Pagina's

donderdag 10 mei 2018

Activiteit: Universal CityWalk - Universal Orlando Resort - Orlando, Florida

Activiteit: Universal CityWalk - Universal Orlando Resort
Adres: 6000 Universal Blvd, Orlando, FL 32819, Verenigde Staten


Zoals bij vrijwel alle themepark-resorts ter wereld bevindt zich in het Universal Orlando Resort ook een shopping- en entertainmentgebied, welke voor iedereen vrij te bezoeken is.  Dit gebied heeft de naam Universal CityWalk meegekregen en is gelegen aan de voorzijde van het resort. Om bij Universal Studio’s Florida en Islands of Adventure terecht te komen moet er eerst door Universal Citywalk worden gelopen en dat gebied brengt gelijk de nodige sfeer voor de rest van de dag. Inmiddels heb ik beide pretparken een aantal keer bezocht en zodoende ben ik ook al de nodige keren bij Universal CityWalk geweest. Elk bezoek van mij aan Universal CityWalk was weer anders, het gebied was namelijk nooit hetzelfde, telkens waren er wel weer nieuwe restaurants en winkels geopend. Vandaag laat ik jullie een aantal foto’s zien van mijn bezoeken aan het gebied.

Universal CityWalk Orlando opende haar deuren in 1999, inmiddels al bijna 20 jaar geleden, als een onderdeel van de uitbreiding welke Universal Studios Florida heeft getransformeerd naar het Universal Orlando Resort zoals we die heden ten dage kennen. Het is gebouwd in het gebied dat voorheen dienst deed als parkeerplaats van Universal Studios en ook de ingang was van het park. Wanneer gasten nu bij het resort arriveren parkeren zij hun wagen in een nieuwe parkeergarage en lopen vervolgens via overdekte bewegende loopbanden over Universal Boulevard naar CityWalk.  Eenmaal in CityWalk aangekomen kan er voor worden gekozen om direct naar een van de twee pretparken op het resort te gaan, maar het gebied doet er alles aan om hun bezoekers te laten blijven, of in ieder geval in de avonduren, wanneer  ze van de parken terug komen, terug te laten keren.

Stedentrips




Er zijn 22 verschillende restaurants in Universal CityWalk Orlando te vinden. Veel van mijn favoriete ketens zijn aanwezig in het gebied en om jullie een volledig beeld te geven zal ik de zaken hierbij opsommen: Hard Rock Cafe Orlando (het grootste Hard Rock Cafe ter wereld), -Jimmy Buffett's Margaritaville, -Emeril's Restaurant Orlando, -Antojito's Authentic Mexican Food, -Starbucks, -Bubba Gump Shrimp Company, -Cinnabon, -Pat O'Brien's Bar, -BK Whopper Bar,  -PandaExpress, -Moe's Southwest Grill, -Bob Marley – A Tribute to Freedom, -Red Oven Pizza Bakery, -Cold Stone Creamery, -Menchie's Frozen Yogurt, -Vivo Italian Kitchen, -Hot Dog Hall of Fame, -Bread Box Handcrafted Sandwiches, -The Cowfish Sushi and Burger Bar, -NBC Sports Grill & Brew, -The Toothsome Chocolate Emporium & Savory Feast Kitchen, -Voodoo Doughnut (zal binnenkort worden geopend).

Naast de restaurants zijn er ook een aantal gespecialiseerde en gethematiseerde winkels aanwezig in Universal CityWalk Orlando, namelijk Tommy Bahama (sport- en zwemkleding), BMG Gear, Fossil, Inc. (horloges), Fresh Produce, Quiet Flight Surf Shop (surfkleding en strandspullen), Element Skateboards (skateborden en skaterkleding, de naam van de winkel zegt natuurlijk al genoeg) en de Universal Studios Store, waar allerlei leuke spullen en memorabilia van de beide themeparks kunnen worden gekocht. Tevens kunnen er ook nog tatoeages gezet worden bij een tattoshop met de naam Hart & Huntington Tattoo Company. Helaas zijn er inmiddels ook al wat restaurants gesloten, de bekendste namen van deze gesloten restaurants zijn Nascar CafĂ© en NBA City Restaurant (wel nog te zien op een van de onderstaande foto’s). 

Behalve het winkelen en het lekkere eten en drinken in de restaurants kunnen de bezoekers van Universal CityWalk Orlando ook genieten van de nieuwste bioscoopfilms welke worden afgespeeld in het 20 zalen tellende AMC Universal Cineplex. Een van deze zalen is een ontzettend groot IMAX experience-theater. Verder zijn er ook hele leuke minigolfbanen aanwezig in het gebied, namelijk Hollywood Drive-In Golf, en kan er naar een show van de Blue Man Group worden gegaan. Over deze beide laatstgenoemde activiteiten heb ik reeds eerder geschreven.  Ik vind Universal CityWalk Orlando ontzettend leuk, het is fijn om er na het bezoeken van de pretparken naartoe te gaan voor een hapje en een drankje en de sfeer die er hangt is goed. Het gebied past bij de parken, het is een stuk stoerder dan bijvoorbeeld een Disney Springs en dat is ook net datgene waarin Universal zich van Disney weet te onderscheiden.