Pagina's

woensdag 16 september 2015

Activiteit: Winter Park Scenic Boat Tour - Winter Park, Florida

Activiteit: Scenic Boat Tour | Winter Park Florida
Adres:      312 E Morse Blvd, Winter Park, FL 32789, Verenigde Staten



Winter Park is een dorp in Orange County, Florida, het is onderdeel van het Orlando-Kissimmee-Sanford-gebied en heeft een kleine 30.000 inwoners. Winter Park is in 1885 oorspronkelijk opgericht als een soort van resort en gemeenschap, er werd een college gebouwd en ook werd er een hotel (het Seminole hotel) bij Lake Osceola geopend. Dit was een resort met alle luxe welke er toen voorhanden was, toeristen trokken naar de plaats toe en langzaamaan werd het steeds meer een gemeenschap. Op dit moment is Winter Park een mooie plaats vol met groene natuur, bomen, planten, verschillende meren en  kanalen. Een van de attracties in Winter Park is de Scenic Boat tour en tijdens onze tweede vakantie in Orlando hebben mijn vrouw en ik deze attractie bezocht en genoten van een lekkere rustige tocht over de plassen van Winter Park.

Via de website van Smartdestinations had ik een tweetal Go Orlando Cards gekocht, met deze kaarten hadden we 7 dagen toegang tot een groot aantal attracties in en rondom Orlando. Op een van de dagen deden we de Gray Line Orlando tour. We werden vroeg in de ochtend opgehaald bij het Quality Inn op de International Drive, dicht in de buurt van het International Palms hotel waar we destijds verbleven. Het was een wandeling van een kleine 10 minuten over de International Drive en ik vond het eerlijk gezegd een genot om vroeg in de ochtend over deze geweldige straat te lopen.



Samen met onze chauffeur en tevens gids, een cameraman (die een filmpje schoot van de tour voor de website van Gray Line) en nog 6 andere toeristen deden we de tour. Een van de activiteiten die hoorde bij de Gray Line Orlando tour was de Winter Park Scenic Boat tour. Halverwege de dag kwamen we met ons busje aan in Winter Park, het was erg mooi weer en ik had zin in een leuk boottochtje.  Er stonden best nog veel mensen voor ons te wachten, maar er konden ongeveer 18 mensen in elke boot plaatsnemen en we waren dan ook zo aan de beurt om te vertrekken.  We hadden in het totaal 2 boten voor ons, dus dat was goed te doen.

Onze schipper vertelde een verhaal over wat er komen ging en legde ook even een aantal regels uit. We moesten blijven zitten, maar mochten wel opstaan om een foto te maken. Af en toe zouden we onder bruggetjes en planten doorgaan en dan was het zaak om even te bukken. Even later vertrokken we vanuit de haven aan de oostkant van Morse Boulevard op Lake Osceola en het genieten kon gaan beginnen. We zaten lekker met onze zonnebrillen op in de zon en genoten van de gehele omgeving, het weer en het water.





De cruise voerde ons langs verschillende meren die door een aantal prachtige kanalen aan elkaar verbonden waren. Schitterende huizen stonden langs de kant en er werd verteld over de geschiedenis van Winter Park en haar omgeving. We kwamen langs historische panden  van filmsterren en muzikanten, die allemaal meerdere miljoenen zouden kosten. Af en toe waren de kanalen die de meren aan elkaar koppelden zo smal dat we er maar net tussendoor konden. Grappig vond ik om te zien dat veel huizen hun eigen garage hadden, niet met een auto, maar met een boot. Deze boten konden ze dan zo het water in laten gaan, erg indrukwekkend!

De tuinen van de landgoederen waren ook erg mooi, veel van de flora en fauna uit Florida had ik nog nooit gezien en het zag er erg fraai uit. We voeren langs torenhoge cipresbomen, wuivende palmbomen, grote varens en vele tientallen subtropische bloemen. Af en toe was alles zo vol beplant dat het net leek alsof we in de jungle waren beland. De boottocht ging door de Kraft Azalea Gardens en de Isle of Sicily (ofwel het eiland van Sicilië) en alles zag er heel erg oogverblindend uit. Mijn vrouw en ik genoten er ontzettend van en we kwamen even helemaal tot rust. Dit was echt even het lekkere vakantiegevoel. Meestal zijn we alleen maar aan het rennen en vliegen wanneer we in Amerika zijn, omdat we zo veel willen zien en doen, maar dit was toch wel een hele aangename afwisseling.




Onze gids vertelde van alles en hier en daar maakte hij een grapje, vooral toen we een andere boot zagen en het leek alsof we zouden botsen vond ik hem erg grappig. Gelukkig liep alles goed af en ging onze tocht over het water weer lekker verder.  Op een gegeven moment kwamen we ook langs het Rollins College, het college waarmee alles in Winter Park is begonnen.  Ik vond het er niet echt als een school uitzien, maar toen (aan het einde van de 19e eeuw) was het natuurlijk ook een hele andere tijd.

Door de wind was het helemaal niet heet op de boot, maar het was gewoon lekker aangenaam. Het briesje voelden we lekker langs ons heengaan en de cameraman was aan het filmen. Hij vroeg aan mij of dat ik even iets aan wilde wijzen aan mijn vrouw, zodat zij daarop zou kunnen reageren. Dit was mooi voor de film en deze scene is inderdaad ook in het filmpje van de Orlando tour op de website van Gray Line terechtgekomen. Kijk maar eens of dat je mij op het filmpje kunt vinden, mijn vrouw en ik komen een paar keer in beeld. Het heeft trouwens best wel een lange tijd geduurd voordat de film klaar was, pas een half jaar nadat we de tour gedaan hadden heb ik van de cameraman een bericht gekregen dat het online stond.




We waren al bijna een uur aan het varen en het was echt heel erg relaxed, de tijd vloog voorbij en we hadden niet eens in de gaten dat de tour er alweer bijna op zat. In het totaal lagen er 6 verschillende meren in en rondom Winter Park die door de kanalen aan elkaar gekoppeld waren en daarvan hebben we er over een drietal gevaren, namelijk Lake Osceola, Lake Virginia en Lake Maitland.

Toen we vanuit Lake Maitland weer terug voeren naar de plaats waar we de boot hadden opgestapt in Lake Osceola dacht ik dat ik een alligator aan de kant zag liggen, ik hoopte er stiekem wel een beetje op, maar tot op de dag van vandaag ben ik er nog niet helemaal zeker van. Het kon natuurlijk zomaar gebeuren dat we  deze dieren tijdens de boottocht tegen zouden komen. 




Wanneer we weer bij de dokken van Lake Osceola waren beland stonden de volgende groepen met toeristen alweer klaar om in te gaan stappen. Het was dus een erg populaire tour op deze mooie warme lentedag in Orlando. Zelf hoefden we niet voor de tour te betalen, omdat de entree was inbegrepen bij onze Go Orlando Card en de Gray Line Orlando tour, maar toen ik even bij de kassa keek zag ik dat de tour slechts  $ 12,00 inclusief taks kostte, een klein bedrag voor een leuke en mooie tour.

De Winter Park Scenic Boat tour was een schitterende tocht, waarbij we veel  prachtige natuur en oogverblindende landgoederen hebben gezien. Het was heel erg relaxed en we zijn erg tot rust gekomen tijdens het uurtje dat we op de boot hebben gezeten. We zijn ook beroemd geworden doordat er door Gray Line een filmpje van ons online is gezet en dat vond ik ook wel erg grappig. Het is een leuke activiteit in de buurt van Orlando en even heel iets anders dan de attractieparken. Ik vond het heel erg mooi en zou het zo nog een keer doen.