Pagina's

maandag 20 februari 2017

Restaurant: Shake Shack - New York City, New York

Restaurant: Shake Shack
Adres: 366 Columbus Ave, New York, NY 10024, Verenigde Staten


Mijn eerste ervaring met Shake Shack had ik een aantal jaar geleden in Miami. Dat bezoek viel toen een beetje in het water, vanwege de harde regenbuien welke destijds over de stad heen gingen. Het eten vond ik wel lekker en ik wilde graag nog een keer naar een van de vestigingen van de keten toe gaan. Shake Shack begon als een kar waar vanuit voedsel werd verkocht in het Madison Square Park in New York. Deze voedsel-kar was enorm populair en in 2004 veranderde de kar in een vaste stand in het park. Het menu breidde zich uit, waardoor er naast hotdogs ook hamburgers, frietjes en milkshakes werden verkocht. Naast de vaste stand in het park werden er ook steeds meer restaurants van Shake Shack geopend in New York en vervolgens in de rest van Amerika en zelfs ook in het buitenland. Op dit moment is Shake Shack een van de snelst groeiende restaurantketens van de Verenigde Staten.

De vestiging van Shake Shack welke ik in New York bezocht bevond zich aan de 366 Columbus Ave, in de buurt van het American Museum of Natural History. Nadat we dit museum in de ochtend hadden bezocht zijn we naar Shake Shack geweest om daar te gaan lunchen. Het was een regenachtige ochtend geweest en toen we uit het museum kwamen was het nog steeds nat en ook redelijk fris. Gelukkig was het slechts een korte wandeling naar Shake Shack, zodat we niet al te lang in de regen hoefden te lopen. Het restaurant bevond zich direct aan de straatkant, waardoor we niet hebben hoeven zoeken naar de ingang van de zaak. Vanaf de buitenkant zagen we al dat het vrij druk was in het restaurant, maar toch besloten we om er naar binnen toe te gaan.

Stedentrips



Het was lunchtijd en toen we binnenkwamen bleek het inderdaad ontzettend druk te zijn. We zagen dat alle tafeltjes bezet waren, maar er was ook nog de mogelijkheid om met een trap een verdieping naar beneden toe te gaan. Ook daar waren alle tafels bezet, maar we besloten dat één iemand onderaan de trap bleef wachten op een vrijgekomen tafeltje en dat de rest in de rij ging staan om de verschillende gerechten te bestellen. Ik sloot me aan bij de rij wachtende mensen en keek naar het menu welke hing aan een van de wanden van het restaurant. Dit menu was vrijwel gelijk als destijds in Miami. De vorige keer had ik een SmokeShack besteld, die was me toen erg goed bevallen, maar deze keer wilde ik iets anders gaan proberen.

Wel had ik zin in een hamburger, maar niet in een Shack Stack welke de vorige keer ook besteld was, die gefrituurde portobello hoefde voor mij niet zo. Op verschillende plaatsen in het restaurant hingen advertenties van een Bacon Cheddar Shack hamburger, deze burger vond ik er erg lekker uitzien en ik besloot om die hamburger dan ook te bestellen. De Bacon Cheddar Shack was een hamburger met gerookte bacon en gesmolten cheddar kaassaus daar overheen. Verder had ik ook zin in een bakje friet en besloot om dan ook maar een bakje Bacon Cheddar Fries erbij te bestellen, deze frietjes hadden dus eigenlijk dezelfde toppings als dat ik ook op mijn hamburger had, namelijk bacon en gesmolten cheddar kaassaus.




Het duurde best een behoorlijke tijd voordat we aan de buurt waren om te bestellen, maar goed we hadden de tijd en omdat het buiten toch niet zo'n mooi weer was vonden we het wel fijn om binnen te zijn. Op een gegeven moment waren we eindelijk aan de beurt om te bestellen, naast de 2 gerechten waarover ik jullie zojuist heb verteld bestelden we nog een extra Bacon Cheddar Fries en ook een drietal Shack-cago Dogs, dit waren hotdogs die geserveerd werden met ui, komkommer, augurk, tomaat, peper, zout, mosterd en de speciale Rick's Picks Shack saus. Verder bestelden we voor iedereen ook nog iets te drinken en kozen voor één limonade, 2 bekers cola en één ShackMeister. De ShackMeister is een bier dat speciaal voor Shack Shack wordt gebrouwen door Brooklyn Brewery, een brouwerij uit New York City. Voor al deze gerechten samen moesten we ongeveer $ 50,00 betalen, een mooi bedrag voor 4 personen.

We kregen een buzzer uitgereikt en vervolgens moesten we weer wachten. Vele andere mensen stonden ook met een buzzer in hun handen te wachten op de door hen bestelde gerechten. Er bleven maar meer gasten het restaurant binnenkomen en het werd best wel een beetje chaotisch in de zaak met wachtende en zoekende mensen. Ik was blij toen ik mijn buzzer op een gegeven moment voelde trillen en ik onze bestelling in ontvangst kon nemen. Het was nog vrij lastig om met de dienbladen langs alle wachtende mensen heen en de trap af te lopen. Gelukkig waren er net 2 tafeltjes vrijgekomen, welke tegen elkaar waren gezet, zodat we met z'n vieren konden gaan zitten en van onze lunch konden gaan genieten.





Naast alle bestelde gerechten hadden we ook een paar bakjes ketchup, zakjes mayonaise en 2 flesjes hete saus van Louisiana meegenomen naar onze tafel. Van deze sausjes mochten we zoveel pakken als dat we zelf wilden, dit vond ik een erg goede service en dat is eigenlijk bij vrijwel alle fastfoodketens in Amerika het geval. Het leuke van de tafels vond ik dat het logo van Shake Shack overal in was gezet. De tafel waaraan wij zaten was van een lichtkleurig soort hout en het donkere hamburgerlogo op de hoek zorgde voor een erg leuk effect. Op de trap stonden nog steeds mensen te wachten op vrijgekomen tafels en elke keer wanneer er iemand klaar was met eten stonden de volgende gasten al weer klaar.

We begonnen met het opeten van onze gerechten en gelukkig werd ik niet teleurgesteld door de Bacon Cheddar Shack. De bacon was lekker hard en knapperig gebakken en de kaassaus met het stuk vlees van 100% Angus beef zorgden voor een heerlijke combinatie. De geribbelde frietjes in combinatie met dezelfde kaassaus en stukjes bacon waren ook ontzettend lekker en het bier van ShackMeister maakte het geheel helemaal af. Het was een lekkere lunch met gerechten waar ik in Amerika altijd zo van kan genieten. De Shack-cago Dogs zagen er ook erg goed uit en ik heb hier niemand over horen klagen, dus ze zullen best goed gesmaakt hebben. Toen we alles lekker opgegeten en gedronken hadden besloten we om maar direct verder te gaan met onze volgende activiteiten. Op het moment dat we opstonden werd de tafel gelijk in gebruik genomen door een paar mensen die al een tijdje op onze tafel aan het azen waren. Dat vond ik wel grappig om te zien. Deze drukte paste eigenlijk wel bij het succes van Shake Shack, al mag het van mij tijdens mijn volgende bezoek aan het restaurant best wel wat rustiger zijn.