Pagina's

vrijdag 24 februari 2017

Hotel: The Kapalua Villas Maui - Lahaina, Hawaii

Hotel:  The Kapalua Villas Maui
Adres: 2000 Village Rd, Lahaina, HI 96761, Verenigde Staten


Op het eiland Maui in Hawaii verbleef ik in een van de huizen van The Kapalua Villas. Lang heb ik gezocht naar een hotel in Lahaina, maar er was elke keer wel iets waardoor ik niet wilde of kon boeken. Op een gegeven moment besloot ik om het boeken eens via Priceline te proberen. Ik had al veel verhalen over Priceline gehoord en wilde nu zelf ook wel een keer op een hotel gaan bieden. Ik koos voor een hotel van 4-sterren in Lahaina en gaf mijn gewenste prijs erbij in. Het heeft best een tijdje geduurd voordat een van mijn biedingen werd geaccepteerd. Uiteindelijk "won" ik The Kapalua Villas, een 4-sterrenresort in een van de buitenwijken van Lahaina. Voor 5 nachten betaalde ik in het totaal inclusief belasting $ 1.050,65, dit was natuurlijk een flink bedrag, maar toch nog altijd een paar honderd Dollar minder, dan wanneer ik een van de villa's rechtstreeks zou boeken.

Ik was op zich best tevreden met The Kapalua Villas, in eerste instantie had ik liever een hotel toegewezen gekregen, maar na een tijdje nagedacht te hebben leek het me toch ook wel leuk en afwisselend om tijdens de reis met verschillende verblijfsplaatsen ook een keer in een villa te verblijven. Ik mailde het resort nog even met de vraag of dat mijn reservering binnen was gekomen en had verder ook nog wat verzoeken en gelukkig was alles in orde en de boeking werd bevestigd. Meerdere malen bekeek ik de website van The Kapalua Villas en ik werd eigenlijk steeds enthousiaster over het resort. Ik kreeg het echte vakantiegevoel vanwege foto's die op de website stonden afgebeeld en het beeld wat ik van Maui had werd door deze foto's alleen nog maar verder versterkt. Ik keek er naar uit om The Kapalua Villas te gaan bezoeken en kon haast niet wachten.


Maui was de 3e stop van onze reis na Seattle en Oahu, toen we op het eiland aankwamen en onze huurauto hadden opgehaald reden we direct door naar The Kapalua Villas. Vanuit het Kahului Airport was het een rit van iets minder dan een uur. Toen we bij het resort aankwamen moesten we ons eerst melden bij de receptie, waarna we vervolgens de sleutels uitgereikt kregen. We kregen de sleutels van Villa 26 V-1 in het gebied van The Golf Villas. We verbleven op de bovenste etage van de villa waardoor we uitzicht zouden hebben op de golfbaan, maar ook op de oceaan en de prachtige natuur van Maui. We parkeerden onze auto netjes op de parkeerplaats bij de villa bij het bordje waarop ons villanummer stond vermeld en liepen vervolgens de trappen op naar boven en betraden de ruimte waar we de volgende 5 nachten zouden gaan verblijven.

Toen ik de villa binnenkwam keek ik mijn ogen uit, de ruimte was ontzettend groot en het uitzicht was prachtig. De villa bestond onder andere uit een grote woonkamer met een volledig ingerichte open keuken. Daarnaast was er een grote "Master Bedroom" met balkon, een flinke badkamer met toilet en nog een aparte kamer waar de was kon worden gedaan met nog een toilet. De verschillende ruimtes waren van alle gemakken voorzien en waren op zo'n manier ingericht dat ik me er direct thuis voelde. De verschillende kleuren en prints die waren gebruikt zorgden voor een echte Hawaiaanse-vibe, dit werd ook nog eens versterkt door de ananas die we cadeau hadden gekregen en door de zon die lekker naar binnen scheen.

De tijd die ik op het resort van The Kapalua Villas heb doorgebracht was ontzettend leuk, ik heb genoten van de villa, het uitzicht, het strand dat hoort bij het resort en de lekkere relaxte sfeer die er hing. Elke keer wanneer we weer terugkwamen in de villa leek het echt alsof we thuis kwamen. Het eiland Maui vond ik prachtig en het resort met de bijbehorende villa sloot hier perfect bij aan. Maui is een van de mooiste plekjes ter wereld waar ik ooit ben geweest en kan het iedereen aanraden om er een keer naartoe te gaan. The Kapalua Villas zijn op dit eiland een perfecte verblijfplaats, het is een rustig resort waar je echt kunt genieten en wanneer je naar de drukte van het centrum van Lahaina wilt gaan dan ben je daar ook binnen een kwartiertje. Om jullie een goede indruk te geven van de villa en het gehele resort plaats ik hieronder een groot aantal foto's en video's.