Pagina's

vrijdag 15 juni 2018

Activiteit: Disney Store Times Square - New York City, New York

Activiteit: Disney Store Times Square
Adres: 1540 Broadway, New York, NY 10036, Verenigde Staten



Mijn blog wordt bezocht door veel pretparkliefhebbers. Ik merk dat aan het aantal views van de berichten en fotoverslagen die ik plaats van de Amerikaanse themeparks en ik krijg er ook regelmatig vragen over. Ik krijg geregeld verzoekjes en vragen over Disney en de bijbehorende parken en daarom leek het me voor vandaag wel leuk om een keer een ander onderdeel van Disney te belichten. Naast de parken en films zijn er over de wereld ook een groot aantal winkels van deze wereldberoemde organisatie te vinden en inmiddels heb ik een aantal van die zaken bezocht. De foto’s welke ik hieronder plaats hebben betrekking op de Disneywinkels in New York, waar ik naartoe ben geweest. De bovenste foto’s hebben betrekking op de nieuwe Disney Store in het midden van Times Square en de onderste foto’s zijn gemaakt van World of Disney, welke aan het begin van 2010, vanwege een te hoge huurprijs, werd gesloten.

Nadat de World of Disney op Fifth Avenue werd gesloten, opende later de Disney Store op Times Square (Broadway). Ik ben bij beide Disneywinkels geweest, World of Disney bezocht ik tijdens mijn eerste Amerika-reis en de huidige Disney Store ben ik tijdens al mijn volgende verblijven in New York naartoe geweest. Ik vond de buitenkant van World of Disney er veel mooier uitzien dan de voorkant van de Disney Store, het ziet er nu allemaal wat strakker uit en de Disneysfeer is daarbij eigenlijk verdwenen. Gelukkig merk je daar wanneer je de Disney Store binnenloopt niks meer van. Wanneer je de Disney Store binnenkomt raak je namelijk wel gelijk helemaal in de ban van Disney. De binnenkant van de winkel is zo mooi gethematiseerd en ingericht dat je alles wel zou willen kopen. Dat gevoel heb ik ook altijd wanneer ik in de winkels van de parken ben en dat hebben ze in de Disney Store in New York dus ook weer weten te creĆ«ren.  

De huidige Disney Store op Times Square is een speelgoedwinkel van een tweetal etages groot. Er worden zoveel verschillende spullen aangeboden dat je hier goed een uur of langer kunt verblijven. De Disneyspullen welke er worden verkocht  bestaan uit poppen, dvd’s, kerstballen, kleding, huishoudelijke artikelen en ga zo maar door. Er worden tekenfilms afgespeeld en er zijn een aantal magische elementen in de winkel verwerkt. De zaak in New York is buiten de winkels in de pretparken om het vlaggenschip van de Disneywinkels. Er staat onder andere een prinsessenkasteel en auto’s van Cars. Inmiddels zijn er ook grote afdelingen met spullen van Marvel en Star Wars geopend en wordt het assortiment dat wordt aangeboden dus ook steeds breder. Het personeel is net zo vriendelijk als dat ze in de Disneyparken zijn en dat maakt de ervaring compleet. Ik vind het een prachtige winkel en vind het maar lastig om er niet al mijn geld in uit te geven. 

Hieronder heb ik een aantal foto’s van de Disney Store geplaatst en vervolgens zien jullie ook nog afbeeldingen van het oude World of Disney.












Zie hieronder de foto's van het helaas gesloten World of Disney op Fifth Avenue, jullie zien waarschijnlijk wel dat deze winkel een hele andere en klassiekere uitstraling had dan de nieuwe Disney Store op Times Square. Mijn voorkeur gaat uit naar de World Of Disney, omdat ik de uitstraling van die winkel veel meer bij Disney vind passen. Natuurlijk begrijp ik wel dat ze ook met hun tijd mee hebben moeten gaan, vooral ook vanwege de vele nieuwe Marvel en Star Wars merchandise, maar toch vind ik het zonde. Ik vind het jammer dat deze look niet is meegenomen naar de nieuwe Disney Store, maar dat zou waarschijnlijk ook niet zo goed bij het moderne Times Sqaure hebben gepast. Ik ben in ieder geval erg blij dat ik beide Disneywinkels in New York City heb mogen bezoeken en hoop in de toekomst nog vaak bij deze of andere winkels van Disney terug te keren. Ik word er altijd blij van en voel me dan net een klein kind.