Pagina's

vrijdag 3 november 2017

Activiteit: Hollywood Drive-In Golf - Orlando, Florida

Activiteit: Hollywood Drive-In Golf
Adres: 6000 Universal Blvd #774, Orlando, FL 32819, Verenigde Staten


In 2013 bezocht ik het Universal Orlando Resort voor de tweede maal, destijds werd er druk gebouwd aan een aantal minigolf-banen in het Universal CityWalk-gedeelte van het resort. Ik was in de maand juni in Orlando en een maand later zouden de golfbanen worden geopend. Ik vond het jammer dat ik dus net iets te vroeg voor de opening aanwezig was in Florida en de banen dus niet kon gaan spelen. Ik hoopte ooit terug te keren in de pretparkhoofdstad van de wereld om zodoende onder andere Hollywood Drive-In Golf te kunnen gaan bezichtigen. Inmiddels ben ik gelukkig in staat geweest om Orlando voor de derde keer te bezoeken en tijdens die reis heb ik tevens op de beide banen van Hollywood Drive-In Golf gespeeld.

Na een dag Universal's Islands of Adventure hadden we nog genoeg energie over om naar Universal CityWalk toe te gaan en daar beide banen van Hollywood Drive-In Golf te gaan doen. Het was een mooie zonnige namiddag en dus heerlijk weer om nog even een lekker potje minigolf te gaan spelen. Het was rustig bij de kassa en we werden meteen geholpen. We kozen er voor om beide banen te gaan spelen, namelijk de Invaders from Planet Putt en The Haunting of Ghostly Greens. Voor deze tweemaal 18 holes moest er in totaal $ 29,00 per volwassene en $ 25,00 per kind worden betaald. Ik had nog wel een kortingscoupon van 10% korting, dus er ging nog een klein bedrag van de totale rekening af. Natuurlijk was het totaalbedrag wel aan de prijzige kant, maar we hadden ons op het spelen van minigolf verheugd en besloten om het toch maar te doen.

We begonnen met de 18 holes van Invaders from Planet Putt, deze banen waren volledig naar buitenlandse wezens, aliens (Little Green Men) en sciencefiction gethematiseerd . De groene banen met grappige wezentjes waren niet heel lastig om te spelen, maar wel leuk om te doen. Een aantal grappige attributen waren in enkele banen verwerkt, zoals bijvoorbeeld de levensgrote robot, koeien en een televisie, welke je op een slimme manier bij het spelen van de banen moest gebruiken. Er werd vooraf aangegeven dat het spelen van één baan van 18 holes ongeveer 45 minuten zou duren, maar wij waren al na iets meer dan 25 minuten klaar met de holes van Invaders from Planet Putt. Dit kwam onder andere doordat we niemand voor ons hadden en dus elke nieuwe hole gelijk konden gaan spelen, maar bovendien lukte het ons ook om alle holes binnen enkele slagen te halen.

The Haunting of Ghostly Greens-banen waren gethematiseerd naar horrorfilms uit de jaren '50 van de vorige eeuw. Deze paarse banen vond ik wat minder leuk dan die van Invaders from Planet Putt. Ik was wel onder de indruk van het grote Spookhuis, de enorme spin met spinnenwebben en de verschillende "enge" beelden die waren opgesteld. De banen waren alleen nog wat makkelijker om te spelen dan die van Invaders from Planet Putt, waardoor we daar helemaal snel klaar mee waren. In het totaal hebben we de 36 holes in iets meer dan 45 minuten weten uit te spelen, dit was dus slechts in de helft van de tijd die vooraf werd aangegeven. De omgerekende prijs voor de tijd welke we op de minigolf-banen hebben besteed was dus vrij hoog, maar goed we hebben een fijne namiddag gehad, waarbij we onze ogen uit hebben gekeken aan de thematisering van de banen, de banen waren leuk om te spelen, alleen had de moeilijkheidsgraad van mij wel wat verder omhoog gemogen.

Zie hieronder een groot aantal foto's welke ik van de beide banen heb gemaakt: