Adres: 3300 S Las Vegas Blvd, Las Vegas, NV 89109, Verenigde Staten
Het laatste
hotel in Las Vegas waarin ik tot toe heb overnacht is Treasure Island, aan de
noordzijde van de Strip nabij The Venetian. Bij het inchecken in dat hotel
kreeg ik een aantal vouchers en coupons uitgereikt welke ik kon inleveren bij
restaurants in het hotel. Ik was destijds met een groep in Las Vegas en in het
totaal hadden we een tweetal hotelkamers geboekt. We hadden dus ook overal 2
coupons van en toen we deze eens goed bekeken zagen we dat we een aantal van
die kortingsbonnen tegelijk bij één restaurant in mochten leveren en dat we dan
dus een dubbele korting zouden krijgen. Een van de restaurants waar we de beide
vouchers tegelijk in mochten leveren was Seafood Shack, een visrestaurant
middenin het resort aan de zijkant van de casinovloer. We besloten om op het
menu van het restaurant te kijken en te zien of dat het voor ons de moeite
waard was om er te gaan dineren.
We bezochten Seafood Shack tijdens onze voorlaatste avond in Sin City, de vakantie zat er toen helaas bijna op, maar daar wilden we nog niet aan denken. Na inderdaad eerst even op de menukaarten te hebben gekeken besloten we om het restaurant te betreden. De voorzijde van de zaak bestond uit de Mojito Bar, een aantal groepen mensen waren er lekkere biertjes en cocktails aan het drinken en er hing direct een gezellige sfeer. Achter de bar bevond zich het restaurantgedeelte, ik zag dat het er daar ook al gezellig druk was, maar er was wel nog genoeg ruimte voor onze groep om plaats te gaan nemen. Nadat we aangaven dat we met 5 personen waren moesten we even een paar minuten wachten en vervolgens werden we door een vriendelijke hostess naar een voor ons gereedgemaakte tafel toe begeleidt.
Het
restaurant bestond voor een groot gedeelte uit hout. Houten stoelen, tafels en
banken stonden opgesteld en tevens was de vloer gemaakt van hetzelfde
materiaal. Er was moeite gedaan om het interieur van de zaak te laten lijken op
dat van een schip, onder andere touwen en kettingen waren opgehangen, waardoor
het restaurant gethematiseerd was. Op de tafels stonden rode peper- en
zout-stelletjes opgesteld in de vorm van
de scharen van een kreeft, en dat vond ik erg leuk om te zien. Nadat we aan de
tafel plaats hadden genomen werden de menukaarten uitgereikt en werd er
gevraagd wat we wilden drinken. Ik had trek in een speciaal-biertje en na even
op de kaart gekeken te hebben koos ik voor een Stone IPA van Stone Brewing. De
anderen aan tafel bestelden frisdrank en een glas Samuel Adams bier.
Ik had
ontzettend veel trek in mosselen of andere schaaldieren gekregen en ik hoopte dan ook maar dat er een dergelijk
gerecht op de menukaart zou staan. Eerlijk gezegd ging ik daar wel van uit, want het
leek me ook niet meer dan logisch bij een visrestaurant. Gelukkig werd ik niet
teleurgesteld, want bij de gestoomde gerechten (Steamers) zag ik de “Steamed
Mussels and Clam combo” staan, dit gerecht was een combinatie van gestoomde
mosselen en kokkels in een witte wijnsaus samen met boter, rode pepertjes en peterselie.
Het gerecht zou worden geserveerd met een groot stuk zuurdesem knoflookbrood.
De prijs was $ 17,95 exclusief belasting, dus dat viel ook nog wel mee.
Bovendien hadden we dus ook de kortingscoupons voor de 2 gratis hoofdgerechten,
dus dan was het helemaal wel te doen.
Verder aan
tafel werden er vooral gerechten met zalm besteld, ik hou daar zelf niet zo van
en zou daar nooit voor kiezen. Gekozen werd voor de Kid’s Salmon (een wat
kleiner stuk zalm) met frietjes ($ 11,95), tweemaal de gegrilde zalm met broccoli,
spruitjes, koriander, citroen en friet of gestoomde aardappel ($24,95 per
gerecht) en de gegrilde graatloos uitgesneden zeebaars, ook met broccoli, spruitjes
en gestoomde aardappelen ($ 27,95). Nadat we al deze gerechten hadden besteld
duurde het iets langer dan een kwartiertje voordat alle borden werden
geserveerd. In de tussentijd spraken we over de reis en wat we al hadden gedaan en
de laatste dag nog zouden gaan doen. Ik was stiekem aan het balen, want had
echt nog geen zin om Amerika weer te moeten gaan verlaten en terug te gaan
naar Nederland. Op een
gegeven moment stonden alle visgerechten op tafel en kon er lekker worden aangevallen.
Ik vond mijn
gerecht met de mosselen en kokkels er erg lekker uitzien. De schelpen lagen in
een diep bord in de wijnsaus en daarnaast lag een aardig stuk geroosterd
knoflookbrood. Ik begon met het ontdoen van de mosselen en kokkels van hun
schelpen en legde de lege schelpen op een apart bord. Nadat alle schelpen
leeg waren kon ik eindelijk gaat eten. De combinatie van de mosselen en kokkels
in de saus met het brood was heerlijk. Ik had een keer een vrij gezond gerecht
besteld en daar was ik eigenlijk wel blij mee. Ik at mijn bord helemaal leeg en
zelfs van de saus bleef maar heel weinig over. Ik genoot van het gerecht en
baalde ervan toen alles op was. Van alle zalmgerechten en de zeebaars bleef ook
vrijwel niks over. Na het inleveren van onze kortingscoupons hoefden we in het
totaal maar $ 95,10 te betalen (een korting van $ 42,90), dat was natuurlijk
een vrij laag bedrag voor een diner in Las Vegas met 5 personen. Iedereen had lekker gegeten, het was niet duur
en dus waren we heel blij met onze keuze voor Seafood Shack.