Pagina's

maandag 9 februari 2015

Themepark attractie: The Simpsons Ride, Universal Studios – Orlando, Florida

Themepark attractie: The Simpsons Ride
Adres:                          6000 Universal Blvd, Orlando, FL 32819, Verenigde Staten



Een van de leukste tekenfilms op televisie vind ik The Simpsons. The Simpsons is een Amerikaanse animatieserie die al sinds 1989 op televisie verschijnt. De serie is een satire op de Amerikaanse samenleving, waarbij een doorsnee Amerikaans gezien, in dit geval de familie Simpson, centraal staat. De serie is over de hele wereld bekend en is op dit moment de langstlopende sitcom en de langstlopende animatieserie ter wereld. The Simpsons is zo populair dat er in het attractiepark Universal Studios in Florida zelfs een heel gebied van deze animatieserie is gemaakt.

The Simpsons Ride ligt in het World Expo gedeelte van het Universal Studios park. Je komt er het snelst wanneer je na binnenkomst van het park rechtsaf slaat en loopt door Hollywood en vervolgens deze weg blijft volgen. Je moet dus niet afslaan bij de Woody Woodpecker’s Kidzone, maar gewoon langs het water blijven lopen. Wanneer je deze route volgt kom je al snel bij het kleurrijke Simpsons gedeelte van het park aan. Aan de voorkant van de attractie zie je The Simpsons zitten in een achtbaanwagentje die aan een veer naar voren wordt getrokken, met daarboven het bord The Simpsons Ride. De gevel van de attractie bestaat uit een kermisachtige setting met daarbij het grote hoofd van Krusty the Clown en om de attractie binnen te gaan moet je door zijn mond heen lopen.


Ik dacht eerst dat de attractie een achtbaan in het donker zou zijn en vroeg aan een van de parkmedewerkers wat het nou precies voor een attractie was. Het bleek om een simulator te gaan en mijn vriendin keek mij al een beetje eng aan. Ze houdt eigenlijk helemaal niet van simulators, maar ze besloot toch om deze keer met mij mee te gaan.

We liepen door de mond van Krusty the Clown het gebouw binnen. De wachtrij was naar een kermis gethematiseerd en veel bekende bewoners uit Springfield, het stadje waar The Simpsons wonen, kwamen voorbij. Op verschillende schermen werden allemaal filmpjes vertoond, zo werden er virtuele lekkernijen verkocht en de zussen van Marge waren weer eens ouderwets aan het zeuren. Opeens kwam Krusty the Clown lachend in beeld, hij feliciteerde de mensen dat het wachten bijna ten einde was en The Simpsons kwamen in beeld. Ook zij stonden in de rij te wachten en Krusty vertelde dat we uit moesten kijken voor een gestoorde moordenaar, Sideshow Bob genaamd, die ook in het park aanwezig zou zijn. Sideshow Bob was een ex-medewerker van het park, maar had nu een ontzettende hekel aan Krusty the Clown en ook aan The Simpsons.

Sideshow Bob kwam in beeld en hij stal een van de outfits van een parkmedewerker en liep zo virtueel de attractie binnen. De familie Simpson werd uitgekozen om als eerste de nieuwe attractie van Krustyland te gaan beleven, Bart nodigde ons ook uit om mee te gaan en we zouden alleen nog even moeten wachten, totdat we werden opgehaald.



In een film die volgde zagen we The Simpsons samen met Krusty een ruimte in lopen waar alleen geautoriseerd personeel mocht komen. Alle leden van de familie Simpson kregen  een vest aan ter bescherming tegen nucleaire stoffen, er was namelijk een nucleaire bron in de ruimte aanwezig en wanneer iemand het zou aanraken zou deze persoon heel erg gaan groeien en dik worden. Even daarna namen Grandpa en Maggy afscheid, omdat zij niet in de attractie mochten en de rest van de familie liep de attractie binnen. Grandpa viel in slaap en Maggy kroop de ruimte met de nucleaire bron binnen en we zagen Maggy groeien!

Vervolgens zagen we The Simpsons samen met Krusty bij de attractie staan en ineens was daar Sideshow Bob die Krusty met een geweer knockout sloeg en The Simpsons dwong om in het wagentje te gaan zitten. Er volgde een veiligheidsfilmpje van Itchy and Scratchy en vervolgens mochten wij zelf plaatsnemen in de attractie.



De attractie begon met een filmpje van Sideshow Bob en vervolgens gingen we met onze simulator een stuk omhoog, het leek alsof we op een achtbaan werden getild en ineens was daar helemaal om ons heen de tekenfilmwereld van The Simpsons. The Simpsons zaten virtueel in het wagentje voor ons op de houten achtbaan en al snel begon het karretje te rijden. Ondanks dat het slechts een scherm was waar je naar keek leek het toch net echt alsof we in een wagentje zaten en vooruit en door de bochten heen gingen. Het was erg mooi gemaakt en ook best realistisch.

Homer vloog al snel uit het karretje voor ons en werd door een grote bal geraakt. Het leek alsof we meters naar beneden vielen, maar we kwamen telkens wel weer op de baan terecht. Vervolgens kwam Sideshow Bob weer in beeld en hij sloeg ons richting de boomstammetjes het water in richting een hele steile afdaling. We gingen alle kanten op en uiteindelijk kwamen we in erg ruig water terecht, waarbij we door een orka voort werden getrokken.


Het ging allemaal heel erg snel, maar ineens was daar de reusachtige Maggy, zij was zo grot geworden omdat zij in aanraking was gekomen met de nucleaire stof. We belandden in haar mond en ze spuugde ons uit. Opeens zaten The Simpsons weer thuis op hun vertrouwde bank. Homer zei "home sweet home" en ik dacht dat dit het einde van de attractie zou zijn, echter kwam er ineens met grote letters de tekst "Death Drop" boven de bank te staan en er ging een beugel over The Simpson heen. We vielen weer honderden meters naar beneden en reden over een achtbaanrails heen en uiteindelijk belandden we op de grond. Sideshow Bob stond ons hier met een kettingzaag op te wachten, maar voordat hij het wist viel het wagentje van The Simpsons bovenop hem en was het gevaar verdwenen en de attractie ten einde.

Ik vond het een erg leuke attractie, het verhaal begon al helemaal in de wachtrij en dit moesten we echt goed volgen, zodat we het verhaal van de attractie ook snapten. Nu dat jullie mijn verslag hebben gelezen is het natuurlijk ook al duidelijk. Mijn vriendin vond het iets minder leuk, zij heeft toch nog zeker wel een uurtje moeten bijkomen, voordat ze weer helemaal de oude was. Sinds The Simpsons gaat zij ook niet meer in simulators. Wanneer je er echter wel tegen kunt dan moet je The Simpsons zeker niet overslaan. Het is erg mooi gedaan en het lijkt net echt alsof je in een van de afleveringen van The Simpsons meespeelt.