Pagina's

woensdag 11 november 2015

Restaurant: Giordano's Famous Chicago Pizza - Orlando, Florida

Restaurant: Giordano's Famous Chicago Pizza
Adres:          6203 Sand Lake Rd,Orlando, FL 32819,Verenigde Staten



Iets langer dan 1,5 jaar geleden schreef ik over ons bezoek aan het Giordano’s Famous ChicagoPizza restaurant in Chicago. Destijds at ik samen met mijn vrouw en ouders in het restaurant en al na het voorgerecht zaten onze magen al zo goed als vol. Daarna kwamen de grote dikke stuffed pizza’s nog en we hebben veel moeten laten staan en meegenomen naar het hotel. Dit was voor ons een ervaring om niet snel meer te vergeten. Ik blijf het tot op de dag van vandaag echter wel zonde vinden dat we destijds niet alles op hadden gegeten, maar het was echt veel te veel.

Tijdens het zoeken naar leuke en lekkere restaurants in Orlando kwam ik er achter dat er ook een aantal vestigingen van Giordano’s zich in en rondom deze pretparkhoofdstad van de wereld bevinden. Deze vestigingen zijn een van de weinige Giordano’s buiten de regio Chicago en ik besloot dan ook om op een avond te gaan dineren bij Giordano’s in de buurt van de International Drive. Mijn vrouw en ik wilden tenslotte nog wel eens samen een hele (small size) pizza met z’n tweeën opeten en hoopten maar dat het dit keer wel zou gaan lukken.



Giordano’s is in 1974 gesticht door de uit Argentinië geëmigreerde broers Elfren en Joseph Boglio. De broers kwamen oorspronkelijk uit een klein stadje in de buurt van Turijn, Italië. De moeder van de twee broers stond in die regio bekend om de kwaliteit van haar recepten en dan vooral om haar pizza’s zo groot als een taart die ze tijdens Pasen maakte. Toen Elfren naar Amerika was geëmigreerd begon hij te werken in een pizzeria in Chicago, maar hij was niet tevreden over de pizza’s die daar werden gemaakt, hij besloot daarom om zelf een restaurant te openen.  Zijn broer Joseph kwam even later ook naar de Verenigde Staten en samen gebruikten ze het recept van hun moeder en ze ontwikkelden de gevulde pizza, waarmee Giordano’s bekend is geworden.

Tijdens onze tweede reis naar Orlando verbleven we in het International Palms Resort andConference Center aan de International Drive. We hadden destijds niet de beschikking over een huurauto en alles deden we te voet, met tourbussen en met de I-Ride trolley. We kozen dus uitsluitend voor restaurants en activiteiten die met deze vervoersmiddelen te bereiken waren.  De Giordano’s waar we gingen eten bevond zich op de 6203 West Sand Lake Road, dit was voor ons iets langer dan een kwartiertje lopen. De weg vanaf de International Drive over de West Sand Lake Road, was wel wat aan de donkere kant, maar gelukkig was het restaurant wel goed te vinden.



Aan de buitenkant van het restaurant hing met rode neonverlichting het bord van Giordano’s en het gebouw zag er erg gezellig, uitnodigend en ook Italiaans uit. Vanaf de buitenzijde zagen we dat het best druk was in de zaak en we hoopten maar dat er plek voor ons zou zijn en dat we niet zo lang zouden hoeven te wachten. We liepen het restaurant binnen en kwamen terecht in een gezellig Italiaans restaurant met dezelfde rood-wit geblokte tafelkleden als in het restaurant in Chicago en ik voelde me gelijk thuis. De vloer was betegeld met  allerlei kleine witte met zwarte tegeltjes en aan de wand boven de keuken hing in grote letters het logo van Giordano’s met daaronder de tekst “Home of Famous Stuffed Pizza & Italian Restaurant”. In deze “Famous Stuffed Pizza” hadden mijn vrouw en ik wel trek en we werden door de hostess naar een tafeltje begeleid.

Het was toch wat minder druk dan dat ik in eerste instantie dacht, dat kwam ook omdat er net een paar groepen mensen het restaurant verlieten toen wij binnenkwamen. We zaten aan een tafeltje aan de zijkant van het restaurant en onze serveerster stelde zich voor en vroeg of dat we al bekend waren met het restaurant Giordano’s. We vertelden haar dat we een keer in Chicago bij Giordano’s waren wezen eten en ze was hier al helemaal onder de indruk van, vooral ook omdat we zelf uit Nederland kwamen en al zoveel van Amerika hadden gezien.  Ze reikte ons de menukaarten uit en we konden gaan kijken wat we zouden gaan bestellen.



Mijn vrouw bestelde uiteraard een Coca-Cola en zelf had ik meer zin in een biertje. Ik bestelde een flesje Budweiser (op dit flesje waren hele mooie Amerikaanse etiketten geplakt) en tegelijkertijd gaf ik een coupon voor een gratis voorgerecht aan de serveerster. Deze coupon had ik gekregen door via Facebook lid te worden van de “E-Club” van Giordano’s, even nadat ik me hier had ingeschreven kreeg ik de coupon in mijn mail. Er stond wel een verloopdatum op de coupon, dus kijk even goed wanneer je lid wordt van het restaurant, zodat de coupon geldig is wanneer je er gaat eten.

We kozen voor het “Cheesy Garlic Bread” als voorgerecht, we wisten eerst niet zeker of dat we het zouden doen, omdat de pizza’s zo groot en dik zijn, maar het was gratis en als echte Nederlanders konden we dat natuurlijk niet laten schieten . Het “Cheesy Garlic Bread” bestond uit een groot stuk ciabatta brood met drie verschillende soorten kaas eroverheen gesmolten, kruiden en een bakje warme marinara saus. Het brood werd gesneden in een achttal stukken, zodat we het samen lekker konden delen en in het bakje met saus onder konden dompelen. Het smaakte heerlijk,  het leek op pizza, maar dan toch net even iets anders. Het was een behoorlijke hap en we keken elkaar alweer lachend aan.


Als hoofdgerecht kozen we voor een kleine “Famous Stuffed Pizza”, gelukkig kenden we de kaart nu en wisten we dat een kleine pizza voor 2 personen was (een medium van 3 tot 4 en een grote van 5 tot 6 personen, in Chicago hadden we 2 medium pizza’s voor 4 personen!). We namen de Hawaii pizza, met stukjes ananas, gehakt, tomatensaus en mozzarella, dit kon ook haast niet anders want de pizza Hawaii is de favoriete pizza van mijn vrouw en als ze eenmaal een favoriet heeft dan stapt ze daar niet snel van af. Zelf had ik ook wel zin in de frisse smaak van de pizza Hawaii en dus was onze keuze dan ook zo gemaakt.

Enige tijd nadat we onze bestelling hadden doorgegeven werd de pizza geserveerd. Gelukkig was deze lang niet zo groot als de pizza in Chicago, maar ik dacht dat we er nog wel eens moeite mee zouden kunnen hebben om hem helemaal op te eten, vooral ook doordat we het voorgerecht net ook al helemaal opgegeten hadden. De hoge dikke pizza was in 6 stukken gesneden en stond op een bord met een verhoging midden op onze tafel. Op kleine bordjes welke we erbij hadden gekregen konden we de stukken pizza leggen en ze vanaf daar opeten.

De pizza smaakte heerlijk, de vulling was verrukkelijk en de bodem en de rand van de pizza waren heel lekker knapperig.  De ananas zorgde voor een frisse smaak, waardoor het makkelijker was om de hele pizza op te eten, het was daardoor minder machtig en ik moet eerlijk zeggen dat ik er bij mijn derde en laatste stuk pas een beetje moeite mee kreeg. Natuurlijk wilde ik wel dat we de hele pizza op zouden eten en dus bleef ik lekker dooreten. Het lekkere flesje Budweiser bier met de leuke Amerikaanse etiketten smaakte er heerlijk bij en ik was echt even in mijn element. Mijn vrouw had op een gegeven moment genoeg, maar toch kon ik het niet laten om ook haar laatste kleine stukje op te eten. Het was namelijk heel erg lekker en ik vond het ook gewoon leuk om te doen.


Nadat we de pizza helemaal opgegeten hadden en de tafel werd afgeruimd vroeg de serveerster of dat we nog ruimte voor een dessert hadden. Eigenlijk zou ik best graag eens een dessert van Giordano’s willen proeven, maar het komt er maar niet van omdat we telkens veel te vol zitten. De “Chocolate Layer Cake”, “Mini Cannoli”, “Tiramisu” en vooral de “S’Mores Pizza” lijken mij stuk voor stuk erg lekker, maar ook tijdens ons tweede bezoek aan Giordano’s zaten onze buikjes te vol en moest ik de serveerster mededelen dat dit echt niet meer ging passen. We rekenden af en liepen vol en verzadigd terug naar ons hotel.

Ons tweede bezoek aan Giordano’s was erg geslaagd, gelukkig zijn we deze keer wel in staat geweest om alles netjes op te eten en hoefden we niks mee te nemen. Ik vond het wel erg zonde dat we geen dessert meer konden nemen omdat het er niet meer bijpaste, voor een volgende keer hoop ik dat het wel gaat lukken. De vraag is alleen wanneer de volgende keer zal zijn, omdat er buiten de regio Chicago niet veel vestigingen van Giordano’s zijn te vinden. Giordano’s is een goed restaurant, met heerlijke grote dikke gevulde pizza’s. Wanneer er een Giordano’s in de buurt is van jullie verblijfplaats of hotel twijfel dan niet en ga er een lekkere pizza eten, kijk wel goed op de kaart naar het aantal porties dat met één pizza wordt geserveerd. Het is heerlijk!