Pagina's

zaterdag 14 oktober 2017

Restaurant: Lenwich - New York City, New York

Restaurant: Lenwich
Adres:        1 Penn Plaza, New York, NY 10119, Verenigde Staten



Het ontbijtrestaurant (Charley's Grilled Subs) welke ik voor onze laatste dag tijdens mijn afgelopen reis naar New York had ingepland was helaas gesloten en daarom moesten we op zoek naar een andere zaak om er te gaan ontbijten. We waren in de buurt van Madison Square Garden en daarom besloten we om in die omgeving een andere broodjeszaak te zoeken. Al snel kwamen we uit bij Lenwich, een keten uit New York waar ik tot dan toe ook nog nooit was geweest en ik wilde het wel eens gaan proberen. Het was mooi en lekker zonnig weer en er was een groot terras opgesteld voor het restaurant. Terrassen zijn in de binnenstad van New York niet veel te vinden en alleen daardoor al besloten we om voor Lenwich te kiezen. We kozen een tafeltje uit waar één iemand van onze groep ging zitten en de rest ging naar binnen om te kijken wat we wilden gaan bestellen.

5 september 1989 was het begin van Lenwich, op die datum begon Lenny namelijk te werken in een kleine sandwichwinkel in Manhattan. Vanaf dat moment probeerde hij van de winkel iets buitengewoons te maken. Binnen 6 maanden had Lenny samen met zijn broer de winkel gekocht en veranderd in Lenny's Gourmet. De broodjeszaak werd al snel bekend om zijn verse, op maat gemaakte sandwiches en gracieuze service. In 1998 werd de 2e zaak van de keten geopend en door de jaren volgden er nog veel meer. Op dit moment zijn er een kleine 20 vestigingen van Lenny's te vinden, waarvan er een aantal de naam Lenwich dragen. Ik ben bij de vestiging nabij het Penn Station, op Penn Plaza 1, wezen ontbijten.


 



Binnen in de broodjeszaak was het vrij druk, veel zakenlui en mensen die op weg waren naar hun werk kochten er koffie en een lunch, ik ging er dan ook vanuit dat er lekkere en goede producten zouden worden verkocht. Zoals in vrijwel alle restaurants waar sandwiches worden verkocht was het menu beschreven op grote borden welke aan de muren hingen. In de vitrines lagen lekkere zoetigheden als donuts en cupcakes en verschillende drankjes en sapjes stonden in een koelkast opgesteld. We sloten achter in de rij aan en ik keek even goed op de borden wat ik zou willen gaan bestellen. Ik had trek in een van de "All Time Favorite" sandwiches, alleen was ik nog even aan het twijfelen tussen de Lenwich en de Italian.

Toen we eenmaal aan de beurt waren koos ik voor de Lenwich sandwich, dit was een footlong sandwich met warme pastrami, corned beef, gesmolten Zwitserse kaas en coleslaw, een paar echte ingrediënten welke je bij een sandwich uit New York verwacht. Bij de sandwich bestelde ik tevens een beker warme hazelnootkoffie. Voor de andere 3 personen werd er tevens een yoghurt parfait, een ontbijt plateau met bacon, roerei, aardappeltjes en toast, een bagel, een buffalo kip ciabatta, een grote chocolate chip cookie, 2 koffie met melk, een flesje verse jus d'orange en een flesje Tropicana-sap besteld. Voor de gehele bestelling moesten we in het totaal $ 47,10 Dollar betalen, een mooi bedrag voor 4 personen. Helaas had ik geen coupon bij me, omdat ik voorafgaande aan de reis nog niet wist dat we bij Lenwich zouden gaan eten, dus we kregen geen korting.




Het duurde even voordat onze bestelling klaar was, toen het nummer 271 eindelijk om werd geroepen namen we onze bestelling in ontvangst en liepen we met al onze handen vol naar het tafeltje wat buiten bezet werd gehouden. De sandwiches waren met zilverfolie en daaromheen dubbel papier van Lenwich ingepakt. Ik pakte mijn Lenwich sandwich uit en door de geuren die vrij kwamen liep het water me gelijk al in de mond. Het papiertje welke direct om de sandwich gewikkeld was zat lekker onder het vet van de vleeswaren en ik kreeg daardoor extra veel zin om van het laatste ontbijt in New York te gaan genieten. De combinatie van smaken was heerlijk, de verschillende ingrediënten waarmee de sandwich was belegd waren perfect op elkaar afgestemd en ik snapte wel waarom die sandwich het paradepaardje van de zaak was en dus Lenwich werd genoemd.

De koffie met hazelnootsmaak was ook erg lekker, de zoete smaak van de koffie zorgde voor een lekkere afwisseling met de hartige smaak van de sandwich. Iedereen was lekker van het ontbijt aan het genieten in het zonnetje. Ik vond het prachtig om op het terras in New York te zitten en nog even na te denken over de reis die we hadden gehad. Het was 10 jaar geleden sinds mijn eerste reis naar New York en sindsdien is er heel veel in mijn leven gebeurd. Leuke en minder leuke dingen, zoals bij iedereen, maar toch voelde ik me weer bevoorrecht om op dat moment in New York aanwezig te mogen zijn. Ik at nog een gedeelte van de chocolate chip cookie op en dacht na over alles wat er mogelijk nog komen zou. Ik had geen zin om terug naar huis te gaan, maar wist ook dat ik nog wel een keer terug zou keren in Amerika. Zo werd het ontbijt bij Lenwich een mooie afsluiter van de vakantie, waarvan ik heb genoten.