Pagina's

donderdag 21 december 2017

Restaurant: Tony Roma's - Honolulu, Hawaii

Restaurant: Tony Roma's
Adres: 1972 Kalakaua Ave, Honolulu, HI 96815, Verenigde Staten


Een van mijn favoriete Amerikaanse steakhouses is Tony Roma's. Ik maakte kennis met het restaurant tijdens mijn eerste vakantie in Las Vegas, ik at bij het restaurant in het Fremont Casino en was gelijk helemaal verknocht aan de spareribs die ik daar toen gegeten heb. Wanneer ik een reis naar Amerika op de planning heb staan dan kijk ik altijd even of dat er een vestiging van Tony Roma's aanwezig is op mijn plaats van bestemming en zo deed ik dat ook voorafgaande aan mijn reis naar Hawaii. Gelukkig duurde het niet lang voordat ik een restaurant van Tony Roma's had gevonden in Honolulu. Op slechts 8 minuten loopafstand van het Hilton Hawaiian Village Waikiki Beach Resort, waar we zouden gaan verblijven, was namelijk een zaak van deze keten gevestigd.

Ik bezocht Tony Roma's in Honolulu tijdens de tweede avond van mijn vakantie in die stad. Na een korte wandeling vanuit het hotel kwamen we bij het restaurant aan en bij het zien van een aantal posters waarop de spareribs werden getoond liep het water me al gelijk in de mond. Bij binnenkomst in de zaak bleek al snel dat het er een gezellige bedoening was. Vrijwel alle tafeltjes waren bezet en we werden verzocht om een kwartiertje te wachten. Dat vonden we geen probleem en besloten om even aan de bar plaats te nemen. Toen we eenmaal aan de bar zaten bestelde ik een lekker Hawaiiaans biertje met de naam Aloha Lager. Ik vond het grappig dat dit bier werd geschonken, ik kende het nog niet, maar alleen al door de naam wilde ik het graag gaan proberen.



Na enige tijd aan de bar gewacht te hebben kwam er een tafeltje voor ons vrij. We werden begeleid naar deze tafel aan de zijkant van het restaurant, waarbij we een goed overzicht hadden over de rest van de zaak. Grote groepen toeristen waren in het restaurant aanwezig en zij zorgden voor een gezellige, gemoedelijke sfeer. De menukaarten werden uitgereikt en er werd duidelijk gemaakt dat als we Tony Roma's op Facebook zouden Liken we een gratis dessert zouden krijgen. Ik gaf echter aan dat we al een coupon hadden voor een gratis Onion Loaf, en dat ik daar liever voor koos. De Onion Loaf was dan ook het eerste gerecht wat we bestelden. Dit gerecht bestond uit grote strengen gepaneerde en gefrituurde ui met in het midden een bakje originele Tony Roma's barbecuesaus. Ik had de Onion Loaf al eerder gegeten en was daar toen erg van onder de indruk geraakt.

Normaal gesproken is de Onion Loaf een voorgerecht, maar we vroegen of dat het gerecht tegelijk met de hoofdgerechten geserveerd kon gaan worden. Ik hoefde niet lang na te denken over welk hoofdgerecht ik zou gaan bestellen, de "World Famous" Original Baby Back Ribs (spareribs) had ik namelijk al heel lang in mijn gedachten en had er ook heel erg veel trek in om ze te gaan eten. De spareribs zouden geserveerd gaan worden met frietjes, barbecuesaus en een bakje coleslaw. Het andere hoofdgerecht dat werd besteld was een New York Strip steak, deze steak werd geserveerd met een bakje coleslaw en een bijgerecht. Als bijgerecht werd er voor de broccoli gekozen. Nadat we onze bestelling hadden doorgegeven kon het wachten beginnen, ik keek uit naar het moment dat de malse spareribs en de lekkere gefrituurde ui op tafel zouden staan.



Het duurde een kleine 20 minuten voordat onze serveerster met de bestelling kwam aangelopen. Ik keek met grote ogen naar het bord met de spareribs welke op tafel werd gezet en viel dan ook gelijk aan. Het vlees gleed heel eenvoudig van de botten af, zo mals was het. Heerlijk zeg, puur genieten! De combinatie met de gefrituurde uien, de barbecuesaus en de frietjes was heerlijk en ook de coleslaw paste er ontzettend goed bij. Ik was voor een groot gedeelte met mijn handen aan het eten en op een gegeven moment zat ik helemaal onder de saus. Ik genoot van de gerechten en was blij om weer bij een vestiging van Tony Roma's aanwezig te zijn. De New York Strip steak was een stuk kleiner dan mijn streng spareribs en met het bakje coleslaw en een paar roosjes broccoli was het bord een stuk kariger opgemaakt. Het vlees bleek wel heel erg lekker te smaken en werd dan ook volledig opgegeten.

Na een tijdje hadden we allebei onze borden helemaal leeggegeten en was ook de Onion Loaf zo goed als op. Onze magen zaten vol en er kon niks meer bij. Aan het bestellen van een dessert dachten we dan ook niet en dat terwijl ik de Chocolate Chunck Cookie Sandwich er heel erg lekker uit vond zien. Ik vond het zonde om dat nagerecht voor een groot gedeelte te laten staan en meenemen naar het hotel schoot ook niet op. We keken naar de rekening welke inmiddels op tafel was gelegd en moesten in het totaal een kleine $ 80,00 betalen, dit was best een fors bedrag en meer dan dat ik van Tony Roma's gewend was. Later tijdens de reis bleek echter dat het in Hawaii overal duurder was dan op het vaste land van Amerika. Ondanks het wat hogere bedrag verliet ik het restaurant toch met een voldaan gevoel. De Baby Back Ribs, de Onion Loaf en het Aloha biertje waren heerlijk en ik keek alweer uit naar mijn volgende bezoek aan Tony Roma's.