Pagina's

donderdag 23 oktober 2014

Restaurant: Wendy’s Old Fashioned Hamburgers – Orlando, Florida

Restaurant: Wendy's
Adres: 7749 Turkey Lake Rd, Orlando, FL 32819, Verenigde Staten


Voordat wij voor de eerste keer naar Orlando gingen was eerst een vriend van mij naar deze stad in Florida geweest. Nadat hij terug kwam van zijn reis vertelde hij mij dat hij hele lekkere hamburgers had gegeten bij een van de vestigingen van Wendy’s. Dit heb ik goed onthouden en tijdens het plannen van onze reis heb ik rekening gehouden met zijn aanbeveling en op een avond een bezoek aan Wendy’s ingepland.

Wendy’s Old Fashioned Hamburgers is een Amerikaanse fastfoodketen welke is opgericht in 1969 in Columbus, Ohio. De fastfoodketen is vernoemd naar Melinda Wendy Thomas, de dochter van R. David Thomas de oprichter van Wendy’s. Na Mc Donald’s en Burger King is het restaurant met meer dan 6.500 locaties de grootste hamburgerfastfoodketen van de wereld. Ongeveer 77% van de Wendy’s restaurants zijn franchiserestaurants, waarvan de meeste in de Verenigde Staten en Canada zijn gevestigd.


Wendy’s onderscheidt zich van haar concurrenten door middel van het verkopen van vierkante hamburgers die altijd van vers vlees worden gemaakt. De prijzen die worden gehanteerd zijn laag, maar dit doet niks af aan de kwaliteit en de mate van versheid van de producten. Tevens was Wendy’s de eerste fastfoodketen van Amerika met gezonde producten op het menu voor de bewuste consument.

Vanuit ons hotel, het Hampton Inn South of Universal, waren we van plan om de groene lijn van de I-Ride Trolley vanaf halte 7 naar halte G2 te nemen. We stonden op de trolley te wachten en ineens werd de lucht helemaal donker. Binnen een mum van tijd kwam de regen met bakken uit de hemel vallen. We moesten schuilen bij het nabijgelegen hotel, want het weer ging echt heel erg tekeer. Een paar Engelse mannen kwamen er aan gerend en zij waren helemaal doorweekt. Gelukkig kwam de I-Ride Trolley er snel aan en konden we instappen en op weg gaan naar onze eerste vierkante hamburgers.


Na een lange rit met een hele tijd zonder halte kwamen we uiteindelijk bij de halte van Wendy’s Old Fashioned Hamburgers aan. Het regende nog steeds dus we renden naar de ingang van het restaurant. We liepen het restaurant binnen en het interieur zag er hetzelfde uit als bij andere bekende grote hamburgerketens. Er was een grote counter met verschillende kassa’s met daarachter de keuken. De prijslijsten hingen boven en naast de counter en  de prijzen op het menu zagen er erg goed uit. Alles was erg goedkoop en ik zag dat de porties die werden geserveerd vrij groot waren.

We bestelden allebei een Baconator menu, dit was een menu met drinken, friet en een dubbele hamburger met bacon en cheddarkaas. De hamburgers zaten in zilverfolie verpakt, waardoor ze lekker warm bleven. Ik vond het erg grappig om de vierkante hamburgers te zien en was erg benieuwd hoe ze zouden smaken. De smaak was inderdaad verrukkelijk, het vlees was heerlijk mals en dik en het broodje smaakte ook goed. Het smaakte veel beter dan de hamburgers van de grootste fastfoodketen van de wereld en ik genoot er echt van. Ook waren de frietjes lekker knapperig en heet en konden we er net zo veel gratis saus bij nemen als we zelf wilden. Het Amerikaanse principe van de refill van drank was ook bij Wendy’s aanwezig en dus konden we de verschillende frisdranken blijven pakken.


Nadat we de heerlijke Baconators en het friet op hadden gegeten besloten we om nog een lekkere Frosty te bestellen. Bij Wendy’s worden de ijsjes Frosty’s genoemd en deze ijsjes zijn te verkrijgen in allerlei verschillende soorten en maten. Mijn vriendin zegt nu nog altijd dat zij haar lekkerste ijsje bij deze Wendy’s heeft gegeten. Het was volgens haar namelijk een Frosty met vanillesmaak en M&M’s, zelf heb ik deze smaak nooit op de website of in andere vestigingen van Wendy’s  teruggevonden, maar ze blijft erbij dat het haar lekkerste ijsje ooit was. Zelf bestelde ik een grote Frosty met chocoladesmaak, dit ijsje smaakte ook erg lekker en dat maakte ons bezoek aan Wendy’s Old Fashioned Hamburgers helemaal compleet!

Sinds ons bezoek aan deze Wendy’s zijn wij tijdens bijna elke vakantie bij een vestiging van Wendy’s gaan eten. Vaak om er te dineren maar ook wel regelmatig om er te lunchen. Ik kijk er elke keer weer naar uit en ik moet zeggen dat de Baconator mij nog geen enkele keer heeft teleurgesteld. Ik verlang nu alweer naar ons volgende bezoek aan Wendy’s, het eten is heerlijk en niet duur. Meer Amerikaans dan Wendy’s kan bijna niet!