Pagina's

zondag 7 mei 2017

Restaurant: Slappy Cakes - Lahaina, Hawaii

Restaurant: Slappy Cakes
Adres: 3350 Lower Honoapiilani Rd #701, Lahaina, HI 96761, Verenigde Staten


Een van de Amerikaanse gerechten waar ik ontzettend veel van hou zijn American Pancakes, deze pannenkoeken zijn kleiner dan bij ons in Nederland, maar daarentegen wel een stuk dikker. Ik eet deze pannenkoeken vaak bij restaurants als IHOP, Denny's en The Original Pancake House. Voorafgaande aan mijn reis naar Maui was ik ook weer op zoek naar pannenkoekenrestaurants om er te gaan lunchen en al snel vond ik het restaurant met de naam Slappy Cakes. Ik keek even op internet naar de omschrijving van de zaak en las dat het restaurant bekend stond om de pannenkoeken die je zelf op je eigen tafel zou kunnen gaan bakken. Dit leek mij best wel grappig en leuk om te doen en dus besloot ik om Slappy Cakes op te schrijven als een van de te bezoeken lunchrestaurants in Maui.

Slappy Cakes is begonnen als een familiebedrijf welke in 2009 haar eerste vestiging van het restaurant opende in Portland, Oregon. Sinds de opening van het restaurant is Slappy Cakes vaak positief in het nieuws geweest en is het zelfs door Alton Brown van The Food Network bekroond met de titel "America's Best" als een van Amerika's top tien bestemmingen. Naast de vestiging in Portland heeft Slappy Cakes zich uit weten te breiden met nog een aantal verschillende andere vestigingen. Deze uitbreiding is anders gegaan dan bij andere Amerikaanse restaurantketens, er is namelijk nog maar één andere vestiging van Slappy Cakes in Amerika te vinden en dat is dus de vestiging welke ik in Maui heb bezocht. Andere restaurants van Slappy Cakes bevinden zich in het buitenland, namelijk in Singapore, Maleisië, Thailand en de Filipijnen.

vliegtickets.nl - airmiles 9-9-14





Op de dag dat ik Slappy Cakes bezocht reden we met onze huurauto vanuit de Kapalua Villa's richting het restaurant. Het restaurant bevond zich in het Honokowai Marketplace op zo'n 10 minuten rijafstand van de villa waarin we verbleven. Toen we nog op de Honoapiilan Highway reden zag ik het restaurant al aan de rechterkant van de weg liggen. Het was dan ook niet moeilijk om bij het restaurant terecht te komen en we hebben gelukkig dus niet hoeven te zoeken. Aan de buitenkant van het gebouw was het best druk met auto's en ik hoopte dan ook maar dat er nog een tafeltje voor ons vrij zou zijn. Toen we het restaurant betraden zag ik dat het er eigenlijk helemaal niet zo druk was, veel tafeltjes waren nog leeg en aan de bar zat slechts één gast.

Ondanks het feit dat het niet druk was werden we toch verzocht om even te wachten. Ik keek naar de verschillende t-shirts die werden verkocht en moest er eigenlijk om lachen. In Amerika komt het vrij vaak voor dat restaurants hun eigen winkels hebben waar vanuit allerlei spullen met daarop het logo en andere teksten van het restaurant zijn geschreven. In Nederland kennen wij dit principe eigenlijk helemaal niet en ik zie me eerlijk gezegd ook niet vrijwillig een t-shirt met daarop een opdruk van een Nederlands restaurant kopen en aantrekken. In Amerika zorgen deze aangeboden spullen voor de restaurants toch vaak voor een extra vorm van inkomsten en dat is natuurlijk best wel slim gedaan. Er is vraag naar en het is logisch dat er dan op in wordt gespeeld.






De hostess van het restaurant was een paar nieuwe medewerksters het een en ander aan het uitleggen en toen duidelijk was wat ze moesten gaan doen liep een van deze dames naar ons toe en begeleidde ons naar een vrije tafel. Het was echt vrij rustig in de zaak, dat had ik niet verwacht, zeker niet gezien het aantal auto's dat voor het gebouw stond. Op verschillende borden die opgehangen waren stonden de specialiteiten en gerechten van Slappy Cakes geschreven en ik nam er even een kijkje op. We namen plaats aan een tafeltje met een grote bakplaat in het midden, op deze bakplaat stonden allerlei Japanse tekens afgebeeld en er was geen Amerikaanse belettering aanwezig. We keken elkaar even aan en schoten in de lach. We wisten niet of dat we wel zelf moesten gaan bakken, want dat zou nog wel eens verkeerd af kunnen gaan lopen met al die Japanse tekens.

We kregen de menukaarten uitgereikt en er werd gevraagd of dat we zelf pannenkoeken wilde gaan bakken of zouden gaan bestellen van de kaart. We besloten om toch maar iets van de kaart te bestellen, dan wisten we tenminste zeker dat het goed zou gaan komen. De bakplaat kon dus uit blijven en er zou gewoon lekker door een kok voor ons gebakken gaan worden. We bestelden alvast een koffie en een groene thee om te drinken en namen vervolgens een kijkje in de menukaart van Slappy Cakes. Naast pannenkoeken die je zelf mocht bakken of voor je gebakken zouden worden kon er ook gekozen worden voor allerlei ontbijtschotels en gerechten met eieren. We hadden allebei toch het meeste zin in pannenkoeken en bestelden de Strawberry Shortcake Pancakes (dit waren een drietal van een beslag met karnemelk gebakken pannenkoeken met aardbeien en slagroom) en voor mij de Hawaiian Pancakes. Normaal gesproken zou ik altijd hebben gekozen voor de Too Much Chocolate Pancakes, maar omdat we nu in Hawaii waren koos ik een keer voor dat gerecht. De Hawaiian Pancakes waren 3 karnemelk pannenkoeken belegd met banaan, ananas, macadamianoten & slagroom.






Nadat we de bestelling voor onze lunchgerechten hadden doorgegeven was het even een kwestie van wachten totdat de pannenkoeken werden geserveerd. Het duurde niet lang voordat de American Pancakes op tafel stonden. Beide bordjes met pannenkoeken zagen er goed uit en ik had zin om te beginnen met het opeten ervan. De smaak van de pannenkoeken was lekker, de structuur was goed, ze waren goed qua dikte en omvang en ik genoot ervan. Het enige jammere vond ik wel dat er niet heel veel beleg op de pannenkoeken zat. De pannenkoeken lagen in een stapel van 3, waardoor alleen de bovenste pannenkoek met de slagroom, banaan en ananas was belegd. Graag had ik een wat groter bord gehad waarop de pannenkoeken lagen met een betere spreiding van het fruit en de slagroom. Hetzelfde gold ook voor de Strawberry Shortcake Pancakes, slechts de bovenste pannenkoek was bedekt met slagroom en de aardbeien.

Ik had er echter nog steeds geen spijt van dat we er niet voor hadden gekozen om de pannenkoeken zelf te bakken. In eerste instantie was dat natuurlijk wel de bedoeling, maar dan was het nog maar de vraag geweest of dat het allemaal zo lekker zou hebben gesmaakt als de pannenkoeken welke nu voor ons gebakken waren. We besloten om 1 pannenkoek met wat topping met elkaar te ruilen en ik moet zeggen dat de pannenkoek met de aardbeien ook erg goed smaakte. Nadat we alle pannenkoeken netjes op hadden gegeten en ik mijn bijgeschonken koffie ook helemaal op had vroegen we om de rekening. Helaas had ik geen coupon bij me, zoals ik die wel vrijwel altijd van IHOP of Denny's heb, en dus zouden we de volledige prijs moeten betalen. De rekening werd uitgereikt en in het totaal moesten we $ 28,12 betalen, hier kwam dan vervolgens ook nog de fooi bij voor de serveerster. We hadden lekker gegeten en als ik ooit eens in Portland kom dan denk ik dat ik de vestiging van Slappy Cakes in die stad ook ga bezoeken.