Pagina's

zaterdag 24 januari 2015

Hotel: Disney’s Animal Kingdom Lodge – Lake Buena Vista, Florida

Hotel:  Disney’s Animal Kingdom Lodge
Adres: 2901 Osceola Pkwy, Orlando, FL 32821, Verenigde Staten



Tijdens ons verblijf in het Walt Disney World Resort in Lake Buena Vista, Florida zijn wij op een van de dagen een bezoek gaan brengen aan een aantal verschillende mooie hotels van het resort. Zelf verbleven wij in het Disney’s All Star Movies Resort en we wilden kijken naar welke hotels we mogelijk in de toekomst zouden kunnen gaan. De Disneybussen brachten ons vanuit ons eigen hotel via Downtown Disney naar de verschillende hotels, het duurde allemaal erg lang, maar het was toch wel leuk om op deze manier de verschillende hotels aan te doen.

Een van de hotels welke ik sowieso een bezoek wilde brengen was het hotel dat volledig gebaseerd is op het Disney’s Animal Kingdom park, namelijk het Disney’s Animal Kingdom Lodge. Het hotel ligt dan ook in het gebied van het Disney’s Animal Kingdom park en is geopend in 2001. In een aantal reisboekjes en op internet had ik gezien dat het een heel erg mooi luxe hotel zou zijn met veel verschillende dieren en een Afrikaans thema en we gingen dan ook als eerste naar dit hotel.





We werden door de Disneybus schuin aan de voorkant van de Disney’s Animal Kingdom Lodge afgezet, bij het Walt Disney World Bus Transportation Center. Via de ingang met de naam Porte Cochere liepen we het hotel binnen en ik keek mijn ogen gelijk uit. Het hotel had een hele mooie grote lobby met een heel hoog plafond. Door de glazen wand aan het einde van de hal scheen er heel veel licht naar binnen en het creëerde een hele fijne sfeer. Door alle decoratie van het hotel en de lobby leek het inderdaad echt alsof we een luxe hotel in Afrika binnen waren gestapt. De hele setting ademde Afrika uit en ik vond het heel erg mooi om te zien.

Vanuit de lobby kon je een viertal gangen nemen richting de kamers van het hotel, de gangen hadden Afrikaanse dierennamen zoals Kudu Trail, Zebra Trail, Giraffe Trail en Ostrich Trail en bestonden uit 2 etages met daaronder de begane grond. De gangen met kamers aan de voorzijde van de lobby (de Ostrich Trail en de Giraffe Trail kamers) waren niet zo heel lang, in deze gangen waren dan ook een stuk minder kamers aanwezig dan in de andere 2 gangen. De Kude Trail en Zebra Trail liepen bijna in elkaar over, ze vormden eigenlijk een cirkel, waarbij alleen het bovenste gedeelte niet tegen elkaar aansloot.





Ook in de lobby waren verschillende kamers aanwezig op de 1e en 2e etage, daarnaast was er de Zawadi Marketplace (een winkeltje met Disneyspullen), de Sunset Overlook en natuurlijk de receptie aanwezig in de lobby. Tevens was er hier een grote open haard, de Ogun’s Fire Pit. In de buitenlucht was er ook een haard waarmee een kampvuur gemaakt kon worden, namelijk de Arusha Rock Fire Pit. Natuurlijk waren er ook enkele restaurants in het resort aanwezig, ook deze restaurants hadden Afrikaanse namen zoals Boma, The Mara en Juki.

We liepen door de lobby naar buiten toe en kwamen bij het grote zwembad aan. Het zwembad met de naam Uzima pool zag er erg goed uit, het had een grote bar (de Uzima Springs Pool Bar) en het was erg druk met voornamelijk jonge gezinnen. Ook was er hier een spa en een massage- en fitnesscentrum. Tevens was er hier een Hakuna Matata Playground, bekend van de film The Lion King, speciaal voor kinderen. Voor kinderen was er ook een het Simba’s Clubhouse en een Pumba’s Fun and Games Arcade aanwezig in het resort.





Aan alle andere kanten van het hotel liepen allerlei dieren, wanneer je door de lobby naar buiten liep langs de Arusha Rock Fire Pit kwam je terecht op de Arusha Rock Savanna Overlook. Vanaf hier had je een mooi overzicht van de kamers van het hotel en zag je allerlei verschillende dieren lopen, zoals pelikanen, zebra’s, impala’s, giraffen, kraanvogels en struisvogels. Ik vond het er echt geweldig uitzien en het leek net een hotel midden in de dierentuin of zelfs midden in Afrika tussen al het wildlife.

Alles van het hotel zag er geweldig uit, het was erg luxe en heel erg mooi gethematiseerd. Er zijn veel verschillende soorten kamers met verschillende uitzichten. De prijzen van het hotel zijn wel aan de hoge kant, een overnachting begint bij $284 en kan oplopen tot een veelvoud van dit bedrag wanneer je kiest voor een suite.

Disney’s Animal Kingdom Lodge was een heel erg mooi hotel. Het was schitterend om alle dieren rondom het hotel te zien en de lobby zag er ook geweldig uit. Het zwembad was ook super en alles zag er uit alsof je echt in een luxe resort in Afrika verbleef. Wanneer je het geld er voor over hebt dan is het zeker de moeite waard om in dit hotel te overnachten.