Pagina's

donderdag 26 oktober 2017

Hotel: Comfort Inn Maingate - Kissimmee, Florida

Hotel: Comfort Inn Maingate
Adres:7675 W Irlo Bronson Memorial Hwy, Kissimmee, FL 34747, Verenigde Staten

De afgelopen zomer ben ik voor de 3e keer naar Orlando geweest. Tijdens mijn eerste 2 reizen naar de pretparkhoofdstad van de wereld verbleef ik op de International Drive en het Walt Disney World Resort. Ik wilde nu graag eens iets anders proberen en koos daarom voor een hotel in Kissimmee. Op internet las ik veel leuke en goede verhalen over het stadje en wilde het nu wel eens een keer met mijn eigen ogen gaan zien. Ik ging op zoek naar een degelijk hotel voor een weekje in augustus. Een hotel zoals het Hampton Inn, waar ik tijdens mijn eerste reis in Orlando verbleef, was er een goede maatstaf voor. Ik verbaasde me nog over het aantal hotels en villa’s welke er voor die periode in het gebied werden aangeboden, de keuze was zeer ruim en ik vond het daarom ook lastig om een beslissing te maken.

Na een lange speurtocht kwam ik uiteindelijk via de website van Budgetplaces uit bij een hotel met de naam Comfort Inn Maingate. Het hotel zag er gezellig uit en kreeg goede recensies op internet. Het deed me denken aan het Hampton Inn en ik besloot daarom dan ook om het hotel te boeken. Voor een week van 8 augustus tot en met 14 augustus 2017 hoefde ik slechts € 326,97 te betalen. Dit bedrag betaalde ik voor een ruime kamer met 2 bedden en er zat tevens elke dag ontbijt bij inbegrepen. Deze deal kon ik natuurlijk niet voorbij laten lopen en ik was erg tevreden met mijn boeking. De reservering maakte ik in december en moest dus helaas nog 8 maanden wachten voordat ik daadwerkelijk naar het hotel zou vertrekken.



Gelukkig vlogen de 8 maanden gestaag voorbij en voor ik er erg in had zat ik in het vliegtuig op weg naar Orlando. Ik arriveerde om 17:40 uur op het Orlando International Airport en van daaruit nam ik een shuttlebusje naar het Comfort Inn Maingate hotel. Gelukkig was het nog licht toen ik bij het hotel arriveerde, het zag er precies hetzelfde uit als op de foto’s welke ik op internet had gezien en lag bovendien ook nog eens in een gezellige buurt waar veel was te doen en te beleven. Ik liep de lobby van het hotel in en zag dat er geen rij bij de incheckbalie stond, waardoor ik dus ook niet hoefde te wachten. Hier was ik erg blij mee, want na de lange reis wilde ik het liefst zo snel mogelijk naar de kamer om daar even uit te rusten.

Het inchecken ging snel, ik kreeg een informatiepakket mee over de transporttijden naar de pretparken en de activiteiten van het resort. Tevens werd er uitleg gegeven over het ontbijt en de mogelijkheden om er ook etenswaren van mee te nemen naar de pretparken. Ik kreeg kamer 519 toegewezen en verder werd me een prettig verblijf in het hotel gewenst. Ik nam de lift naar de 5e etage van het hotel, deze liften waren trouwens beplakt met stickers van de nieuwe Avatar attracties in het Disney’s Animal Kingdom park, dat vond ik erg leuk om te zien. Mijn kamer bevond zich direct aan het einde van de hal, op een meter of 20 afstand van de liften. Voordat ik de deur van de kamer opende was ik erg benieuwd wat ik zou gaan aantreffen.   



Ik was voorafgaande aan de reis wel een paar keer bang geweest dat het misschien allemaal toch wat tegen zou vallen, omdat ik natuurlijk maar zo'n lage prijs voor het hotel had betaald, maar gelukkig was dat helemaal niet het geval. De kamer zag er prima en netjes uit. Een tweetal grote bedden stonden strak opgemaakt naast elkaar. Tegenover de bedden was een dressoir opgesteld met daarop een grote platte televisie en koffiezetapparaat. In de kast stond tevens een koelkast welke ik zelf kon gaan vullen. Ook stond er een houten bureau met moderne bureaustoel in de kamer. Er was een kluisje aanwezig en ik had verder eigenlijk niet veel meer te wensen. De rode tinten in de kamer creëerden een hele gezellige sfeer en ik voelde me er gelijk op mijn gemak.

Nadat ik de kamer had bekeken ging ik verder naar de badkamer, deze zag er ook schoon en netjes uit. De badkamer was ingericht met een stenen blad met een enkele wastafel en een grote spiegel ervoor. Er hing een haardroger en er stonden verschillende zeepjes en shampoos opgesteld. Voor het stenen blad bevond zich het toilet en daarnaast het ligbad met de douche erin. Het douchegordijn en de douchekop waren schoon, dus daar had ik ook niks over te klagen De badkamer was in zijn totaliteit niet heel erg groot, maar dat maakte voor mij niet uit. Ik had ruimte genoeg en ook niet veel andere zaken meer nodig. Nadat ik alles had bekeken en mijn spullen had opgeruimd ging ik even op bed zitten en besefte me dat het een goede deal was geweest.



Ik dacht dat het rustig was in het hotel, maar dat bleek tijdens het ontbijt niet het geval. Tientallen mensen stonden achter elkaar opgesteld en het was eigenlijk een klein beetje een chaos. Er werden vooral veel zoetigheden aangeboden, zoals chocolade-croissants, Mickey Mouse-wafels, sweet cereals en muffins, maar er kon ook gekozen worden voor roerei met worstjes, bagels en enkele soorten fruit. Zelf nam ik elke ochtend ontbijtgranen met melk en een aantal flinke bakken koffie, waardoor ik me nooit zo in de chaos heb hoeven mengen. Ik vond het wel fijn om elke ochtend iets te kunnen eten en niet gelijk de deur uit te hoeven om ergens een ontbijt te halen. Het aanbod was niet heel erg uitgebreid, maar dat was voor mij ook niet nodig. Aan die bakken koffie, muesli met melk had ik meer dan genoeg.

Het ontbijt vond plaats in de ruimte welke later op de dag werd omgetoverd tot het Lobster Feast Restaurant, daar ben ikzelf niet wezen eten, maar vond het wel grappig om dat elke dag weer te zien gebeuren. Vanuit de lobby, waar gratis koffie, thee en water kon worden gepakt, had ik daar namelijk een goed zicht op. De dagen die ik in het hotel heb doorgebracht vlogen om, ik heb van mijn verblijf genoten en het enige wat jammer was, was dat het zwembad een paar keer gesloten was. Gelukkig werden we daardoor wel in de gelegenheid gesteld om bij het zwembad van de overburen te gaan zwemmen. Het Comfort Inn Maingate was een fijn hotel op een centrale locatie, ik heb me er goed vermaakt en voor de prijs die ik voor het hotel heb betaald kan ik zeker iedereen aanraden om het te boeken.