Pagina's

zondag 19 november 2017

Restaurant: Wildside Bar & Grille - Kissimmee, Florida

Restaurant: Wildside Bar & Grille
Adres: 7725 W Irlo Bronson Meml Hwy, Kissimmee, FL 34747, Verenigde Staten


Een paar weken geleden hebben jullie kunnen lezen over mijn verblijf in het Comfort Inn Maingate hotel in Kissimmee. Dit hotel bevond zich in een buurt met veel verschillende restaurants, waaronder de Wildside Bar & Grille. Dit restaurant was direct naast het hotel gevestigd en dus ook eenvoudig om te bereiken. Tijdens mijn eerste avond in Kissimmee ben ik direct even naar de bar van dat restaurant geweest om er iets te gaan drinken, ik moest namelijk een paar uurtjes wachten op de rest van mijn reisgezelschap en had geen zin om dat op mijn hotelkamer te doen. Ik kende het restaurant, welke nog niet tot een keten behoort, nog niet en ik vond het er van de buitenkant gezellig uitzien, daarom wilde ik er graag eens kennis mee gaan maken.

Toen ik het restaurant de eerste avond binnen kwam voelde ik me er gelijk thuis. De Wildside Bar & Grille was volledig in een cowboystijl gethematiseerd en ingericht. Veel houten tafels en stoelen stonden opgesteld, er werd countrymuziek gespeeld, aan de wanden hingen horens en hertenhoofden en er hing een gezellige sfeer. Verschillende tafels waren bezet met mensen die er aan het dineren waren, alleen was het aan de bar vrij rustig. Toch nam ik plaats aan die bar en na even op de menukaart gekeken te hebben bestelde ik een Back In The Day IPA, dit was een blikje bier van een lokale brouwerij uit Orlando. Ik keek naar een sportwedstrijd welke op televisie werd uitgezonden en genoot van mijn biertje. Na 4 jaar was ik eindelijk weer in Florida en daar genoot ik van.



Nadat ik ook nog een Samuel Adams Summer Ale had gedronken verliet ik het restaurant om even verder in de buurt te gaan kijken. Ik wist toen al wel dat ik er later in de week met de rest van de groep een keer wilde gaan eten. Enkele uren later arriveerde de rest van mijn reisgezelschap in het hotel en ik vertelde over de Wildside Bar & Grille waar ik was geweest en dat we daar tijdens de reis echt eens naartoe moesten gaan. Zo gezegd, zo gedaan, want de volgende middag zaten we namelijk al met zijn allen in het restaurant om er te gaan lunchen. Het was die middag helaas wat minder druk in de zaak dan de avond er voor, maar toch hing er nog steeds wel die typische Amerikaanse cowboysfeer.

De menukaarten werden uitgereikt en ik ging eens even kijken wat ik wilde gaan eten. De dag ervoor had ik al gezien dat er onder andere hamburgers, taco's, pulled pork, pulled chicken en bbq-kip werd
geserveerd in de Wildside Bar & Grille en dus zou de keuze lastig gaan worden. Na lang wikken en wegen koos ik voor de BBQ Turkey Sandwich met Sweet Potato Fries, deze sandwich met kalkoen en sla zou op een zacht broodje worden geserveerd en ik had er dus ook zoete aardappelfrietjes bij besteld. Tevens bestelde ik er een Lagunitas IPA bij. Verder aan tafel werd er gekozen voor een bord met nachochips en salsasaus, de Wild Burger (een hamburger met kaas, sla, tomaat en augurk), de Grilled Chicken Salad (een salade met stukken kipfilet), een Grilled Chicken Sandwich en een bord friet met gefrituurde stukken kip.



Het duurde wel eventjes voordat alle gerechten op tafel stonden. Ik was erg blij met de door mij bestelde Turkey Sandwich, want vond het dik belegde broodje er heerlijk uitzien. Flinke plakken kalkoen lagen op een blaadje sla en tussen een lekker broodje, en daarnaast lagen de zoete aardappelfrietjes op het bord. Ik had zin om BBQ-saus op het broodje te doen en dus besloot ik om een flinke hoeveelheid van die saus op de sandwich te spuiten. Ik pakte ook nog wat ketchup voor bij de frietjes en het genieten kon gaan beginnen. De plakken kalkoen waren heerlijk mals gebakken en het broodje was ook nog even geroosterd, dat maakte het lekker knapperig en de combinatie van het geheel was om over op een blog te schrijven.

Ik was niet de enige aan tafel wie aan het genieten was, de rest van de groep was namelijk ook lekker bezig met het opeten van hun gerechten en het duurde niet eens zo gek lang voordat iedereen alles helemaal op had gegeten. Er stonden alleen nog wat chips met salsa op tafel, maar ook die moesten er aan geloven. Nadat ook dat bord helemaal leeg was gegeten betaalden we de rekening en liepen terug naar het hotel. We hadden zo lekker gegeten bij Wildside Bar & Grille dat we er later in de week nog eens terug zijn gegaan voor het diner. Wat ik tijdens het diner heb gegeten kunnen jullie op de laatste foto zien, het was een gerecht bestaande uit brisket met barbecuesaus en een kleine salade. In het totaal ben ik tijdens die reis dus driemaal bij Wildside Bar & Grille geweest en het is me erg goed bevallen!