Pagina's

zaterdag 12 september 2015

Themepark attractie: Blue Horizons, SeaWorld - Orlando, Florida

Themepark attractie: Blue Horizons
Adres:                          7007 Sea World Dr, Orlando, FL 32821, Verenigde Staten



De dolfijnenshow Blue Horizons speelt al vele jaren in SeaWorld Orlando en is erg geliefd door jong en oud. Mijn vrouw en ik brachten ons eerste bezoek aan dit park in 2010 en toen stond de show al enkele jaren op het programma. Blue Horizons is een van de populairste shows van SeaWorld Orlando en mijn vrouw en ik wilden de show dan ook erg graag gaan zien. We kenden de dolfijnenshows natuurlijk wel al van parken als het Dolfinarium in Harderwijk en Zoomarine in Portugal, maar we waren erg benieuwd welke Amerikaanse extra’s een dolfijnenshow in Orlando met zich mee zou brengen.

De show Blue Horizons wordt meerdere keren per dag opgevoerd, mijn vrouw en ik kozen er destijds voor om de middagshow van 13:00 uur te bezoeken, net na de lunch (met belachelijk dik belegde broodjes). De show speelde in het Dolphin Theater en om bij dit theater terecht te komen liepen we vanuit de ingang van het park gezien links langs de grote blauwe achtbaan Manta en vervolgens kwamen we direct bij het theater met het grote aquarium aan. Op internet werd er aangeraden om een half uur voor aanvang van de show aanwezig te zijn, dit lukte ons niet helemaal, maar gelukkig was dat geen probleem. We hadden een mooi plekje direct voor het midden van het podium, niet in de splash zone, maar een paar rijen daarboven.

Een clown was bezig om het publiek op te warmen voor de show, hij geinde wat en deed een paar rare dingen met andere bezoekers die het stadion net binnenkwamen. Op zich was het wel leuk om naar te kijken, maar wanneer je zelf zo voor schut wordt gezet door een clown dan is dat natuurlijk wel wat minder leuk. Gelukkig hebben wij zelf helemaal geen last van de clown gehad toen wij binnenkwamen, want hij stond toen nog aan de andere kant bij een andere ingang van het stadion.

Na enkele minuten gewacht te hebben begon de show. De show begon met het gezang van een meisje, haar naam was Marina. Ze zong dat ze door iets werd geroepen, maar niet wist wat het nou precies was, iets nieuws wachtte haar op aan de andere kant van de horizon.  Een roze deur kwam omhoog op het mooie blauwe podium vol met bubbels en golven. Uit de deur stapte Marina, een vrolijk meisje met een roze jurk aan, iedereen applaudisseerde en de eerste dolfijn kwam het bassin in gezwommen. Ik vond het mooi om te zien hoe snel dat het dier door het water ging.


Marina dook het water in en ze ging op ontdekkingsreis naar de geheimen van de zee en de lucht in een blauwe wereld van avontuur en verwondering. Samen met de dolfijn deed zij een aantal kunstjes, ze dansten samen in het water en zwaaiden naar het publiek. Toen de dolfijn eventjes op het podium ging liggen zagen we pas hoe groot het dier daadwerkelijk was. Even later maakte de dolfijn haar eerste sprong en iedereen ging uit hun dak. Enkele mannen en vrouwen betraden het podium  en gingen het water in, ze lieten zich door een aantal dolfijnen heel snel door het water naar voren duwen.  De dolfijnen maakten vervolgens salto’s uit het water hoog in de lucht en ik moet zeggen dat ik het er toen al indrukwekkend uit vond zien.

Het publiek werd door de dolfijnen welkom geheten en vervolgens werden er weer een aantal kunstjes gedaan waarbij zij samen met hun trainers boven het water uit sprongen en door het water bewogen. Het publiek dat op de splash zone zat werd natgemaakt en het was een groot feest.  De dolfijnen sprongen alsmaar hoger en hoger en op een gegeven moment sprongen ze zelfs met z’n allen tegelijk.


Een mooie rode papegaai kwam het stadion ingevlogen en ging op de arm van Marina zitten. De papegaai vloog verder en opeens kwam er een vrouw verkleed als papegaai het podium opgelopen. Door middel van kabels werd ze omhoog gehesen en het leek net alsof ze vloog. Ze danste op de klassieke muziek en vloog door het openluchttheater heen, het was best wel mooi gemaakt alleen mistte ik toch wel de echte dieren.

Het duurde nog even voordat de echte dieren weer in de show kwamen, want hoog in de lucht op verschillende plateaus stonden een aantal acrobaten die van een behoorlijke hoogte het water in doken, verder hingen er 2 andere mensen aan kabels vast die ook de lucht in werden getrokken. Het waren een soort schommels waar ze allerlei trucs op en mee deden.  Een aantal mooie blauwe papegaaien vlogen de show binnen en vlogen het stadion rond. 


Dramatische muziek klonk en een aantal in het zwart geklede artiesten met oranje hanenkammen kwamen het podium op en werden omhoog getakeld. Een grote zwarte vogel met een wit hoofd (het was volgens mij een adelaar, maar dat weet ik niet zeker) vloog naar het podium en de 2 mannen konden met act hun gaan beginnen. Ze zaten vast aan elastieken en konden daardoor de mooiste salto’s en bewegingen maken. Het leek een klein beetje op wat acrobatiek van Cirque du Soleil, alleen zaten de artiesten hier vastgekoppeld en hingen ze boven een grote bak met water, het zou misschien zoiets kunnen zijn als de show O, alleen ben ik nog nooit bij die show in het Bellagio in Las Vegas geweest, helaas. Deze show staat wel nog op mijn todo-lijstje.

Enkele trainers met een nieuw kleur pak betraden het podium en in het water zwommen twee zwarte Indische grienden, deze dieren had ik nog niet vaak gezien. Ik vond ze er erg mooi uitzien, ze leken een beetje op een kruising tussen een dolfijn en een beluga. De trainers gingen ook met deze dieren het water in en deden er kunstjes mee. Zo werden ze snel door het water naar voren geduwd en sprongen samen meters hoog in de lucht. Natuurlijk werd ook het publiek weer natgemaakt, maar in de hitte van Orlando maakte dat niet zo veel uit. Het kan een frisse afkoeling zijn en mensen kiezen er natuurlijk ook zelf voor om in de splash zone plaats te nemen. De grienden waren nog groter dan de dolfijnen en zagen er imposant uit.


Vrouwen verkleed als tropische vogels betraden het podium en de vrouw verkleed als rode vogel werd weer de lucht in getakeld. Ze tilde een van de mannelijke dolfijnentrainers uit het water en danste met hem in de lucht, alvorens ze hem weer het water in liet vallen. De man ging op een tweetal dolfijnen staan en ging erg snel door het water heen. De dolfijnen kregen hun zoveelste vissen en namen vervolgens Marina op hun rug om met haar door het water heen te zwemmen. Marina vloog vervolgens weer hoog door de lucht en zwaaide naar het publiek.

De laatste scene was voor de dolfijnen, ze sprongen hoog boven het water uit en maakten allerlei salto’s en draaiingen. Samen dansten ze naast en echter elkaar en het zag er heel vrolijk uit. Op een gegeven moment sprongen de dolfijnen met z’n allen naast elkaar en de vogels vlogen het stadion weer in. Alle trainers en artiesten kwamen het stadion in met vlaggen en een zon werd gehesen in het midden van de podium. Een climax in beweging en geluid vond plaats en het was een schitterend einde van een mooie show. Het publiek werd door de dolfijnen en de artiesten uitgezwaaid en we konden op weg gaan naar de volgende show.

De show Blue Horizons is een mooie show van SeaWorld, naast de dieren doen er ook veel artiesten mee die de show opvulling geven. Zelf had ik liever wat meer dieren gezien, want vond het af en toe wel wat veel artiesten. Toch was dit ook wel weer een leuke afwisseling en wat er gedaan werd was ook best wel mooi. De muziek die werd gebruikt paste erg goed bij de show en het maakte het wat dramatischer. We hadden goede plaatsen en een prachtig zicht, ik heb er van genoten en ik kan iedereen die een bezoek brengt aan SeaWorld aanraden om naast de orkashow ook een bezoek te brengen aan de dolfijnenshow Blue Horizons, zo lang deze natuurlijk nog in SeaWorld is te vinden.