Pagina's

donderdag 11 mei 2017

Hotel: The Edgewater Hotel - Seattle, Washington

Hotel: The Edgewater Hotel
Adres: 2411 Alaskan Way, Seattle, WA 98121, Verenigde Staten


Gedurende dezelfde reis ben ik tweemaal 3 nachten naar Seattle geweest. De totale reis duurde 4 weken, waarbij zowel het begin als het einde van de trip in het teken stond van het bezoeken van deze mooie stad in de staat Washington. Ik ben vrij lang op zoek geweest naar een mooi hotel voor het tweede verblijf in Seattle. Ik wilde graag een viersterrenhotel vinden voor een schappelijke prijs, na lang zoeken kwam ik via de website Otel.com uit op The Edgewater Hotel. Dit hotel, welke zich direct aan Elliott Bay bevond, heb ik destijds weten te boeken voor een totaalbedrag van $ 593.33. Voor de periode waarin ik in Seattle verbleef was dat een erg mooie prijs, op veel andere sites was de prijs voor viersterrenhotels destijds veel hoger en dus was ik voorafgaande aan de reis erg tevreden met de geboekte accommodatie.

Nadat ik het geboekt had heb ik nog een paar keer direct contact gehad met hotel omdat ik nog een aantal extra dingen wilde regelen en dit contact is elke keer erg goed en netjes geweest. Ik keek er dan ook naar uit om naar het hotel toe te gaan. The Edgewater Hotel was helaas wel de laatste verblijfsplaats tijdens de reis, dus zou ik het ook wel weer jammer gaan vinden dat de reis dan bijna ten einde was. Toen we voor de eerste keer in Seattle waren (we sliepen toen in het Fairmont Olympic hotel) wilde ik toch ook even gaan kijken bij het hotel waar we later tijdens de reis zouden gaan overnachten. Gelukkig bleek toen al dat niet alleen de prijs van en het contact met The Edgewater Hotel goed was, maar het gehele hotel, de uitstraling en ook de sfeer waren precies zo zoals ik van tevoren had verwacht. Met een goed gevoel konden we de reis dus gaan vervolgen en we zouden op een later tijdstip terug gaan keren.

Ontdek Amerika per camper, nog nooit zo voordelig!


Toen we een paar weken later weer teruggekeerd waren in Seattle en in de shuttlebus zaten richting het hotel kwamen de herinneringen van een paar weken daarvoor weer naar boven. De shuttle zette ons af en het hotel voelde als vertrouwd terrein. The Edgewater Hotel ademt de sfeer uit van een lodge, er is ontzettend veel gebruik gemaakt van hout en door de bruine en rode kleuren die overal in het hotel terugkomen ziet het er heel erg gezellig aan. Het vuur in de open haard van de lobby brandde toen we bij het hotel aankwamen en we werden op een hartelijke manier welkom geheten. We kregen de sleutel van kamernummer 234 uitgereikt en liepen naar deze ruimte. Ik was benieuwd of dat de zaken waarvoor ik eerder contact met het hotel had gehad geregeld waren en hoe de kamer eruit zou zien.

Na het openen van de deur van de kamer verscheen er een lach op mijn gezicht, alles was geregeld, er stond champagne, aardbeien met chocolade en we hadden uitzicht op zee. Bovendien stond de open haard in de kamer aan en brandde er dus een lekker warm vuurtje. De kamer was heel gezellig ingericht, de opstelling was vrijwel hetzelfde als in andere hotelkamers, maar de kamer had iets extra's. Natuurlijk de open haard met de 2 fauteuils en het zwarte beertje er voor, maar ook de kleurstelling en al het hout maakten van de kamer iets speciaals. Het grote bed was met witte lakens en dekens strak opgemaakt, maar door het grote hoofdbord erachter, de kleuren van de extra kussens en het rode onderlaken vond ik ook het bed weer net wat meer speciaal dan in andere hotels.


De badkamer konden we op twee manieren bereiken, namelijk middels schuifdeuren vanuit de slaapkamer, er moest dan wel gelijk in het mooie witte bad op pootjes worden gestapt, maar ook via een andere deur bij binnenkomst in de kamer. De badkamer was ingericht met een nette chromen wastafel, waarbij er helaas slechts één wasbak was, verder was er een aparte grote glazen douchecabine, een wit toilet en dus ook het witte bad op pootjes. De betegeling en de rood met bruine kleurstelling in de badkamer creëerden ook weer het gevoel van het in een lodge te zijn. Ik vond het allemaal prachtig en was erg tevreden met het geboekte hotel en dus ook met de kamer die we toegewezen hadden gekregen. 

Vanuit de kamer hadden we een prachtig zicht op Elliott Bay en de boulevard van Seattle. Op het moment dat we in het hotel arriveerden was het al donker en dus konden we nu ook goed zien hoe schitterend sommige delen van de stad verlicht waren. We zagen het Seattle Great Wheel, waar we eerder tijdens de reis nog in hadden gezeten, en Century Link Field, het grote stadion waarin de Seattle Seahawks, American Football, en Seattle Sounders, voetbal, hun wedstrijden in spelen. We besloten om de fles champagne op te drinken en de aardbeien met chocolade op te eten. Het laatste deel van de reis was helaas begonnen en dat moest dan maar op een goede manier afgesloten gaan worden. The Edgewater Hotel zorgde er in ieder geval voor dat het laatste deel van de reis ook zeker de moeite waard zou gaan zijn.


Naast dat ik de kamer erg mooi en gezellig vond, was de rest van het hotel ook nog steeds prachtig. Het hotel ademde sfeer uit en was qua stijl echt heel anders dan de andere hotels waar ik tot nu toe in Amerika ben geweest. Niks ten nadele van die andere hotels, want die vind ik stuk voor stuk ook geweldig, maar The Edgewater Hotel was gewoon een keer wat anders. In de grote lobby stonden veel stoelen, banken en tafels waaraan vrijwel constant mensen zaten die met elkaar aan het kletsen waren. De lobby nodigde mensen ook echt wel uit om er plaats te gaan nemen. Het hotel was slechts 3 etages hoog, maar was wel vrij uitgestrekt. Buiten het hotel stonden veel (dennen)bomen, bloemen en planten opgesteld, waardoor de sfeer van het interieur ook naar buiten werd gebracht. De buitenmuren waren grotendeels van hout, alleen waren deze muren wel een stuk lichter van kleur dan binnen in het hotel.

De dagen die volgden waren erg fijn, ik heb een hele leuke tijd gehad in The Edgewater Hotel en ben blij dat ik het geboekt had. Ik vond het dan ook erg jammer dat we het hotel na 3 nachten moesten gaan verlaten, omdat we weer terug naar Nederland toe gingen. Het verblijf in The Edgewater Hotel was echt een keer een hele andere ervaring dan bij andere hotels in Amerika en ik moet zeggen dat het me goed is bevallen. De totale reis was heel erg divers en daarom heb ik het ook leuk gevonden dat we in zeer diverse hotels en verblijfplaatsen hebben gelogeerd. Van het hotel en de kamer heb ik een groot aantal foto's en filmpjes gemaakt welke jullie hieronder kunnen bekijken. Na het zien van de foto's begrijpen jullie denk ik ook wat ik bedoel met de sfeer van het hotel. Ik kan The Edgewater Hotel aan iedereen die naar Seattle gaat van harte aanbevelen.