Pagina's

vrijdag 24 september 2021

Activiteit: 9/11 Memorial Preview Site - New York City, New York

Activiteit: 9/11 Memorial Preview Site
Adres: 92 Greenwich St, New York, NY 10006, Verenigde Staten


Een aantal jaar geleden bezocht ik de 9/11 Memorial Preview Site in New York City. Deze bezienswaardigheid was de voorloper van het National September 11 Memorial & Museum. De locatie gaf een informatieve "preview" van hoe het 9/11 Memorial & Museum eruit zou gaan zien. Er werden authentieke voorwerpen, films, afbeeldingen en gedetailleerde architectuurmodellen getoond van het World Trade Center en de gebeurtenissen van 11 september 2001. Het was tevens mogelijk om de vordering van de bouw van het nieuwe One World Trade Center te aanschouwen. Een indrukwekkend stuk van de expositie was een replica van het Vrijheidsbeeld die bedekt was met allerlei verschillende attributen zoals bijvoorbeeld uniform-patches, Amerikaanse vlaggen, geld, rozenkranskralen, condoleance-briefjes en ansichtkaarten. 

Tijdens een 4 minuten durende film kwamen een aantal mensen aan het woord die rechtstreeks door de aanslagen van 9/11 waren getroffen. Ook werd er een time-lapse-video getoond van de wederopbouw van Ground Zero en de New Yorkse gemeenschap in de jaren na de aanslagen van 9/11.Al deze beelden vond ik ontzettend indrukwekkend om te zien. Ik weet nog goed hoe ik de dag van 11 september 2001 heb beleefd en alle herinneringen kwamen weer helemaal terug toen ik op de locatie was. Aan de bezoekers van de 9/11 Memorial Preview Site werd tevens de mogelijkheid geboden om hun eigen verhalen over 9/11 te vertellen, een aantal van die verhalen zijn later opgenomen in de collectie van het National September 11 Museum.

Ik vond het een zeer interessante activiteit en het was zeker de moeite waard om het te bezoeken. Nu bestaat het niet meer, maar is het geheel terug te vinden in het National September 11 Museum. Gelukkig hebben we de foto's nog en die kunnen jullie hieronder bekijken: