en bezoekers konden op knoppen drukken zodat er nog meer ging bewegen. Dit Las Vegas gebied zag er echt schitterend uit, alles was tot in het kleinste detail uitgewerkt en bij alle hotels hebben wij een behoorlijk lange tijd staan kijken en genieten.




Vanuit Las Vegas kozen we er voor om rechtsaf te slaan richting Washington D.C. Ook hier zagen we weer veel bekende gebouwen welke we eerder echt in de hoofdstad van de Verenigde Staten hadden zien staan. Het Witte Huis, het Capitool en de verschillende monumenten stonden hier opgesteld net zoals in de National Mall. Het was heel erg mooi gemaakt en we konden goed zien dat de bouwers er echt veel moeite voor hadden gedaan om het zo schitterend voor elkaar te krijgen.

Nadat we bij Washington D.C. uitgekeken waren liepen we via New Orleans, met de bekende Mardi Gras Parade en Bourbon Street, naar het imposante New York City. De skyline was precies zo nagebouwd als in mijn herinnering en de grootsheid straalde er van af. Het Empire State Building, Times Square, het Vrijheidsbeeld en het nieuwe One World Trade Center (toen nog in aanbouw) stonden samen met alle andere wolkenkrabbers pontificaal opgesteld in het midden van Miniland USA. Het was erg indrukwekkend om te zien, ik vertelde mijn vriendin dat New York City er echt zo uitzag en een jaar later zou zij dit zelf ook met haar eigen ogen gaan zien.




Het volgende gebied van Miniland USA was het Southern California gebied, wat ook precies het gebied was waarin wij tijdens deze vakantie verbleven. We zagen dan ook veel gebouwen die we eerder of later tijdens deze vakantie in het echt zouden zien, zoals bijvoorbeeld het Greumann's Chinese Theater, de Hollywood letters en enkele gebouwen uit San Diego. Naast Southern California lag een andere grote stad waar wij tijdens een eerdere reis waren geweest, namelijk San Francisco. Ook deze skyline zag er weer heel erg realistisch uit. Het Transamerica Pyramid Center stak er met zijn hoogte bovenuit, net zoals in het echt. Verder was er ruimte voor de Painted Ladies, de Cable Cars, Pier 39, de hoogteverschillen en natuurlijk de Golden Gate Bridge. Het was prachtig om te zien en ik dacht terug aan de reis die we een jaar eerder hadden gemaakt naar San Francisco ter ere van het 30-jarig huwelijk van mijn ouders.

Naast al deze verschillende Amerikaanse gebieden was er ook een groot Star Wars gebied aanwezig in Miniland USA. Dit gebied bestond uit een zevental verschillende scenes van de bekende Star Wars filmreeks, daarnaast stonden er ook nog 12 verschillende Legomodellen van zo’n 90 centimeter groot opgesteld van verschillende Star Wars karakters, zoals Yoda, Anakin en Princess Leia. Bovendien stond er ook nog een levensgrote Legoversie van Darth Maul.


Miniland USA in Legoland California vond ik een heel erg mooi gebied. Alle gebouwen en steden zagen er heel erg realistisch uit en ik genoot er van om veel van onze herinneringen vanuit eerdere vakanties op te halen, terwijl we bij gebouwen stonden welke we eerder in het echt hadden gezien. Ik hoop ooit alle gebieden van Miniland USA bezocht te hebben, mijn vriendin en ik hebben nu alleen nog New Orleans en New England te gaan. Wanneer je naar Legoland California gaat neem dan ook genoeg tijd om Miniland USA te bezoeken, het is echt de moeite waard, en wanneer je daar klaar bent bestel dan een lekkere Granny’s Apple Fries, dat maakt de Amerikaanse Lego-ervaring helemaal compleet.