Pagina's

dinsdag 22 mei 2018

Restaurant: Outback Steakhouse - Kailua-Kona, Hawaii

Restaurant: Outback Steakhouse
Adres: 75-5809 Ali'i Dr, Kailua-Kona, HI 96740, Verenigde Staten


Het aantal Amerikaanse ketenrestaurants op het grootste eiland van Hawaii is klein. Lang heb ik gezocht naar bekende ketens op Big Island, maar heb er eigenlijk slechts enkelen weten te vinden. Een van de voor mij bekendste ketens op het eiland was Outback Steakhouse, ik was al veel vaker bij dat restaurant wezen eten en, mede vanwege de Bloomin’ Onion, is het tot een van mijn favorieten gaan behoren. Vanwege de beperkte keuze aan voor mij bekende restaurants hoefde ik dan ook niet lang te denken of dat we bij Outback Steakhouse zouden gaan eten. De vestiging van Outback Steakhouse op Big Island bevond zich in het gebied met de naam Coconut Grove Marketplace, dit was een winkel- en restaurantcentrum op een kleine 45 minuten rijden vanaf het Waikoloa Beach Marriott Resort & Spa, het hotel waarin we destijds verbleven. We zouden toch al een bezoek gaan brengen aan dat gebied en dus konden we de lunch bij Outback Steakhouse er mooi mee combineren.

Outback Steakhouse is een Amerikaans ketenrestaurant dat volledig gethematiseerd is naar het land AustraliĆ«. Het eerste restaurant werd in Tampa, Florida geopend in het jaar 1988 door Bob Basham, Chris T. Sullivan, Trudy Cooper en Tim Gannon en het hoofdkantoor van de keten is tot op heden nog steeds gevestigd in die stad. Op dit moment zijn er meer dan 1.200 vestigingen van Outback Steakhouse in de wereld te vinden. Al deze restaurants verspreiden zich over maarliefst 23 verschillende landen in een vijftal verschillende werelddelen.  Inmiddels is de keten in Amerika in eigendom van OSI Restaurant Partners en internationaal zijn er franchiseovereenkomsten met andere partners. Helaas is het restaurant nog niet in Nederland aanwezig, maar het zal me niks verbazen wanneer de keten zich over een tijdje wel weer in dit land komt vestigen

 




We arriveerden rond 13:00 uur bij de vestiging van Outback Steakhouse in Kailua-Kona en hadden trek in een lekkere lunch. Het restaurant stond vrijstaand opgesteld in een hele mooie omgeving. Het was een zonnige dag en ik verbaasde me over het feit dat er niemand buiten op het terras aan het eten was. Misschien was het voor iedereen wat te warm en wilden ze liever binnen in een door airconditioning gekoelde ruimte eten. Dat wilde ik zelf namelijk ook en ik wilde de sfeer graag proeven welke er in het restaurant hing. Bij binnenkomst in het restaurant bleek dat het er vrij rustig was, een aantal  tafels waren bezet, maar er waren ook genoeg vrije tafels beschikbaar. Daar was ik eigenlijk wel blij mee, want had al behoorlijk wat trek gekregen en ook weinig zin om op een tafel te wachten.

De vriendelijke Hawaiiaanse hostess bracht ons naar een van de vrijstaande booths en daar namen we plaats aan tafel. We kregen twee menukaarten uitgereikt, in het ene menu stonden de drankjes beschreven en in het andere menu stonden alle verschillende gerechten vermeldt. We bestelden een halve liter San Pellegrino en een grote Budweiser en keken vervolgens naar de verschillende hamburgers welke in het menu werden beschreven. We waren er namelijk al over uit dat we allebei een hamburger zouden gaan bestellen, alleen was het nog even de vraag welke hamburgers het zouden gaan worden. Normaal gesproken eet ik vaak een Bloomin’Onion en spare ribs bij Outback Steakhouse, maar omdat we er nu voor de lunch waren vond ik het wat te vroeg om van die grote gerechten te bestellen.




Er stonden een zestal verschillende hamburgers op het menu, waarbij vooral The Outbacker Burger en The Bloomin’Burger ons aanspraken. We kozen uiteindelijk dan ook voor deze twee hamburgers. Ik koos zelf voor The Bloomin’Burger, omdat ik toch wel trek had in de Bloomin’Onion en het gerecht op die manier toch weer kon proeven. Naast stukjes Bloomin’Onion zou de hamburger worden belegd met kaas, sla, tomaat en Bloomin’Onion saus. Bij mijn hamburger werden frietjes geserveerd. The Outbacker Burger was een hamburger belegd met sla, tomaat, ui, augurk en mosterd, er werd voor gekozen om daar extra cheddarkaas bij te bestellen. Tevens kwamen er ook nog frietjes bij. Nadat we onze lunchbestelling hadden doorgegeven moesten we even de tijd volmaken en een kwartiertje wachten, zodat we de koks de tijd gaven om onze gerechten te bereiden.

Toen onze serveerster met de hamburgers aan kwam gelopen verscheen er direct een lach op mijn gezicht. Mijn Bloomin' Burger zag er heerlijk uit, naast dat de hamburger belegd was met de stukjes Bloomin’Onion, lagen er ook een aantal stukken los op mijn bord. Ik besloot om die losse stukjes eerst op te eten in combinatie met een paar frietjes en ketchup welke ik erbij had gekregen. De smaak was goed en ik was direct weer tevreden met mijn keuze voor het restaurant. Vervolgens begon ik aan mijn hamburger en ook die was ontzettend lekker. Het broodje was zo dik belegd dat het me moeite kostte om de gehele hamburger in mijn mond te krijgen. Het was dus een echte Amerikaanse burger en daar hou ik van. De smaak was verrukkelijk en ik at alles tot aan de laatste kruimel op. The Outbacker Burger werd binnen een mum van tijd ook helemaal opgegeten.

De lunch was heerlijk, we waren blij met de keuze voor Outback Steakhouse en konden er met een goed gevulde maag weer even tegenaan. We kregen de rekening uitgereikt en moesten in het totaal een kleine $ 37,50 betalen. Dat is natuurlijk een vrij groot bedrag voor een lunch van 2 personen, maar ik had er heerlijk gegeten en gedronken en in Hawaii was bovendien alles  allemaal wat duurder dan op het vaste land van Amerika.  Ik betaalde dat bedrag, samen met 20% fooi, aan de serveerster en verliet het restaurant met een goed gevoel. Outback Steakhouse blijft een van mijn favoriete Amerikaanse ketenrestaurants en ik kijk er alweer naar uit om in de toekomst bij een andere vestiging van de zaak te kunnen gaan eten.