Pagina's

dinsdag 25 november 2014

Restaurant: Mrs. Knott's Chicken Dinner Restaurant - Buena Park, Californië

Restaurant: Mrs. Knott's Chicken Dinner Restaurant
Adres: 8039 Beach Blvd, Buena Park, CA 90620, Verenigde Staten



Zoals jullie waarschijnlijk al weten ben ik een groot fan van Amerika en Amerikaanse pretparken.  Een aantal jaren terug zag ik op televisie, bij een programma van BNN, een van de presentatoren meedoen aan een eetwedstrijd in het pretpark Knott’s Berry Farm. Dit park kende ik op dat moment nog niet, maar zocht wel gelijk op waar dat het park precies lag en of dat het voor mijn vriendin en mijzelf leuk was om er eens naartoe te gaan.

Tijdens het plannen van onze reis naar de pretparken in het zuiden van Californië schreef ik een bezoek brengen aan Knott’s Berry Farm gelijk op onze to-do list. Toen ik later meer over het park ging lezen ontdekte ik iets heel grappigs. Knott’s Berry Farm ligt namelijk op het terrein van een voormalige bessenboerderij (berry farm) welke opgericht was door de familie Knott in de beginjaren van de 20ste eeuw.  In 1934 is de familie Knott daarnaast begonnen met het verkopen van gefrituurde kipgerechten in een theehuis op het terrein. Daarnaast bouwde de familie diverse winkels en attracties om bezoekers die op hun gefrituurde kip aan het wachten waren te vermaken. 

Het kiprestaurant en de bessenboerderij werden alsmaar populairder en de daaruit voortvloeiende drukte zorgde ervoor dat er nog meer toeristische attracties bij werden gebouwd. In 1940 werd er begonnen aan de bouw van een replica ghosttown op het terrein en door de jaren heen zijn er nog veel meer attracties aan toegevoegd. In 1968 begon de familie Knott met het rekenen van entreegelden voor de attracties. Vanwege deze geschiedenis noemt Knott’s Berry Farm zich het eerste pretpark van de wereld en ondanks alle uitbreidingen en ontwikkelingen die het park heeft ondergaan staat het Mrs. Knott's Chicken Dinner Restaurant er nog steeds. Voor ons was dit een goede reden om voorafgaande aan ons bezoek aan Knott’s Berry Farm te gaan lunchen in dit restaurant.


Het Mrs. Knott's Chicken Dinner Restaurant ligt aan de overkant van de straat van Knott’s Soak City (waar ik een andere keer over schrijf) en in dezelfde straat als het Knott’s Berry Farm Hotel. Vanuit het restaurant loop je in enkele stappen het Knott’s Berry Farm pretpark binnen.

We kwamen het restaurant binnen en zagen dat het er erg druk en chaotisch was. Het was een klassieke zaak, die er volgens mij al jarenlang hetzelfde uitzag. Waarschijnlijk wilden ze de sfeer van vroeger hier vast blijven houden. We werden door een dame op leeftijd naar onze tafel gebracht en er werd gezegd dat er zo iemand bij ons zou komen. Lange tijd kwam er echter niemand naar onze tafel toe. Ik keek om me heen en zag dat er vrijwel alleen maar oudere dames in de bediening liepen. Zij hadden het erg moeilijk met de drukte in het restaurant en ik zag dat het voor sommige dames misschien net iets te veel van het goede was.

Doordat we lang moesten wachten  had ik wel genoeg tijd om de placemat te lezen die voor me lag. Op deze placemat was namelijk de gehele geschiedenis van Knott’s Berry Farm beschreven, met per jaartal de gebeurtenissen die er destijds hebben plaatsgevonden. Op een gegeven moment werden we dan toch geholpen en werd er gevraagd wat we wilden bestellen. We kregen 2 glazen met koud water geserveerd, maar helaas was dit voor ons niet te drinken. Ik krijg er altijd hoofdpijn van en vind het ook niet zo lekker smaken. In Nederland zijn wij gewoon verwend met ons drinkwater.


Het was lunchtijd en we gingen zo nog de attracties in, dus we bestelden niet gelijk grote borden vol met gefrituurde kip, maar er stonden wel heel veel lekkere kipgerechten op het menu. Mijn vriendin koos voor een gezonde salade en een bakje fruit. Zelf was ik iets minder gezond bezig en bestelde de Buffalo Chicken Wings met zoetzure saus en friet. Dit was een voorgerecht, maar ik wist al dat dit meer dan genoeg zou zijn. Tevens bestelden we er een Cola en een Fanta bij.

Het duurde wel weer even voordat de drankjes werden geserveerd. We kregen er ook een mandje met broodjes bij die er volgens mij al even lagen, deze broodjes waren namelijk erg hard. Er lagen allerlei kleine bakjes met jam en boter op tafel en deze moesten we er echt opsmeren om de broodjes te laten smaken. Enige tijd later werden dan eindelijk de door ons bestelde gerechten geserveerd, we zaten er toen al bijna een uur. Meestal zijn we binnen een uur al weer weg uit het restaurant in Amerika, maar hier werd er of erg rustig aan gedaan door de medewerkers of er was te weinig capabel personeel aanwezig in het restaurant. Ik snapte toen trouwens wel dat de familie Knott vroeger attracties heeft gebouwd, zodat de mensen wat te doen hadden tijdens het wachten op hun gefrituurde kip.


De salade en het fruit smaakten volgens mijn vriendin naar behoren. Ze liet wel wat van de sla liggen, maar het was verder goed te eten. Mijn Buffalo Chicken Wings smaakten ook goed, maar ik vond ze niet specialer dan dat ik ze elders had gegeten. Onze drankjes werden een keer bijgevuld, alleen zat er toen heel veel ijs in. Ik had nog verzocht om er geen ijs in te doen, maar dit waren ze onderweg denk ik al vergeten. Ik vond het erg jammer dat het allemaal op deze manier ging en was dan ook niet echt tevreden met ons bezoek. Ik vond het wel leuk om er een keer gegeten te hebben, maar het had een stuk beter gekund.

Al met al was onze ervaring met het Mrs. Knott's Chicken Dinner Restaurant dus niet zo als ik vooraf had gehoopt. Meestal ben ik erg enthousiast over Amerikaanse restaurants, zoals jullie op mijn blog kunnen lezen, maar onze ervaring hier was gewoon niet naar behoren. Ik vond het erg jammer, want had echt gedacht dat het goed zou zijn. De authenticiteit van de zaak was mooi, maar het personeel  kon het allemaal niet meer bijhouden. Ik hoop voor de komende bezoekers dat hier wat aan gedaan zal gaan worden. Ik zie mezelf niet zo snel nog eens terugkeren naar het Mrs. Knott's Chicken Dinner Restaurant, terwijl ik met alle liefde wel nog eens terug ga naar het zuiden van Californië.