Amerikaans eten en drinken in NL: Betty Crocker Rich and Creamy Frosting
Meestal wanneer ik jarig ben koop ik mijn taarten in een winkel, dit jaar wilde ik het echter anders doen, omdat ik nog heel veel chocolade thuis had liggen en deze wilde gebruiken in taarten die ik samen met mijn vriendin zou gaan bakken. Zoals jullie misschien wel weten ben ik een groot chocoladeliefhebber en wilde dan ook twee chocoladebommen maken. We hadden daar natuurlijk wel een aantal extra ingrediƫnten buiten al het chocolade bij nodig.
Bij de groothandel heb ik voor een van de twee taarten 2
potten met frosting gekocht, namelijk de Betty Crocker Rich and Creamy Vanilla Frosting
en de Betty Crocker Rich and Creamy Chocolate Frosting. Deze frosting zou heel
erg lekker smaken en erg goed te gebruiken zijn bij het decoreren van taarten.
De volgende stappen moeten ondernomen worden om de taart te
maken, stap 1: verwarm de oven voor op 180 o C, vet de bakvormen in
en strooi er wat bloem overheen, zodat de taarten later eenvoudig uit de
bakvormen kunnen komen. Stap 2: pak een grote kom en doe daar de suiker, bloem,
cacao, bakpoeder, baksoda en zout in, mix het vervolgens met een mixer goed
door elkaar. Voeg vervolgens de eieren, het melk, de zonnebloemolie, het
vanille-extract, het chocolade en de stukjes brownie toe. Mix het geheel vervolgens
2 minuten op de mediumstand van de mixer en roer er vervolgens het kokende water doorheen.
Het beslag zal nu dunner worden, maar dat hoort ook zo. Verdeel het beslag
vervolgens over de 2 bakvormen.
Stap 3: Zet de beide bakvormen in de oven en bak deze
vervolgens 35 minuten, steek een houten prikker in de taart om te
zien of er geen beslag aan blijft zitten. Wanneer er geen beslag terugkomt op
de prikker dan zijn de taarten goed gebakken en klaar om uit de oven te halen.
Laat de beide taarten vervolgens 10 minuten afkoelen en haal ze daarna uit de
bakvormen. Laat ze vervolgens compleet afkoelen.
Na deze stap is het tijd om de beide potten van Betty
Crocker Rich and Creamy Frosting te gaan gebruiken. Als eerste heb je de Betty
Crocker Rich and Creamy Vanilla Frosting nodig. Maak de pot open en smeer de
inhoud (zo veel als je zelf wilt, zelf hebben wij de hele pot leeggemaakt) op
de bovenkant van een van de taarten. Leg vervolgens de bovenkant van de andere
taart hierboven op, zodat je 2 lagen van chocoladetaart hebt met een dikke laag
van vanille ertussenin. Wanneer je dit gedaan hebt kun je vervolgens de pot van
de Betty Crocker Rich and Creamy
Chocolate Frosting open maken. Het is de bedoeling dat je met de inhoud van
deze pot de volledige bovenkant en de zijkant van de taart bedekt. Zelf hebben
wij dit gedaan door de taart op een draaischijf te zetten, zodat we de taart
tijdens het insmeren met de chocoladefrosting konden draaien.
Wanneer de taart eenmaal helemaal ingesmeerd is met de
chocoladefrosting en het er goed uit ziet kun je de taart bijvoorbeeld nog
afmaken met extra chocoladevlokken. Zelf hebben wij er voor gekozen om er een kers
bovenop te zetten. Hier heb ik helaas geen foto van gemaakt en ook niet van de
binnenkant van de taart. Dit ben ik tijdens het feestgedruis helemaal vergeten.
Het zag er erg goed uit en bovendien smaakte het ook heel erg lekker. Ik serveerde
kleine stukjes van deze taart, omdat ik dacht dat mensen het anders misschien
te veel chocolade zouden vinden, echter ging de taart helemaal op en vroegen
meerdere van mijn verjaardagsgasten of dat ze nog een stukje mochten hebben van de taart,
omdat ze het zo lekker vonden smaken.
De Betty Crocker Rich and Creamy Vanilla en Chocolate Frosting
vielen erg goed in de smaak. De taart had een echte Amerikaanse smaak en ik was
blij dat ik de potten met frosting had gekocht. Voor een volgende keer zou ik
zonder te twijfelen weer de producten van Betty Crocker kopen, het is erg eenvoudig
om mee te werken en de smaak was verrukkelijk.