Restaurant: Hash House a Go Go
Adres: 3535 S Las Vegas Blvd, Las Vegas, NV 89109, Verenigde Staten
Mijn vriendin houdt heel erg veel van Amerikaanse pannenkoeken als ontbijt en voor onze 2e reis naar Las Vegas was ik dan ook op zoek naar verschillende restaurants die American pancakes serveerden. Al snel kwam ik terecht bij een restaurant waarvan ik eerder ook al een vestiging had gezien in Orlando aan de International Drive, het was daar toen net geopend en ik vond de naam een beetje vreemd en heb toen niet verder gekeken naar het restaurant. Het restaurant heeft namelijk de naam Hash House a Go Go en in eerste instantie dacht ik dat het een veredelde coffeeshop zou zijn. Ik had natuurlijk beter moeten weten en toen ik het restaurant thuis opzocht zag ik dat het een restaurant is dat zich richt op twisted farm food, met grote porties lekker eten, waaronder de Amerikaanse pannenkoeken als ontbijt.
Hash House a Go Go is een restaurantketen dat zijn oorsprong vindt en hoofdkantoor heeft in San Diego, Californië. Het bedrijf is opgestart in
2000 en bestaat nu dus zo’n 14 jaar. Het restaurant staat, zoals eerder
vermeld, bekend om zijn grote porties van ontbijtgerechten en het heeft op
dit moment vestigingen in Californië, Florida, Nevada, Connecticut en Illinois.
Het eerste, originele, restaurant is tevens bekend van een aantal
televisieseries zoals Food Paradise, The Martha Stewart Show, Rachael Ray's
Rachael’s Vacation en Chefs vs. City.
In Las Vegas zijn er 3 vestigingen van Hash House a Go Go, waaronder een vestiging in Downtown Las Vegas in het Plaza Hotel & Casino en een vestiging op de Strip in The Quad. Ik was erg nieuwsgierig naar het restaurant en plande voor onze eerste ochtend van de vakantie dan ook een ontbijt in bij Hash House a Go Go in het The Quad hotel, gelegen op ongeveer het midden van de strip van Las Vegas. We sliepen die nacht er voor in het Best Western Plus Casino Royale, waar ik eerder over heb geschreven, en vanuit dat hotel was het maar een paar minuten lopen naar The Quad.
Via de zijingang van het hotel liepen we het casino binnen,
er waren nog steeds veel renovaties aan de gang, omdat het hotel is omgetoverd
van het Imperial Palace (zo heette het tijdens onze vorige trip naar Las Vegas
nog) naar The Quad. Het hotel zal trouwens binnenkort opnieuw worden
gerenoveerd en een naamsverandering krijgen, vanwege de High Roller
(reuzenrad) waar het hotel naar vernoemd zal gaan worden. We liepen langs
verschillende schermen met aankondigingen dat er gebouwd werd aan nieuwe
restaurants en clubs en kwamen vervolgens aan bij een trap met roltrappen met
in grote letters Hash House a Go Go er boven. Dit kon natuurlijk niet missen en
wij gingen met de trap naar boven toe.
Het was nog vroeg, rond 7:30 uur op zondagochtend, het was natuurlijk onze eerste ochtend en we waren nog niet gewend aan het tijdsverschil. We vroegen ons af of dat het restaurant wel al open zou zijn, maar we hadden het natuurlijk al moeten weten. Het restaurant was 24 uur per dag open, God bless America, en wij konden lekker gaan ontbijten. Ondanks het vroege tijdstip was het al best druk in het restaurant. Het publiek was heel erg divers, aan de tafels zaten gezinnen met kinderen, maar ook jongeren die net uit de beroemde clubs van Las Vegas kwamen.
Het was nog vroeg, rond 7:30 uur op zondagochtend, het was natuurlijk onze eerste ochtend en we waren nog niet gewend aan het tijdsverschil. We vroegen ons af of dat het restaurant wel al open zou zijn, maar we hadden het natuurlijk al moeten weten. Het restaurant was 24 uur per dag open, God bless America, en wij konden lekker gaan ontbijten. Ondanks het vroege tijdstip was het al best druk in het restaurant. Het publiek was heel erg divers, aan de tafels zaten gezinnen met kinderen, maar ook jongeren die net uit de beroemde clubs van Las Vegas kwamen.
Wij namen plaats aan een booth en kregen de menukaarten
uitgereikt. Mijn vriendin keek natuurlijk eerst welke pannenkoeken er op het
menu stonden en ze had haar keuze al snel gemaakt, ze ging voor de Blueberry
Flapjack, maar ze vroeg zichzelf nog wel af of dat ze daar wat meer bij moest
bestellen. Ik zei dat het door de grootte van de porties waarschijnlijk niet
hoefde en ze liet het hier dan ook bij. Wel bestelde ze nog een groene thee
erbij. Zelf bestelde ik een gerecht van het speciale menu, namelijk de Roseland
Scramble, dit was een gerecht met gebakken aardappeltjes, roerei, vlees,
pepers, basilicum pesto, geitenkaas, watermeloen en een biscuit. Tevens
bestelde ik er een koffie bij die al snel werd geserveerd.
De gerechten van de jongens die een tafel naast ons zaten en
net klaar met stappen waren werden geserveerd en met grote ogen keek ik naar de
volle borden. Dit was echt niet normaal, de gerechten waren torenhoog
opgestapeld en van een gerecht konden ze eigenlijk met z’n drieën al eten. Ik
hoopte niet dat wij ook zo veel zouden krijgen, want dat zouden we echt niet op
gaan krijgen.
Even later werden ook onze gerechten geserveerd en gelukkig
was het niet zo veel als de gerechten van de jongens. Echter was het nog steeds
meer dan genoeg. De Blueberry Flapjack die mijn vriendin had besteld was heel
erg dik en viel op sommige punten zelfs over haar bord heen. Het gerecht werd
geserveerd met siroop en een bolletje boter. Ze was erg blij dat dit het enige
was dat ze had besteld, want anders zou het echt veel te veel zijn geweest. Ook
mijn bord was helemaal vol belegd met allerlei lekker eten. De combinatie van de verschillende smaken was
echt heel erg lekker en de watermeloen erbij was heel erg verfrissend. We kregen bij onze gerechten ook een groot
glas water geserveerd, maar dat drink ik zelf nooit op omdat ik het niet lekker
vind smaken. Ook werd onze koffie en thee steeds aangevuld, dit blijf ik een
geweldige service van de restaurants in Amerika vinden.
Nadat we een tijdje heerlijk aan het eten waren begonnen
onze magen toch wel vol te raken. De jongens naast ons hadden op dat moment
zelfs al de rekening betaald en verlieten het restaurant en lieten bergen met eten op hun borden achter. Dit vond ik erg zonde en ik denk dat het heel erg
vaak gebeurd bij het restaurant, het is natuurlijk doodzonde om al dit voedsel
telkens maar weg te moeten gooien. Misschien dat het restaurant toch kan kiezen
voor mogelijk kleinere porties. Zelf kregen wij onze borden namelijk ook niet
helemaal leeg, dit vond ik erg jammer, maar onze magen zaten echt helemaal vol.
Het heeft ons heel erg lekker gesmaakt, maar uiteindelijk was het toch wel wat
te veel zo op de vroege ochtend. We vroegen naar de rekening en hierbij kregen
wij tevens een paar kortingsvouchers voor shows in The Quad uitgereikt, dit
vond ik een leuk gebaar van het restaurant. Helaas hebben wij hier geen gebruik
van kunnen maken, omdat we al helemaal vol gepland zaten.
Toen we het restaurant verlieten zat de wachtruimte helemaal
vol. Mensen stonden met buzzers in hun handen om opgepiept te worden zodra er
een tafeltje vrij was gekomen. Wij waren dus blij dat we vroeg waren gegaan,
want rond dit tijdtip (ongeveer half 9) kon je nog wel eens lang op een
tafeltje moeten wachten.
Het eten bij Hash House a Go Go vond ik een hele leuke
ervaring. Onze beide gerechten waren heel erg lekker, maar ook wel heel erg veel. De gerechten
zou je eigenlijk met meerdere personen kunnen delen. Het is wel een aanrader om
er te ontbijten, er is keuze genoeg, de service is goed en de prijzen vallen
ook wel mee, zeker gezien de hoeveelheden die worden aangeboden. Ik kom zeker nog wel
eens terug bij een van de restaurants van Hash House a Go Go!