Pagina's

zaterdag 21 februari 2015

Restaurant: Hazelwoods On the Bay - San Diego, Californië

Restaurant: Hazelwoods On the Bay
Adres:          1355 N Harbor Dr, San Diego, CA 92101, Verenigde Staten



In veel Amerikaanse hotels is het ontbijt niet inbegrepen. Vaak zijn er wel restaurants in de hotels aanwezig, maar er moet dan extra betaald worden voor het ontbijt. Het is bij ons pas een paar keer voorgekomen dat het ontbijt wel bij de prijs was inbegrepen. Het heeft zijn voordelen en nadelen. Een van de voordelen is dat je gewoon elke ochtend slaperig richting het restaurant kunt gaan om te ontbijten en het nadeel is dat je elke dag bijna hetzelfde eet en natuurlijk ook op dezelfde plaats bent.

Gedurende ons bezoek aan San Diego verbleven wij in het Holiday San Diego on the Bay hotel, wat inmiddels het Wyndham San Diego Bayside hotel is geworden.  Tijdens dit verblijf was het ontbijt ook niet inbegrepen in de prijs welke wij voor het hotel hadden betaald. Elke dag moesten we dus op zoek naar een restaurantje waar we konden gaan ontbijten. Heel dichtbij het hotel, vrijwel nog op het complex, bevond zich Hazelwoods on the Bay (1355 N. Harbor Drive San Diego CA 92101, dichtbij de USS Midway). Hazelwoods on the Bay was een sandwich- en koffieshop, welke in Amerika een deli wordt genoemd. 


Ik had vooraf op internet al veel goede recensies gelezen over dit restaurant en dat heeft er voor ons mede toe geleid dat wij op onze eerste ochtend in San Diego er naartoe zijn gegaan.  Er stonden verschillende coupons van 10% korting online en een aantal van deze coupons had ik uitgeprint, omdat ik er van uit ging dat we wel vaker dan eenmaal bij dit restaurant zouden gaan ontbijten.

Vanuit het hotel was het een wandeling van enkele tientallen meters, er stonden blauwe vlaggen buiten en het restaurant was eigenlijk niet te missen. Verschillende tafels en stoelen waren buiten op het terras opgesteld, maar we konden nog niet gaan zitten want onze bestelling moest binnen aan de toonbank opgenomen worden.



Binnen zag het er schoon en netjes uit, ook hier stonden weer overal stoelen met tafeltjes en de televisie stond aan met Amerikaanse sportwedstrijden er op in beeld. Het personeel bestond uit voornamelijk Mexicaanse mensen, maar ze spraken overwegend goed Engels. Op een van de muren stond door middel van grote muurschildering de haven van San Diego afgebeeld, ik vond het er erg mooi uitzien en het was professioneel gedaan.  Er kon van alles worden besteld, zo kon er een keuze gemaakt worden uit bijvoorbeeld een volledig ontbijt, sandwiches, soepen, salades, wraps en ontbijtgranen. Ook was er een grote koeling waarin allerlei verschillende soorten bieren, frisdranken en waterflessen stonden die je zelf mocht pakken. Voor  de zoetekauw werden er veel verschillende soorten snoep verkocht, maar ook voor zakjes chips kon je bij dit restaurant terecht.

Zelf vind ik het in Amerika altijd lekker om te ontbijten met een bagel en een beker koffie. Gelukkig werden deze producten ook verkocht en dus bestelde ik een sesam bagel met een grote beker koffie. Mijn vriendin bestelde een grote groene thee met daarbij een bakje ontbijtgranen met melk. Onze coupon werd zonder verdere vragen geaccepteerd en we kregen de 10% korting. De prijs viel me heel erg mee, we waren nu namelijk maar een paar dollar kwijt.


Ik werd erg vrolijk toen ik zag dat er Coffee Mate Hazelnut koffiemelk aanwezig was, dit is mijn favoriete koffiemelk welke ik tijdens onze eerste reis naar Orlando voor het eerst heb geproefd. Een flinke scheut deed ik in mijn beker koffie en het genieten kon gaan beginnen. Heerlijk zeg! De smaak van de koffie met de heerlijke bagel was goed en ik wist toen al dat we tijdens die vakantie vaker bij Hazelwoods on the Bay zouden gaan ontbijten.

De eerste ochtend aten wij nog binnen in het restaurant, maar de andere dagen zaten we lekker buiten op het terras. Wanneer onze bestelling was opgenomen en betaald konden we gewoon buiten gaan zitten, de bestelling werd namelijk door een luidspreker omgeroepen, zodat je het buiten kon horen wanneer de bestelling gereed was en kon worden opgehaald.



Onze vakantie in San Diego duurde 8 dagen, meer dan de helft van deze dagen hebben wij bij Hazelwoods on the Bay ontbeten. We hebben er heerlijke verschillende soorten bagels met roomkaas, broodjes en ontbijtgranen gegeten en de koffie smaakte er elke dag heerlijk, dit kwam natuurlijk door de lekkere koffiemelk. Wanneer ik mijn koffie opgedronken had kon ik gewoon naar binnen gaan en werd de beker opnieuw helemaal vol geschonken. Daar kunnen ze hier in Nederland nog iets van leren.  

Bijna elke dag werd onze coupon van 10% korting geaccepteerd, behalve op een van de ochtenden.  De prijs was toen namelijk aangeslagen op de kassa zonder de 10% korting, de medewerkster zag het en ze maakte haar verontschuldigen. Om het goed te maken pakte zij een stempelkaart en deze stempelde ze helemaal voor ons vol. Doordat we nu een volle stempelkaart hadden konden we de volgende dag een grote gratis sandwich bestellen. Dit vond ik echt een hele goede service, want ik had zelf niet eens gezien dat de korting er niet van was afgehaald.

Voor ons was Hazelwoods on the Bay een heel leuk restaurantje om te ontbijten. Buiten zaten we lekker op het terras en zagen de stad elke ochtend tot leven komen. Het was super om hier rustig van te genieten met lekkere ontbijtproducten op onze borden. Ik heb genoten van de koffie en de bagels en het was fijn dat de prijzen voordelig waren. De service was uitstekend en ik denk met een fijn gevoel terug aan het restaurant. Wanneer je een hotel boekt aan de haven van San Diego of zelfs in het Wyndham verblijft dan moet je zeker eens gaan ontbijten bij Hazelwoods on the Bay.