Pagina's

woensdag 18 oktober 2017

Activiteit: Ride the Ducks of Seattle - Seattle, Washington

Activiteit: Ride the Ducks of Seattle
Adres: 516 Broad St, Seattle, WA 98109, Verenigde Staten


Tijdens een mooie namiddag in Seattle heb ik een tour van Ride The Ducks of Seattle gedaan. De naam Ride the Ducks zegt eigenlijk al genoeg, de tour bestaat uit een tocht over water en land, net zoals het leven van een eend. Eenden kunnen zich goed staande houden op het land, maar kunnen ook zwemmen. Het amfibievoertuig waarmee de tour wordt uitgevoerd bestaat dus uit een bus en boot in één. Al eerder had ik een gelijksoortige tour in Miami gedaan en dat was me destijds erg goed bevallen. Toen ik zag dat er ook een Ride the Ducks tour in Seattle werd aangeboden werd ik gelijk enthousiast en besloot om een tour te reserveren. De tour kostte $ 32,34 per persoon via de officiële website van Ride the Ducks en ik koos voor de tour om 16:00 uur vanaf het Seattle Center.

Na de boeking had ik een bevestiging in mijn e-mail ontvangen met daarop een ordernummer en een half uur voorafgaande aan de tour moesten we de tickets met dat ordernummer ophalen. Dit hebben we dan ook gedaan en toen we de tickets in ontvangst hadden genomen zijn we, alleen maar om de tijd te doden hoor, even een ijsje gaan eten bij McDonald's. Een paar minuten voor vertrek arriveerden we bij onze Duck. Na het inleveren van de tickets besloten we om op de voorste rij naast de chauffeur plaats te nemen. Nadat iedereen plaats had genomen kon de tour vertrekken, de chauffeur stelde zich voor als Captain Dan O'Myte en de lol kon gaan beginnen. Ik had een snavel gekocht om lawaai mee te maken en ik kreeg ook gelijk het verzoek om die veel te gaan gebruiken gedurende de tour.



Captain Dan O'Myte zette zijn eerste hoed (een Darth Vader helm) op, en gedurende de tour zouden er nog vele andere hoeden en hoofddeksels gaan volgen. Er werden aparte muziekjes afgespeeld en er werd gevraagd of dat we mee wilden zingen. De meeste mensen deden mee en op die manier werd er een hele gezellige sfeer gecreëerd. Ik bleef kwekken en kwaken met mijn eendensnavel. De tour vertrok vanuit het Seattle Center, langs de waterkant richting het Seattle Aquarium en het Seattle Great Wheel. Ik vond het leuk om deze bezienswaardigheden nogmaals te zien, omdat we die attracties eerder tijdens de reis hadden bezocht. Vanuit het Waterfront ging de tour verder naar Pioneer Square, we reden langs het Historic District, The Pergola en kwamen ook langs de ingang van de Underground Tour, waar we eerder die dag nog waren geweest.

Vanuit Pioneer Square reden we door naar het Downtown Shopping District. Captain Dan O'Myte veranderde nog een keer van hoed en de muziek die werd gespeeld bleef grappig. Elke keer nadat Dan O'Myte een grappige opmerking maakte volgde er ook een grappig muziekje. Dit was heel erg leuk gedaan, natuurlijk was het helemaal vooraf opgezet, maar dat maakte voor mij niet uit. In het Downtown Shopping District kwamen langs de beroemde Pike Place Market, het Westlake Center en het Seattle Art Museum. Vervolgens was het verder eigenlijk één rechte weg richting Lake Union, waar we het water in zouden gaan. Onderweg viel er niet heel veel bijzonders te zien en daarom was ik blij met de gekte van Captain Dan O'Myte, hij zorgde er voor dat de tour niet saai werd.




Op een gegeven moment reden we over de Fremont Bridge en van daaruit was het nog maar een klein stukje voordat we Lake Union in zouden gaan rijden en zouden gaan varen. Het was vrij druk met boten en andere Ducks bij het laad-dock om het water in te gaan en daarom moesten we even wachten. Ik verheugde me er weer op om het water in te rijden en er werd door Dan O'Myte heel enthousiast gedaan. Toen we het water in waren maakte hij een grapje van "nou was dit alles", maar zelf vond ik het toch wel weer speciaal om een voertuig een vaartuig te zien worden. We vaarden een mooi rondje in Lake Union en het was echt heel erg relaxed. We kwaakten en kwekten naar andere boten van Ducks en genoten van de zon.

Nadat we het water uitkwamen reden we weer terug over de lange weg waar weinig te beleven en te zien viel en kwamen uiteindelijk weer terecht bij het Seattle Center. Bij het zien van de Space Needle wist ik dat de tour er bijna op zou zitten en daar baalde ik van. Ik vond het namelijk echt een hele leuke tour, welke vooral door Captain Dan O'Myte erg grappig werd gemaakt. Ik kwaakte nog een laatste keer met mijn eendensnavel en vervolgens was de tour helaas afgelopen en moesten we met zijn allen de Duck verlaten. Er hing een bordje met daarop de tekst "Tips Accepted for a Job Well Done" en omdat ik het zo'n grappige tour vond besloot ik om Captain Dan O'Myte  een aantal Dollar fooi te geven voor de act welke hij gedurende de hele tour had opgevoerd. Het was echt heel leuk en ik hoop dat ik bij een volgende tour van Ride the Ducks weer zo'n te gekke chauffeur zal gaan krijgen.