Pagina's

donderdag 19 november 2015

Activiteit: Knott's Soak City Orange County - Buena Park, Californië

Activiteit: Knott's Soak City Orange County
Adres:      8039 Beach Blvd, Buena Park, CA 90620, Verenigde Staten



Jaren geleden zag ik op televisie bij BNN een item over een eetwedstrijd in het attractiepark Knott’s Berry Farm in Buena Park, Californië. Sindsdien wilde ik graag eens naar het pretpark in de buurt van Anaheim (en Disneyland) toe, ik zag dat Snoopy de mascotte van het park was en mede daardoor leek het me erg leuk om het pretpark te bezoeken. Toen ik op internet naar informatie over het pretpark aan het zoeken was zag ik dat er tegenover het park ook nog een waterpark aanwezig was, dit waterpark had de naam Knott’s Soak City Orange County meegekregen en bij een eventuele reis naar Californië wilde ik ook graag een bezoek gaan brengen aan dit waterpark.

De reis naar Californië kwam er uiteindelijk aan en we zouden een aantal grote pretparken, waaronder Disneyland, Disney’s California Adventure, Universal Studio’s, SeaWorld en Knott’s Berry Farm, aan gaan doen.  Ik plande één dag in om zowel Knott’s Berry Farm als Knott’s Soak City te bezoeken, in de ochtend zouden we naar Knott’s Soak City gaan en vervolgens vanaf iets na het middaguur naar Knott’s Berry Farm. In Knott’s Berry Farm stonden vooral veel grote hoge achtbanen en omdat we daar geen grote fans van zijn dachten we dat we beide parken wel op één dag konden gaan doen.



Knott’s Soak City Orange County is geopend in 1999 en is op dit moment het enige overgebleven waterpark van Knott’s. In het verleden stonden er ook Knott’s Soak City parken in San Diego (Chula Vista) en Palm Spings, echter is het park in Chula Vista inmiddels een Aquatica geworden en het park in Palm Springs heeft de naam Wet ’n Wild Palm Springs gekregen. Ik ga ervanuit dat zolang Knott’s Berry Farm nog aan de overkant van de straat ligt Knott’s Soak City Orange County ook zal blijven bestaan, al weet je het natuurlijk nooit wanneer er een goed bod komt van een van de andere pretparkeigenaren.

Gedurende onze reis naar het zuiden van Californië verbleven we onder andere in Anaheim, we sliepen in het Howard Johnson Hotel and Water Playground tegenover het Disneyland Resort. Destijds hadden we niet de beschikking over een auto en we reisden met de ART bussen en met verschillende tours. Om bij Knott’s Soak City terecht te komen maakten we dus gebruik van de ART bussen, dit was niet ideaal maar het was op dat moment niet anders. Telkens moesten we erg lang wachten voordat de juiste bussen arriveerden en de exacte reistijden waren ook niet bekend. Uiteindelijk zijn we toch op tijd bij het park aangekomen, Knott’s Soak City zou om 10:00 uur openen en een kleine 20 minuten voor opening stonden we al voor de poorten van de ingang te wachten. Het zonnetje scheen op dat tijdstip al goed, het was warm en ik had zin om het park binnen te gaan.




Toen de poorten open gingen werden onze tickets gescand en we gingen op weg naar een kluisje. We borgen onze spullen op en legden onze handdoeken op twee ligstoelen aan de voorkant van het grote Tidal Wave Bay bad. We besloten om eerst maar een rondje te maken en alvast een aantal glijbanen te doen. In het park was het nog rustig, omdat het natuurlijk pas net open was en we zouden snel wat slides kunnen doen zonder lang in de rij te hoeven staan. We gingen het hele park rond en begonnen met de Pacific Spin, omdat deze glijbaan er het heftigste uitzag. Deze roze met gele glijbaan het een grote koker op het einde waarin we helemaal op en neer gingen was erg leuk, we zaten samen in een raft en hadden de grootste lol.  Gelukkig werden we niet zeeziek van het vele op en neer gaan door de koker.

Vervolgens liepen we naar de glijbanen van de Laguna Storm Water Tower, deze 3 glijbanen in het donker met de namen Typhoon, Tornado en Cyclone draaiden en spinden alle kanten op en ook hier konden mijn vrouw en ik samen in een tweepersoons rubberband plaatsnemen, waardoor het extra leuk was. Mijn vrouw gaat liever samen met mij dan dat ze alleen gaat en dus was ik ook wel blij voor haar dat we veel glijbanen samen konden doen. De banen van de Laguna Storm Water Tower gingen langs en over elkaar heen, elke baan had zo zijn eigen tocht, maar ze leken ook wel veel op elkaar. Alle 3 waren ze erg leuk, vooral ook omdat we ze allemaal achter elkaar hebben kunnen doen, zonder lang te hebben hoeven wachten.




De Malibu Run bestond uit een viertal verschillende blauwe glijbanen, helaas konden we hier niet met z’n tweeën in en moesten we er apart van af.  De banen heetten Dropoff, Heavy Swell, Rincon en Wave Chaser, deze glijbanen waren een stuk minder heftig dan de banen van de Laguna Storm Water Tower. De glijbanen waren zowel open als gesloten en ook niet echt met elkaar te vergelijken, het waren opzichzelfstaande banen en allemaal wel leuk om te doen. Het enige jammere was alleen dat we dus niet samen deze glijbanen af konden gaan.

Het werd al iets drukker in het park en ook steeds warmer. Het water was daarom heerlijk verkoelend en we besloten om even te wachten met de andere glijbanen en het grote bad Tidal Wave Bay in te gaan. In dit bad werden om de paar minuten een aantal grote hoge golven het water in geduwd, jong en oud sprong met deze golven mee en zelf waren we ook lekker aan het springen. Op veel verschillende plaatsen naast het bad zaten lifeguards en ik moet dan altijd aan de serie “Baywatch” denken wanneer ik ze zie zitten met hun rode reddingsboeien.




Nadat we een behoorlijk lange tijd in het zwembad hadden gelegen, gezeten en gezwommen besloten we om even terug te gaan naar onze ligstoelen. Op het moment dat we in het ondiepe water en het bad al bijna uit waren werd er opeens een melding gedaan dat iedereen het bad uit moest. Enkele van de lifeguards gingen met schepnetjes het water in en we renden snel naar onze ligstoelen. We zagen dat ze probeerden om iets uit het water te halen, waarschijnlijk iets wat een kind had laten lopen.  De rest van de tijd zijn we niet meer in het bad geweest, want dat vonden we toch wel smerig.

We wilden in eerste instantie eigenlijk wat gaan eten bij Longboard Grill, maar door datgene wat zojuist was gebeurd hadden we ineens geen trek meer en we besloten om de Sunset River in te gaan. De Sunset River was een lazy river van 534 meter lang in de vorm van een 8, hier hebben we heerlijk in rubberbanden een aantal rondjes liggen dobberen. Het was erg relaxed en we kwamen even goed tot rust, ik merkte wel dat ik aan het verbrandden was en dus moesten we weer even terug naar onze ligstoelen om ons nog een keer in te smeren.




Enkele glijbanen welke we nog niet hadden gedaan waren de Banzai Falls, dit waren 6 hoge glijbanen naast elkaar waarbij je op een matje moest gaan liggen om naar beneden te kunnen gaan.  Er kwam geen water bij aan te pas en zelf had ik geen zin om van deze glijbanen naar beneden te gaan, voor mijn vrouw hoefde het al helemaal niet en dus liepen we verder naar de Old Man Falls. De Old Man Falls stonden naast de banen van de Malibu Run, het waren 3 verschillende glijbanen voor de echte durfallen in het park.  De gele halfdichte achtbaan Pipeline was met minst heftig, maar van de tocht naar beneden met de oranje en rode glijbanen Point Break en Riptide was ik toch best wel onder de indruk. Wat een snelheid werd hier bereikt zeg, niet normaal. Het waren snelle steile banen en ik voelde de spanning door mijn lichaam voorafgaande en tijdens de rit.

In Knott’s Soak City Orange County waren ook nog wat baden en speelruimtes voor kinderen, zoals het Toyota Beach House (met allerlei kleine glijbanen, waterkanonnen en waterpistolen) en de Gremmie Lagoon ( allerlei speel- en waterpret voor baby’s, peuters en kleuters). We hebben alleen maar even hierbij staan kijken, gezinnen met kinderen hadden de grootste lol, maar denkende aan wat eerder op de dag was gebeurd leek het ons beter om deze wateren niet te betreden en het gewoon van een afstandje te bezien.




Het was inmiddels bijna 13:00 uur en we hadden het hele waterpark nu eigenlijk wel gezien, bovendien hadden we trek en we zouden bij het Mrs. Knott’s Chicken DinnerRestaurant gaan lunchen. Tevens stond ons bezoek aan Knott’s Berry Farm ook nog voor die dag op het programma, dus we hadden nog genoeg te doen. We pakten onze spullen in en kleedden ons bij de kluisjes aan het begin van het park even om. Na nog even een paar foto’s gemaakt te hebben besloten we om het park uit te gaan en te lopen naar de overkant van de snelweg richting Knott’s Berry Farm en het restaurant van Mrs. Knott’s.

Het Knott’s Soak City Orange County waterpark vond ik een leuk park om te bezoeken. We zijn enkele uurtjes in het park geweest en hebben alles wat we wilden doen kunnen doen. Het park heeft een aantal leuke achtbanen, variërend van een hoge snelheid tot veel draaiingen en bochten. De glijbanen waar we samen met z’n tweeën van af konden waren het leukst, maar ook de banen waar we in ons eentje van af moesten waren de moeite waard. Het grote bad was ook mooi, al was het natuurlijk smerig wat er gebeurde waardoor we het bad uit moesten en er ook niet meer in zijn gegaan. Het was die dag erg heet en dus was het water lekker afkoelend. Knott’s Soak City vond ik de moeite waard, niet voor een hele dag, maar zeker wel voor een dagdeel.