Pagina's

donderdag 14 januari 2016

Restaurant: Ken’s House of Pancakes - Hilo, Hawaii

Restaurant: Ken's House of Pancakes
Adres:          1730 Kamehameha Ave, Hilo, HI 96720, Verenigde Staten



Hierbij, zoals beloofd, mijn eerste verslag over onze reis naar Hawaii. Ik ga het hebben over een restaurant in Hilo waar we heerlijk hebben geluncht. In deze en de komende blogposten zal ik wat minder tekst schrijven en meer foto's plaatsen, omdat een foto natuurlijk meer zegt dan 1000 woorden en ik jullie ook niet met hele lange verhalen wil opzadelen. Geniet ervan, dat hebben wij ook zeker gedaan!

Tijdens het zoeken naar leuke ontbijt- of lunchrestaurants op Big Island, Hawaii stuitte ik telkens op de naam Ken's House of Pancakes, in Hilo (1730 Kamehameha Ave, Hilo, HI 96720, Verenigde Staten). Er werden veel lovende recensies op internet geschreven over het restaurant en met het woord "Pancakes" in de naam kon het restaurant natuurlijk ook niet verkeerd zijn. Zelf verbleven wij aan de hele andere kant van het grootste eiland van Hawaii, nog voorbij Kona in Waikoloa, maar op een van de dagen dat we op het eiland verbleven wilden we toch de watervallen in de buurt van Hilo gaan bekijken en zodoende waren we dan ook in staat om Ken's House of Pancakes te bezoeken.




Na een kleine 2 uur te hebben gereden kwamen we bij het restaurant aan. Het was behoorlijk druk op de parkeerplaats en toen we het restaurant in kwamen bleek het ook binnen in de zaak gezellig druk. We gaven onze naam op en moesten in de wachtruimte plaatsnemen. Na een paar minuten wachten was er een tafeltje voor ons klaar en konden we plaats gaan nemen. We kregen de menukaarten uitgereikt en gingen gelijk op zoek naar de pannenkoeken. Ik had al behoorlijk veel trek en was erg benieuwd naar wat er komen ging.

Het was nog behoorlijk lastig kiezen, er stonden veel lekkere pannenkoeken op het menu en eigenlijk wilde ik alles wel proberen. Na lang wikken en wegen koos mijn vrouw uiteindelijk voor de "Red, White and Blues", dit waren 3 medium pannenkoeken met aardbeien, blauwe besjes en slagroom daartussen, dit alles natuurlijk in de kleuren van de Amerikaanse vlag of de Nederlandse vlag natuurlijk. Zelf koos ik voor de "Local Style Pancakes", pannenkoeken met kokos, banaan en macadamia noten, met daarbij verschillende soorten siroop, welke op tafel stonden, die ik over de pannenkoeken heen zou kunnen gieten. We bestelden er een groene thee en een chocolade milkshake bij, jullie mogen zelf raden voor wie welk drankje was.




Na enige tijd gewacht te hebben werden de pannenkoeken geserveerd en ze zagen er echt heerlijk uit. Ik had door de lange reis al veel trek gekregen en was klaar om aan te vallen, natuurlijk moest ik wel eerst nog even wat foto's maken, anders hadden jullie zometeen geen mooie plaatjes gehad om naar te kijken. Ik was een klein beetje jaloers op de pannenkoeken van mijn vrouw, omdat ik ze er nog lekkerder uit vond zien dan mijn eigen pannenkoeken, maar met een beetje geluk zou zij ze toch niet alle 3 op gaan krijgen.

De pannenkoeken en de milkshake smaakten heel lekker, het was echt een heerlijke lunch. Ik begreep ook wel waarom Ken's House of Pancakes al 13 jaar achter elkaar de prijs voor het beste ontbijt van het eiland heeft gewonnen. De verschillende toppings van mijn pannenkoeken samen met de kokosnoot-, passievrucht- en guava-siroop zorgden voor verrukkelijke combinaties. De pannenkoeken van mijn vrouw waren ook heel erg lekker, gelukkig kreeg zij niet alles op en kon ik er ook nog het een en ander van proeven.

Toen we alles netjes opgegeten en gedronken hadden kregen we de rekening gepresenteerd, in het totaal moesten we $ 33,13 betalen, dit vond ik een mooi bedrag, vooral voor het eiland Hawaii. Het eten en drinken is meestal toch een stuk duurder op de elanden, maar de prijzen bij Ken's House of Pancakes vond ik heel erg meevallen. De service was goed geweest dus met een aantal dollar fooi betaalde ik de rekening en konden we weer verder op weg richting de watervallen. Onze lunch bij Ken's House of Pancakes was erg geslaagd en ik kan iedereen die op Big Island, Hawaii verblijft van harte aanbevelen om eens in het restaurant te gaan ontbijten of lunchen, de pannenkoeken zijn heerlijk en voor de prijs hoef je het ook niet te laten.