Restaurant: Giordano's Famous Chicago Pizza
Adres: 6203 Sand Lake Rd,Orlando, FL 32819,Verenigde Staten
Iets langer dan 1,5 jaar geleden schreef ik over ons bezoek aan het Giordano’s Famous ChicagoPizza restaurant in Chicago. Destijds at ik samen met mijn vrouw en ouders in het restaurant en al na het voorgerecht zaten onze magen al zo goed als vol. Daarna kwamen de grote dikke stuffed pizza’s nog en we hebben veel moeten laten staan en meegenomen naar het hotel. Dit was voor ons een ervaring om niet snel meer te vergeten. Ik blijf het tot op de dag van vandaag echter wel zonde vinden dat we destijds niet alles op hadden gegeten, maar het was echt veel te veel.
Tijdens het zoeken naar leuke en lekkere restaurants in Orlando kwam ik er achter dat er ook een aantal vestigingen van Giordano’s zich in en rondom deze pretparkhoofdstad van de wereld bevinden. Deze vestigingen zijn een van de weinige Giordano’s buiten de regio Chicago en ik besloot dan ook om op een avond te gaan dineren bij Giordano’s in de buurt van de International Drive. Mijn vrouw en ik wilden tenslotte nog wel eens samen een hele (small size) pizza met z’n tweeën opeten en hoopten maar dat het dit keer wel zou gaan lukken.
Giordano’s
is in 1974 gesticht door de uit Argentinië geëmigreerde broers Elfren en Joseph
Boglio. De broers kwamen oorspronkelijk uit een klein stadje in de buurt van
Turijn, Italië. De moeder van de twee broers stond in die regio bekend om de
kwaliteit van haar recepten en dan vooral om haar pizza’s zo groot als een
taart die ze tijdens Pasen maakte. Toen Elfren naar Amerika was geëmigreerd
begon hij te werken in een pizzeria in Chicago, maar hij was niet tevreden over
de pizza’s die daar werden gemaakt, hij besloot daarom om zelf een restaurant
te openen. Zijn broer Joseph kwam even
later ook naar de Verenigde Staten en samen gebruikten ze het recept van hun moeder
en ze ontwikkelden de gevulde pizza, waarmee Giordano’s bekend is geworden.
Aan de
buitenkant van het restaurant hing met rode neonverlichting het bord van
Giordano’s en het gebouw zag er erg gezellig, uitnodigend en ook Italiaans uit.
Vanaf de buitenzijde zagen we dat het best druk was in de zaak en we hoopten
maar dat er plek voor ons zou zijn en dat we niet zo lang zouden hoeven te
wachten. We liepen het restaurant binnen en kwamen terecht in een gezellig
Italiaans restaurant met dezelfde rood-wit geblokte tafelkleden als in het
restaurant in Chicago en ik voelde me gelijk thuis. De vloer was betegeld met allerlei kleine witte met zwarte tegeltjes en
aan de wand boven de keuken hing in grote letters het logo van Giordano’s met daaronder
de tekst “Home of Famous Stuffed Pizza & Italian Restaurant”. In deze “Famous
Stuffed Pizza” hadden mijn vrouw en ik wel trek en we werden door de hostess
naar een tafeltje begeleid.
Mijn vrouw
bestelde uiteraard een Coca-Cola en zelf had ik meer zin in een biertje. Ik
bestelde een flesje Budweiser (op dit flesje waren hele mooie Amerikaanse
etiketten geplakt) en tegelijkertijd gaf ik een coupon voor een gratis
voorgerecht aan de serveerster. Deze coupon had ik gekregen door via Facebook
lid te worden van de “E-Club” van Giordano’s, even nadat ik me hier had
ingeschreven kreeg ik de coupon in mijn mail. Er stond wel een verloopdatum op
de coupon, dus kijk even goed wanneer je lid wordt van het restaurant, zodat de
coupon geldig is wanneer je er gaat eten.
Als
hoofdgerecht kozen we voor een kleine “Famous Stuffed Pizza”, gelukkig kenden
we de kaart nu en wisten we dat een kleine pizza voor 2 personen was (een
medium van 3 tot 4 en een grote van 5 tot 6 personen, in Chicago hadden we 2
medium pizza’s voor 4 personen!). We namen de Hawaii pizza, met stukjes ananas,
gehakt, tomatensaus en mozzarella, dit kon ook haast niet anders want de pizza
Hawaii is de favoriete pizza van mijn vrouw en als ze eenmaal een favoriet
heeft dan stapt ze daar niet snel van af. Zelf had ik ook wel zin in de frisse
smaak van de pizza Hawaii en dus was onze keuze dan ook zo gemaakt.
Nadat we de
pizza helemaal opgegeten hadden en de tafel werd afgeruimd vroeg de serveerster
of dat we nog ruimte voor een dessert hadden. Eigenlijk zou ik best graag eens
een dessert van Giordano’s willen proeven, maar het komt er maar niet van omdat
we telkens veel te vol zitten. De “Chocolate Layer Cake”, “Mini Cannoli”, “Tiramisu”
en vooral de “S’Mores Pizza” lijken mij stuk voor stuk erg lekker, maar ook
tijdens ons tweede bezoek aan Giordano’s zaten onze buikjes te vol en moest ik
de serveerster mededelen dat dit echt niet meer ging passen. We rekenden af en
liepen vol en verzadigd terug naar ons hotel.