Pagina's

vrijdag 13 februari 2015

Restaurant: Tony Roma’s – Las Vegas, Nevada

Restaurant: Tony Roma’s
Adres:          200 E Fremont Street Las Vegas, NV 89101



Gedurende onze eerste trip naar Orlando, een paar jaar geleden, reden we met de I-Ride shuttle een aantal keer langs het restaurant Tony Roma’s. Ik was toen nog helemaal niet bekend met het restaurant en we zijn er toen ook niet gaan eten (een paar jaar later trouwens wel).  De naam van het restaurant, Tony Roma’s, bleef in mijn herinnering aanwezig en eenmaal terug in Nederland besloot ik om op te gaan zoeken wat het eigenlijk voor een restaurant was. Zelf dacht ik eerst dat het een Italiaan zou zijn, omdat de naam nou eenmaal ontzettend Italiaans klonk, echter had ik het mis want Tony Roma’s bleek een restaurant te zijn dat zich heeft gespecialiseerd in voornamelijk spare ribs, steaks en vis.

De locatie van de eerste Tony Roma’s werd in 1972 in Noord-Miami, Florida geopend door een man met de naam Tony Roma. Door de jaren heen is de van oorsprong Amerikaanse restaurantketen flink gegroeid en zijn er nu in het totaal meer dan 260 vestigingen van het restaurant aanwezig in 27 verschillende landen. Zelf ben ik ook een keer bij Tony Roma’s in Madrid, Spanje geweest, maar daar zal ik een andere keer over schrijven.


Deze keer schrijf ik over ons bezoek aan Tony Roma’s in downtown Las Vegas, namelijk in het Fremont Casino & Hotel gelegen aan de wereldberoemde Fremont Street (200 E. Fremont St. Las Vegas, NV 89101). Vanuit ons hotel, het Stratosphere hotel, namen wij de Deuce Bus naar downtown Las Vegas. Het was een korte rit door een aantal minder chique wijken van de stad en uiteindelijk stopten we bij het Golden Nugget hotel. Dit was het echte Las Vegas van vroeger, minder pracht en praal maar door de Fremont Street Experience toch zeker de moeite waard.

Een van de eerste casino’s die we zagen was het Fremont Hotel & Casino. We gingen er naar binnen en zagen al snel het bord van Tony Roma’s hangen. De mensen die in het casino zaten, waar we doorheen moesten lopen, zagen er allemaal toch wat anders gekleed en verzorgt uit dan de mensen in de casino’s aan de strip. Het  was allemaal wat meer shabby, maar zelf vond ik het wel interessant.  We gingen het restaurant binnen en werden netjes naar een van de tafels toe geleid. Het was niet zo druk in het restaurant en we konden plaatsnemen in een lekkere fijne booth aan de zijkant van het restaurant, zodat we een mooi uitzicht hadden over de zaal en de sfeer van het restaurant goed meekregen.


We kregen de menukaarten uitgereikt en besloten om met z’n vieren een voorgerecht te delen. We kozen voor de Onion Loaf en hadden een coupon bij ons, zodat we dit gerecht gratis kregen. Ik was via internet namelijk lid geworden van de club van Tony Roma’s en had de coupon in mijn e-mail ontvangen. De onion Loaf bestond uit knapperig en hard gefrituurde Spaanse uien die aan elkaar zaten en rond waren gedraaid, waarvan de vorm een beetje leek op een geschilde ananas. In het midden zat een bakje met een lekker sausje, waar we de uien heerlijk in konden dippen.

Met de keuze voor het hoofdgerecht waren we bijna eensgezind, mijn vader, m’n vriendin en ikzelf besloten om spare ribs te bestellen. We konden kiezen uit de St. Louis Ribs (met eventueel nog extra kip of een steak) of The Original Baby Back Ribs.  Alle drie  kozen we voor The Original Baby Back Ribs, mijn vader en ik de Full Rack en mijn vriendin de Roma Rack, ook mochten we er een van de vijf sauzen bij bestellen met fantastische Amerikaanse namen, zoals Blue Ridge Smokies, Tony Roma’s Red Hots en Carolina Honeys. We kozen allemaal voor een ander sausje, zodat we het van elkaar konden proeven.


Mijn moeder was de enige wie geen spare ribs bestelde, zij bestelde de Grilled Chicken & Fire-roasted Vegetable Salad, dit was een salade met allerlei soorten groenten en gegrilde kip, geserveerd met tomatenpesto en geroosterd brood waar cheddarkaas overheen was gesmolten. Ze vond het erg lekker, maar at toch ook een paar stukjes van onze spare ribs op.

De spare ribs smaakten namelijk echt heerlijk. Het vlees was heel erg mals en we hoefden het maar even met mes en vork aan te raken of het viel al van de botten af. Dat heb ik zelf het liefste en dat vind ik ook het lekkerste. Alle botten konden eenvoudig kaal worden gegeten en doordat we de sausjes deelden was de smaak ook nog eens heel erg divers.


Nadat we onze borden zo goed als leeg gegeten hadden en er werd gevraagd of dat we nog een dessert zouden lusten vroegen we toch nog even naar de menukaart. Eigenlijk zaten onze magen al behoorlijk vol, maar toen we de Chocolate Chunk Cookie Sandwich op het menu zagen staan hoefden we niet lang meer na te denken. We bestelden twee van deze desserts, bestaande uit een grote bol vanille-ijs tussen twee warme dikke koeken met grote stukken chocolade er in, met bovenop de bovenste koek een grote toef slagroom met chocoladesaus en karamelsaus er overheen.  Dit konden we natuurlijk niet weerstaan en we hebben er heerlijk van genoten.

Misschien was het allemaal net iets te veel, maar het was ook zo lekker. Het restaurant overtrof mijn verwachtingen en ik heb echt heel erg lekker gegeten. Sinds die keer bij Tony Roma’s probeer ik altijd om een keer bij een vestiging van dit restaurant te gaan dineren wanneer wij in Amerika zijn. De spare ribs zijn er erg lekker en het restaurant is ook niet zo heel erg duur.