Pagina's

maandag 27 november 2017

Restaurant: IHOP - Honolulu, Hawaii

Restaurant: IHOP - Honolulu, Hawaii
Adres: 1850 Ala Moana Blvd, Honolulu, HI 96815, Verenigde Staten


Zoals jullie waarschijnlijk wel zullen weten hou ik er ontzettend veel van om tijdens mijn reizen in Amerika de dag te beginnen met het eten van pancakes. Dit heb ik ook gedaan op een van de ochtenden tijdens mijn verblijf op het eiland Oahu in Hawaii. Ik verbleef destijds onder andere in de Rainbow Tower van het Hilton Hawaiian Village Waikiki Beach Resort (een van de betere hotels waar ik tot nu toe in heb geslapen) en in de nabije omgeving van het hotel waren een aantal verschillende restaurants te vinden welke pannenkoeken op het menu hadden staan. Een van deze restaurants was IHOP (International House of Pancakes), een van mijn favoriete ontbijtketens, en een bezoek aan die zaak, op zo'n korte afstand van het hotel, mocht natuurlijk niet ontbreken.

Vanuit het hotel was het een wandeling van minder dan 5 minuten om bij IHOP terecht te komen. De zon scheen, dus we hadden alle reden om de huurauto netjes geparkeerd te laten staan. Toen we bij het restaurant aankwamen zag ik dat we niet de enige gasten waren, verschillende andere mensen gingen er naar binnen en bij binnenkomst werden we verzocht om even te blijven wachten. Gelukkig duurde deze wachttijd slechts enkele seconden, want vrijwel direct kwam er een vrolijke hostess naar ons toe waarmee we naar een van de vrije tafels toe werden begeleid. We kregen een booth toegewezen en daar was ik erg blij mee. Ik vind dat toch altijd het leukst en gezelligst zitten in een Amerikaans restaurant.

Reizen Amerika 


Nadat we de menukaarten in ontvangst hadden genomen bestelde ik gelijk een kop koffie, daar was ik wel aan toe. Ik wist dat het niet bij één kop zou blijven, want bij IHOP wordt er standaard een hele kan geserveerd wanneer je koffie besteld. Aan tafel werd er verder nog een groene thee besteld en ook die drank zou in een kan, waar minstens 2 flinke bekers uit gehaald konden worden, worden geserveerd. Voorafgaande aan de reis was ik lid geworden van de eClub van IHOP, waardoor ik een coupon in mijn e-mail ontvangen had voor gratis Rooty Tooty Fresh 'N Fruity pancakes, of iets van gelijke waarde en die wilde ik graag gaan verzilveren. Ik wilde een keer iets anders dan de Chocolate Chip Pancakes gaan proberen, maar was er nog niet helemaal over uit welke keuze ik dan zou gaan maken.

Ik had zin in iets fris, wat niet zo zwaar op de maag zou gaan liggen en koos daarom voor de Cinnamon Apple Pancakes. Dit gerecht bestond uit een viertal pannenkoeken met daarbovenop een soort van grove appelcompote met kaneel, flinke stukken appel en slagroom. Tevens werden de New York Cheesecake Pancakes besteld, dit waren pannenkoeken gebakken met stukken cheesecake erin en belegd met aardbeien, aardbeiensaus en slagroom. Het goedkoopste gerecht zouden we gratis krijgen, dat waren de pannenkoeken welke ikzelf had besteld. De kannen met koffie en thee stonden inmiddels al op tafel en ik was op het moment van bestellen al aan mijn tweede bak begonnen. De koffie smaakte vrij aardig, van mij had hij iets sterker gemogen, maar het was lang niet meer zo slecht als de koffie welke ik jaren geleden voor het eerst in Amerika proefde.



Het duurde eventjes voordat de pannenkoeken werden geserveerd, dit kwam vanwege de New York Cheesecake Pancakes, omdat die gebakken moesten worden met stukjes cheesecake erin. Mijn pannenkoeken waren de standaard IHOP pancakes, met daarbovenop dus de appelcompote en die konden door de keuken vooraf in bulk worden gebakken. Ik had, onder andere door de geur welke in het restaurant hing, al erg veel trek gekregen en was blij toen de pannenkoeken op tafel werden gezet. De beide borden vol pancakes zagen er goed uit, en ik begon direct met het opeten van mijn bovenste pannenkoek. De appelcompote met kaneel smaakte heerlijk en de combinatie met het slagroom en de luchtige pannenkoek was ontzettend lekker.

Na het eten van de eerste pannenkoek was er helaas nog maar weinig over van het slagroom en de appelcompote, maar gelukkig stonden er nog een aantal flesjes met verschillende soorten siroop op tafel. Ik maakte voor de overige 3 pannenkoeken gretig gebruik van deze siropen (bosbes, pecannoot, aardbei en de originele siroop) en vond ze eigenlijk stuk voor stuk even lekker. Er stonden ook flesjes met tabasco en ketchup op tafel, maar die heb ik maar niet geprobeerd bij de pannenkoeken. Alle pannenkoeken werden rustig achter elkaar opgegeten en op een gegeven moment waren beide bordjes helemaal leeg. De rekening viel, vanwege de coupon, ontzettend laag uit, we betaalden inclusief tax en fooi een bedrag van $ 20,00.  Een mooi bedrag voor een heerlijk ontbijt! Ik geniet van de pannenkoeken van IHOP, elke keer weer!