Pagina's

maandag 30 oktober 2017

Amerikaans restaurant in het buitenland: Hooters - Shibuya, Tokyo, Japan

Amerikaans restaurant in het buitenland: Hooters
Adres: 2 Chome-29-5 Dogenzaka, Shibuya, Tokyo 150-0043, Japan


Zoals jullie weten ga ik in het buitenland graag bij Amerikaanse ketenrestaurants eten, omdat voor mij toch geen enkel land boven Amerika als vakantieland komt te staan en al helemaal niet qua eten en drinken. Afgelopen zomer ben ik onder andere in Tokyo, Japan geweest en heb me daar verbaasd over het aantal Amerikaanse ketenrestaurants welke er in de stad te vinden zijn. Een van de Amerikaanse ketenrestaurants welke ik daar heb bezocht is Hooters, het bekende restaurant met de serveersters in hun oranje broekjes en witte topjes. Ik was benieuwd of het concept en thematisering van het restaurant zou overeenkomen met die van de Amerikaanse vestigingen, vooral ook omdat de cultuur in Japan heel anders is dan die van de Verenigde Staten.

Het vinden van bepaalde zaken en restaurants in Japan kan nog wel eens lastig zijn. In tegenstelling tot in andere landen kunnen restaurants in Tokyo zich bevinden in allerlei etages van een gebouw Het is daarom zaak om heel goed te kijken naar alle borden op straat waarop restaurants worden afgebeeld en het gebruik maken van Google Maps is ook zeker aan te raden. Ik vertel dit omdat het wel even duurde voordat we de vestiging van Hooters waar we wilden gaan lunchen uiteindelijk hadden gevonden (de 4e etage van het Shibuya winkelcentrum, alleen met lift te bereiken), en het is tijdens de reis wel vaker voorgekomen dat we lang hebben moeten zoeken om op een plaats van bestemming terecht te komen.



Toen we de lift op de 4e etage van het gebouw uitkwamen liepen we direct het restaurant binnen. Ik verbaasde me want alles zag er precies zo uit als in Amerika en ik voelde me er ook direct thuis. Het voorste gedeelte van het restaurant bestond uit het winkeltje met daarachter een grote lange rechthoekige bar en daarachter bevond zich een podium, waar later op de dag artiesten zouden gaan optreden. Aan de zijkant en achterkant van dit podium was het restaurantgedeelte van de zaak te vinden. De bekende oranje kleuren kwamen overal in terug en ik was onder de indruk van deze vestiging van Hooters. We werden door een vriendelijke hostess in het Engels welkom geheten en naar een van de vrije tafels toe geleid. Er verscheen een lach op mijn gezicht want ik voelde me echt voor even in Amerika en ik moet eerlijk zeggen dat dat wel even een leuke afwisseling was na alle Japanse cultuur.

We kregen de menukaarten uitgereikt en besloten om te gaan voor de Boneless Chicken wings, deze kipstukken zonder bot kenden we al vanuit de restaurants van Hooters in Amerika en die waren ons destijds goed bevallen. We namen 2 verschillende porties van 10 stukken kip, de "Wings Thigh" en "Wings Naked" met allebei een aparte saus. Er kon gekozen worden uit een veertiental soorten saus, oplopend van mild naar ontzettend pittig. We kozen uiteindelijk voor de heetste saus van het menu, namelijk de Triple Dog Dare, omdat we benieuwd waren of dat die saus echt zo pittig zou zijn, en de milde Chipotle Honey Saus, tevens bestelde ik er een bakje blauwschimmelkaas-dressing bij. Een biertje kon bij deze stukken kip natuurlijk niet ontbreken en daarom kozen we allebei voor een Victoria Bitter, dit was een flesje bier uit Australië.



De flesjes bier werden vrij snel geserveerd, maar op de stukken kip hebben we een behoorlijk lange tijd moeten wachten. Zo lang zelfs dat we dachten dat ze onze bestelling vergeten waren. Op het moment dat we wilden vragen waar de gerechten bleven werden ze op onze tafel gezet. Gelukkig bleek het al snel dat de kipstukken het wachten waard waren geweest, ze smaakten namelijk verrukkelijk en het duurde dan ook niet lang voordat we beide borden helemaal leeg hadden gegeten. We waren wel aan het zweten vanwege de hete Triple Dog Dare saus, maar uiteindelijk vond ik de pittigheid van die saus toch wel meevallen. Het zou ook zonde zijn geweest wanneer we stukken kip hadden moeten laten staan, maar dat was gelukkig dus niet het geval.

We hadden lekker gegeten, zaten nog even gezellig te kletsen en besloten om nog een bord met 10 Boneless Wings te bestellen. Deze keer kozen we echter voor de Parmesan Garlic saus, dit was een van de nieuwe sauzen van Hooters, met Parmezaanse kaas en knoflook. Ook bestelden we er allebei nog een biertje bij. Gelukkig duurde het de tweede keer niet zo lang voordat het gerecht werd geserveerd. Er was ook een wisseling van serveersters geweest, misschien dat het daar de eerste keer wat mee te maken had. De stukken kip smaakten wederom heerlijk en ook deze saus paste er perfect bij. Nadat we ook het derde bord helemaal leeg hadden gegeten besloten we om de rekening te vragen. In het totaal moesten we JPY 9.515,00 betalen, dat is omgerekend een kleine € 75,00, een flink bedrag, maar we hadden lekker gegeten en waren weer een leuke Amerikaanse ervaring in Azië rijker.