Pagina's

zaterdag 9 december 2017

Activiteit: Kennedy Space Center - Titusville, Florida

Activiteit: Kennedy Space Center Visitor Complex
Adres: SR 405, Titusville, FL 32899, Verenigde Staten

Enige tijd geleden ben ik met een georganiseerde bustour vanuit Orlando naar het Kennedy Space Center in Titusville, Florida geweest. De tour boekte ik via GotoBus / Gator Tours en per persoon betaalde ik iets meer dan $ 100 dollar. We werden om 7:30 uur bij het Four Points by Sheraton Orlando International Drive opgehaald en daar 9 uur later ook weer keurig netjes afgezet. Nadat we iedereen hadden opgehaald en de bus zo goed als vol zat duurde het ongeveer een uurtje voordat we bij de eerste stop van de tour waren aangekomen, de United States Astronaut Hall of Fame. In dat gebouw werden de Amerikaanse astronauten geĆ«erd en tevens werd 's werelds grootste verzameling persoonlijke memorabilia van deze astronauten tentoongesteld. Ik was direct onder de indruk van alles wat ik zag en was benieuwd wat de rest van de dag zou gaan brengen.

Nadat we het Kennedy Space Center United States Astronaut Hall of Fame hadden bezocht reed de bus verder naar het grote Kennedy Space Center Visitor Complex. Bij onze dagtour zat entree tot het Kennedy Space Center Visitor Complex, met alle verschillende attracties en activiteiten op het complex, en een Kennedy Space Center Bustour inbegrepen. Er kon eventueel extra betaald worden om te gaan lunchen met een astronaut of om een kijkje achter de schermen te krijgen en te komen op plekken waar je anders niet zou komen, maar daar hebben we bewust niet voor gekozen. Op het complex zelf was genoeg te beleven wat in de prijs zat inbegrepen en daar hebben we dan ook gretig gebruik van weten te maken, tijdens de uren dat we vrije tijd hadden gekregen op het Kennedy Space Center Visitor Complex.





We begonnen met de Kennedy Space Center Bustour, dit was een tour over een gedeelte van het complex, we zagen hierbij verschillende faciliteiten waar ruimteschepen werden gebouwd en waar de geschiedenis van de Amerikaanse ruimtevaart werd geschreven. Deze busrit duurde zo'n 45 minuten, de buschauffeur was tevens tourguide en vertelde over alles wat we zagen. Ik vond dit erg leuk om mee te maken, vooral vanwege het feit dat ik voorafgaande aan die dag namelijk nog nooit een echt ruimteschip of iets van ruimtevaart gezien had, dus alles was compleet nieuw voor mij. Ik vond alles wat ik om me heen zag heel erg indrukwekkend. Nadat de bustour was afgelopen zijn we op weg gegaan naar Rocket Garden. Bij Rocket Garden stonden een aantal verschillende grote raketten opgesteld van het Mercury, Apollo en Gemini programma van NASA. Toen ik onder de raketten stond zag ik pas echt hoe groot dat ze daadwerkelijk waren.

Enkele andere activiteiten en attracties welke ik de moeite waard vond op het complex waren de Astronaut Encounter, waar we echte astronauten tegenkwamen welke daadwerkelijk de ruimte in waren geweest, de Shuttle Launch Experience (een simulator waarbij de lancering van een ruimteschip werd nagebootst), en de Exploring The Moon hal (waarbij de periode van de Apollo maanlanding centraal stond). Er waren ook nog een aantal activiteiten en ruimtes voor kinderen aanwezig op het complex, zoals bijvoorbeeld de Children's Play Dome, zodat ook zij konden gaan spelen en ontdekken. Natuurlijk waren er ook voldoende mogelijkheden om te eten op het complex, dat hebben we gedaan bij het Moon Rock Cafe, we namen daar een simpele wrap en wat te drinken. 



In het totaal zijn we iets langer dan 5 uur op het Kennedy Space Center Visitor Complex geweest, dat vond ik persoonlijk iets aan de lange kant. Op een gegeven moment hadden we alle activiteiten en attracties op het complex namelijk gedaan en toen besloten we maar om te gaan genieten van de schijnende zon en te zoeken naar alligators, omdat die nog wel eens op of om het complex rond konden hangen. Helaas hadden we ze niet gezien, maar dat was misschien ook maar beter ook. Op een gegeven moment was het dus weer tijd om met de bus terug naar Orlando te keren. Ik vond het een erg interessante en leuke dag, waarbij ik veel nieuwe indrukken heb opgedaan en veel heb geleerd. Het Kennedy Space Center is geen attractiepark, zoals die er zoveel zijn in Orlando, maar het is een park welke voornamelijk gericht is op educatie over de Amerikaanse ruimtevaart, welke ze met behulp van attracties en exposities aan het publiek duidelijk willen maken.

Zie hieronder nog een aantal foto's welke ik tijdens mijn bezoek aan het Kennedy Space Center heb gemaakt: