Restaurant: Tony Roma’s
Adres: 200 E Fremont Street Las Vegas, NV 89101
Gedurende onze eerste trip naar Orlando, een paar jaar geleden, reden we met de I-Ride shuttle een aantal keer langs het restaurant Tony Roma’s. Ik was toen nog helemaal niet bekend met het restaurant en we zijn er toen ook niet gaan eten (een paar jaar later trouwens wel). De naam van het restaurant, Tony Roma’s, bleef in mijn herinnering aanwezig en eenmaal terug in Nederland besloot ik om op te gaan zoeken wat het eigenlijk voor een restaurant was. Zelf dacht ik eerst dat het een Italiaan zou zijn, omdat de naam nou eenmaal ontzettend Italiaans klonk, echter had ik het mis want Tony Roma’s bleek een restaurant te zijn dat zich heeft gespecialiseerd in voornamelijk spare ribs, steaks en vis.
De locatie
van de eerste Tony Roma’s werd in 1972 in Noord-Miami, Florida geopend door een
man met de naam Tony Roma. Door de jaren heen is de van oorsprong Amerikaanse
restaurantketen flink gegroeid en zijn er nu in het totaal meer dan 260
vestigingen van het restaurant aanwezig in 27 verschillende landen. Zelf ben ik
ook een keer bij Tony Roma’s in Madrid, Spanje geweest, maar daar zal ik een
andere keer over schrijven.
Deze keer
schrijf ik over ons bezoek aan Tony Roma’s in downtown Las Vegas, namelijk in
het Fremont Casino & Hotel gelegen aan de wereldberoemde Fremont Street (200 E. Fremont
St. Las Vegas, NV 89101). Vanuit ons hotel, het Stratosphere hotel, namen wij
de Deuce Bus naar downtown Las Vegas. Het was een korte rit door een aantal
minder chique wijken van de stad en uiteindelijk stopten we bij het Golden
Nugget hotel. Dit was het echte Las Vegas van vroeger, minder pracht en praal
maar door de Fremont Street Experience toch zeker de moeite waard.
Een van de
eerste casino’s die we zagen was het Fremont Hotel & Casino. We gingen er
naar binnen en zagen al snel het bord van Tony Roma’s hangen. De mensen die in
het casino zaten, waar we doorheen moesten lopen, zagen er allemaal toch wat
anders gekleed en verzorgt uit dan de mensen in de casino’s aan de strip.
Het was allemaal wat meer shabby, maar
zelf vond ik het wel interessant. We
gingen het restaurant binnen en werden netjes naar een van de tafels toe
geleid. Het was niet zo druk in het restaurant en we konden plaatsnemen in een
lekkere fijne booth aan de zijkant van het restaurant, zodat we een mooi uitzicht hadden over de zaal en de sfeer van het restaurant goed meekregen.
We kregen de
menukaarten uitgereikt en besloten om met z’n vieren een voorgerecht te delen.
We kozen voor de Onion Loaf en hadden een coupon bij ons, zodat we dit gerecht
gratis kregen. Ik was via internet namelijk lid geworden van de club van Tony
Roma’s en had de coupon in mijn e-mail ontvangen. De onion Loaf bestond uit knapperig en hard gefrituurde Spaanse uien
die aan elkaar zaten en rond waren gedraaid, waarvan de vorm een beetje leek
op een geschilde ananas. In het midden zat een bakje met een lekker sausje,
waar we de uien heerlijk in konden dippen.
Met de keuze
voor het hoofdgerecht waren we bijna eensgezind, mijn vader, m’n vriendin en
ikzelf besloten om spare ribs te bestellen. We konden kiezen uit de St.
Louis Ribs (met eventueel nog extra kip of een steak) of The Original Baby Back Ribs.
Alle drie kozen we voor The Original Baby Back
Ribs, mijn vader en ik de Full Rack en mijn vriendin de Roma Rack, ook mochten
we er een van de vijf sauzen bij bestellen met fantastische Amerikaanse namen,
zoals Blue Ridge Smokies, Tony Roma’s Red Hots en Carolina Honeys. We kozen
allemaal voor een ander sausje, zodat we het van elkaar konden proeven.
Mijn moeder was
de enige wie geen spare ribs bestelde, zij bestelde de Grilled Chicken &
Fire-roasted Vegetable Salad, dit was een salade met allerlei soorten
groenten en gegrilde kip, geserveerd met
tomatenpesto en geroosterd brood waar cheddarkaas overheen was gesmolten. Ze
vond het erg lekker, maar at toch ook een paar stukjes van onze spare ribs op.
De spare
ribs smaakten namelijk echt heerlijk. Het vlees was heel erg mals en we hoefden
het maar even met mes en vork aan te raken of het viel al van de botten af. Dat
heb ik zelf het liefste en dat vind ik ook het lekkerste. Alle botten konden
eenvoudig kaal worden gegeten en doordat we de sausjes deelden was de smaak ook
nog eens heel erg divers.
Nadat we
onze borden zo goed als leeg gegeten hadden en er werd gevraagd of dat we nog
een dessert zouden lusten vroegen we toch nog even naar de menukaart. Eigenlijk
zaten onze magen al behoorlijk vol, maar toen we de Chocolate Chunk Cookie Sandwich op het
menu zagen staan hoefden we niet lang meer na te denken. We bestelden twee van
deze desserts, bestaande uit een grote bol vanille-ijs tussen twee warme dikke koeken
met grote stukken chocolade er in, met bovenop de bovenste koek een grote toef
slagroom met chocoladesaus en karamelsaus er overheen. Dit konden we natuurlijk niet weerstaan en we
hebben er heerlijk van genoten.
Misschien
was het allemaal net iets te veel, maar het was ook zo lekker. Het restaurant
overtrof mijn verwachtingen en ik heb echt heel erg lekker gegeten. Sinds die
keer bij Tony Roma’s probeer ik altijd om een keer bij een vestiging van dit
restaurant te gaan dineren wanneer wij in Amerika zijn. De spare ribs zijn er erg
lekker en het restaurant is ook niet zo heel erg duur.