Pagina's

vrijdag 18 mei 2018

Hotel: Comfort Suites Near Texas A&M - Corpus Christi, Texas

Hotel: Comfort Suites Near Texas A&M
Adres: 1814 Ennis Joslin Rd, Corpus Christi, TX 78412, Verenigde Staten

Een paar maanden geleden ben ik een weekje naar de stad San Antonio in Texas toe geweest. De komende tijd zal ik veel van de ervaringen, welke ik tijdens die reis heb opgedaan, delen op mijn blog. Op een van de dagen tijdens mijn verblijf in Texas hadden we op de planning staan dat we vanuit San Antonio naar de stranden in de buurt van Corpus Christi zouden gaan en in de avond weer terug zouden rijden. De rit naar Corpus Christi was echter zo vermoeiend en lang dat we spontaan besloten om daar een nachtje te blijven. Op dezelfde dag terugrijden zou namelijk een beetje teveel gaan worden. We hadden echter nog geen idee welk hotel het zou gaan worden en of dat het überhaupt wel mogelijk was om in de buurt te overnachten. We stopten bij het restaurant Scuttlebutt's Seafood Bar & Grill en gingen daar online op zoek naar een geschikte verblijfsplaats voor de nacht die komen ging.

Via de website Hotelscombined.com zocht ik naar hotels in de buurt en al snel kwam Comfort Suites Near Texas A&M in beeld. Het hotel had goede scores van eerdere gasten gekregen en was daarnaast ook nog eens redelijk betaalbaar. We besloten om niet langer te aarzelen en te boeken. Vanaf Hotelscombined werden we doorgestuurd naar Expedia en moesten in totaal € 86,65 betalen, bij deze prijs was het ontbijt voor de volgende ochtend inbegrepen. Bovendien beschikte het hotel over een klein zwembad en was het redelijk centraal gelegen. Nadat we de kamer geboekt hadden zijn we eerst nog even naar het strand van North Padre Island gereden, daar hebben we een tijdje in de zon gelegen en zijn de zee in geweest. Vanuit North Padre Island was het een kleine 20 minuten rijden om bij de Comfort Suites terecht te komen, en van daaruit weer een kwartiertje naar de haven van Corpus Christi, waar allerlei leuke restaurants gevestigd waren.




We parkeerden de auto gratis bij het hotel en checkten vervolgens probleemloos in. De reservering was gelukkig goed doorgekomen en we werden vriendelijk welkom geheten. Ik had geen paspoort bij me, omdat ik die nog in het kluisje van ons hotel in San Antonio had liggen, maar gelukkig werd mijn rijbewijs als identiteitsbewijs ook geaccepteerd. We kregen kamer 109 toegewezen op de begane grond en er werd verder nog iets verteld over de omgeving van het hotel en wat we konden gaan doen. Onze kamer bevond zich dicht in de buurt van de receptie, het was een van de eerste kamers die we tegenkwamen, dus hoefden niet ver te lopen. Toen ik de deur openmaakte en de ruimte binnenkwam verbaasde ik me over de omvang en het interieur van de kamer. Het was veel groter dan ik had gedacht en bovendien zag het er ook nog eens mooi, schoon en netjes uit.

Zoals gebruikelijk had ik mijn camera al in de hand en begon met het maken van een tweetal filmpjes van de kamer en de badkamer welke we toegewezen hadden gekregen. De kamer was in een tweetal gedeeltes ingedeeld, het voorste gedeelte van de kamer bestond uit een zithoek met een bank, een fauteuil en een tafel met daarvoor een koelkast, magnetron en koffiezetapparaat. Vanaf die ruimte was het helaas niet echt mogelijk om televisie te kijken, want die stond, in het andere gedeelte van de kamer, recht tegenover het bed op een kast opgesteld. Het bed was groot en kingsize, het was strak opgemaakt en ernaast stonden twee nachtkastjes met dezelfde lampen erop. Ook stond er nog een grote kledingkast en een bureau met bureaustoel in de kamer. Vanuit de kamer keken we zo de parkeerplaats op en de mensen die buiten liepen konden ons ook zien. Het was echter vrij rustig buiten en we hadden gelukkig geen last van pottenkijkers.



Nadat ik de kamer goed bekeken had liep ik naar de badkamer om daar ook een filmpje van te maken. De badkamer was ook vrij ruim, helaas was er echter slechts één enkele wasbak, maar verder had ik er weinig over te klagen. Op de wastafel lagen zeepjes en shampoos en er lagen handdoeken in overvloed. Er was een bad met daarin een douche aanwezig en daarnaast stond het toilet. Het douchegordijn zag er schoon en fris uit, net zoals de rest van de ruimte. Ik was erg tevreden met de door ons gemaakte keuze voor het Comfort Suites Near Texas A&M. Nadat we alles bekeken en onze spullen opgeborgen hadden gingen we naar het zwembadje van het hotel. Het was nog even zoeken waar we precies naartoe moesten, omdat het nergens stond aangegeven, maar uiteindelijk vonden we het aan de zijkant van het hotel. Het was lekker warm buiten, de zon scheen, de lucht was helder en ik had zin om het water in te gaan.

Naast een wat groter zwembad was er ook een kleine whirlpool aanwezig in het buitengebied van het hotel. Helaas zat er al iemand in dat warme bubbelbad en dus besloten we om eerst even het andere bad in te gaan. Het water was koud, maar ik vond het eigenlijk ook wel lekker om even af te koelen. Ik zwom een paar keer lekker op en neer en hing vervolgens aan de rand van het bad. Op een gegeven moment was het bubbelbad leeg en toen aarzelden we niet om er zelf in te gaan. Het werd aangeraden om niet langer dan 15 minuten in het badje te blijven, vanwege de hitte en het warme water en ik begreep ook wel waarom die regels waren opgesteld. Het was vrij benauwd en na enkele minuten in het bubbelbad te hebben gezeten ging ik het koude bad weer in. Het was heerlijk relaxed en we waren daar ook wel echt aan toe na de lange rit en ons verblijf aan het strand. We kwamen even tot rust en konden ons opladen voor de rest van de avond in Corpus Christi.




Nadat we uitgezwommen waren zijn we teruggegaan naar onze kamer, na vervolgens onder de fijne douche gestaan te hebben zijn we gaan eten in Corpus Christi, daar zal ik een andere keer over schrijven. Nadat we terugkwamen ploften we op het heerlijke bed en vielen al snel in slaap vanwege de vermoeiende dag. Helaas had iemand ’s nachts zijn televisie heel hard aan staan waardoor ik wakker werd. Ik hoorde filmgeluiden van Fast & Furious en Harry Potter voorbij komen en belde vervolgens de receptie om aan te geven dat ik last had van het geluid. Helaas werd het niet snel stil, maar viel ik gelukkig wel weer in slaap. De volgende ochtend was het tijd voor het ontbijt. Het aangeboden ontbijt was typisch Amerikaans, wafels,  roerei, bacon, worstjes en biscuits stonden op het menu, maar er kon ook gekozen worden voor allerlei zoetigheden en “ontbijtgranen” als Froot Loops. Ik heb al het bovenstaande gegeten en samen met de aangeboden koffie was het een lekker ontbijt.

Toen we het ontbijt op hadden gingen we weer naar de kamer om ons op te frissen, onze spullen bij elkaar te pakken en vervolgens uit te checken om via Mustang Island, Port Aransas en Corpus Christi weer terug te rijden naar San Antonio. Het was een hele spontane actie van ons om te kiezen voor een overnachting in Corpus Christi, uiteindelijk was dat ook meer dan goed geweest, want 6 uur op een dag op en neer rijden voor een paar uurtjes strand was ook geen leuke vakantiedag geweest. Nu was de dag top en heb ik een hele leuke tijd gehad. Het Comfort Suites Near Texas A&M was een goed en betaalbaar hotel, met een prima service, een fijn zwembad en lekker ontbijt. Het was alleen jammer van het lawaai in de nacht, waardoor ik niet vast geslapen heb, maar verder ben ik uitsluitend positief. Zo zie je maar dat je niet altijd alles precies volgens planning hoeft te doen om een leuke tijd te hebben. Ik vond een nachtje Corpus Christi een aanrader en een verblijf in het Comfort Suites Near Texas A&M kan ik daarbij van harte aanbevelen.