Pagina's

vrijdag 1 december 2017

Activiteit: Legoland Water Park - Carlsbad, Californië

Activiteit: Legoland Water Park
Adres: 1 Legoland Dr, Carlsbad, CA 92008, Verenigde Staten


Inmiddels ben ik me weer op een nieuwe reis naar Amerika aan het oriënteren. Ik kijk onder andere naar de staat Californië en de pretparken welke daar gevestigd zijn. Een tijd geleden ben ik ook al eens naar de bekendste pretparken van The Golden State geweest, waaronder het Legoland Carlsbad Resort. Tijdens mijn bezoek aan dat resort ben ik zowel naar het Legoland California Theme Park, het Sea Life Aquarium als het Legoland Water Park geweest. Het waterpark viel me toen heel erg tegen, het was klein en er was niet veel te doen, en ben er destijds ook maar een paar uurtjes geweest. Wanneer ik nu op Internet kijk zie ik dat het Legoland Water Park veel groter is geworden, er zijn veel nieuwe attracties en glijbanen toegevoegd en er is zelfs een heel nieuw Chima-gebied bij gebouwd.

Mijn bezoek aan het Legoland Water Park was dus een beetje teleurstellend, het park was toen ook nog niet zo lang geopend en het totaal aantal glijbanen waren op twee handen te tellen. Het park bevatte een Lazy River "Build-A-Raft River", een golfslagbad (LEGO Wave Pool), 2 steile glijbanen (Splash Out), een aantal glijbanen met bochten (Twin Chasers) en in het Joker Soaker gebied waren er ook nog een paar glijbanen te vinden. Natuurlijk waren er ook een restaurant "Beach Front Grill" en een Surf Shop-winkeltje aanwezig op het park en konden er handdoeken en kluisjes worden gehuurd, maar verder was dat het wel zo'n beetje. Het kleine park was heel erg op jonge kinderen gericht, veel meer nog dan het Legoland Theme Park zelf, en dat vond ik wel jammer. 

Natuurlijk wist ik vooraf wel dat kinderen de voornaamste doelgroep van Legoland zijn, maar toch had ik meer van het Legoland Water Park verwacht. Gelukkig heb ik wel heerlijk een paar rondjes in de "Build-A-Raft River" gedobberd en ben ik een tijdje in het golfslagbad geweest. Ik ben niet iemand die lang op een strandstoel gaat liggen, om te genieten van de zon, dat vind ik zonde van mijn tijd en dat heb ik dus ook niet gedaan. Na een kleine 2 uur had ik het waterpark dan ook wel gezien en ging ik op weg naar het Sea Life Aquarium. Gelukkig is er sinds mijn bezoek heel veel veranderd en toegevoegd aan het Legoland Water Park in Carlsbad, Californië, waardoor het me nu veel meer de moeite lijkt om het te gaan bezoeken.

Tenzing Travel - Florida