Pagina's

woensdag 27 juni 2018

Restaurant: Social Table (Palms) - Las Vegas, Nevada

Restaurant: Social Table Restaurant Las Vegas - Palms
Adres: 4321 W Flamingo Rd, Las Vegas, NV 89103, Verenigde Staten


Ondanks dat ik al meerdere malen in Las Vegas was geweest had ik de resorts op de West Flamingo Road nog nooit eerder bezocht. Vooral Palms stond hoog op mijn verlanglijstje, maar helaas was het er nog niet eerder van gekomen. Tijdens mijn afgelopen reis naar Las Vegas ben ik uiteindelijk wel op een avond in het Palms Casino Resort beland, we waren overdag naar de Grand Canyon, Route 66, de Hoover  Dam en de Premium Outlets South geweest en nadat we daar terug van kwamen wilden we in een van de restaurants van Palms gaan dineren. Mijn bedoeling was eigenlijk om te kiezen voor de grootste Hooters ter wereld, welke zich in dat hotel bevond. Toen we het resort binnenkwamen bleek het al snel dat die vestiging van Hooters inmiddels gesloten was en daar baalde ik eigenlijk wel van. Ik was namelijk met een groep van 5 personen, waarvan de meesten het wel interessant hadden gevonden om bij de bekende keten met de uil en de dames in korte oranje broekjes te gaan eten.

Het dineren bij Hooters ging dus niet door, maar we hadden allemaal wel erg veel trek gekregen en wilden sowieso in het resort wat gaan eten. We besloten om dan maar voor het restaurant te kiezen dat voor Hooters in de plaats was gekomen in het Palms Resort, namelijk de zaak met de naam Social Table. Social Table bleek sinds juli 2017 open te zijn en het was dus nog een vrij nieuw restaurant. We liepen de zaak binnen en ik verbaasde me over het feit dat het er zo rustig was. Aan de bar zaten wel wat mensen, onder het genot van een biertje, sportwedstrijden te kijken, maar in het restaurant was er slechts een enkele andere tafel bezet.  We konden dan ook overal gaan zitten waar we wilden. We kozen voor een ovalen booth, waar we met z’n vijven naast elkaar plaats konden gaan nemen. We zeiden tegen elkaar dat we hoopten dat het eten goed zou zijn, want we moesten het niet gaan hebben van de sfeer welke in het restaurant hing.




We kregen de menukaarten direct uitgereikt. Er liepen een aantal serveersters in het restaurant, welke allemaal niks te doen hadden, dus waren ze blij dat ze ons konden gaan helpen. Op de voorkant van de menukaart stonden de verschillende etenswaren beschreven. Het waren voornamelijk Amerikaanse gerechten welke werden aangeboden, in de vorm van ontbijt, voorgerechten, salades, taco's, sandwiches, hamburgers, hot dogs en desserts. De achterkant van de kaart was gereserveerd voor de alcoholische dranken, er stonden verschillende wijnen, cocktails, en bieren beschreven en ik keek gelijk even naar welk biertje ik zou gaan bestellen. Ik koos voor een fles Leinenkugel’s Summer Shandy, een licht bier met een zomerse tint. Dit bier kende ik nog niet en bovendien zou het een leuke Badge voor mijn Untappd gaan opleveren.

Ik had wel zin in wat lekkere vette fast food en gelukkig stond daar dus meer dan genoeg van op de menukaart beschreven. We besloten om vooraf een grote bak met nacho's te bestellen, deze tortillachips zouden geserveerd gaan worden met kaassaus, gesneden tomaat, lente ui, olijven, zure room en guacemole.  Even later stond er een bak op tafel waar we met z’n allen van konden gaan genieten. Ondertussen hadden we ook al een keuze voor onze hoofdgerechten gemaakt. Zelf koos ik voor de Fisherman’s Basket, dit was een mandje met gefrituurde kabeljauw, garnalen, friet, coleslaw en een drietal sausjes. Verder aan tafel werd er gekozen voor de Chicken Fingers (gefrituurde kipvingers met honingsaus, mais, coleslaw en friet), de Single Stack Jack (een hamburger met kaas, sla, tomaat, uien en augurk) en nog tweemaal de Fisherman’s Basket, welke ik zelf dus ook had besteld.





De drankjes stonden samen met de nacho’s al enige tijd op tafel en smaakten goed. We waren nog lang niet klaar met het opeten van het voorgerecht toen alle hoofdgerechten al op tafel werden gezet. In de keuken was het natuurlijk ook zo rustig, dat de koks gelijk na onze bestelling aan de slag waren gegaan. Ik moet zeggen dat alles er wel heel erg lekker uitzag en ik had zin om direct aan mijn gefrituurde visstukken te beginnen. Het bakje was flink goed gevuld, het leek alsof alles op een stuk krant was gelegd en dat maakte het gerecht voor mij wat specialer. De 3 sausjes bestonden uit ketchup, red sauce en remoulade, heerlijk voor bij de vis en friet. De andere bestelde gerechten welke op tafel waren gezet zagen er ook goed uit, vooral de Single Stack Jack hamburger leek mij erg lekker. We wensten elkaar nogmaals smakelijk eten en begonnen aan de hoofdgerechten.

De gefrituurde garnalen en kabeljauw waren erg lekker, samen met de sausjes en friet was het een lekkere combinatie. De frisse coleslaw paste er ook goed bij en zorgde voor de nodige afwisseling. Omdat ik ook al vrij veel van de nacho’s had gegeten lukt het me in eerste instantie niet om het hele bord leeg te krijgen, een aantal frietjes bleven over, maar omdat we nog even bleven zitten pikte ik die ook nog rustig een voor een op. Het was nog steeds erg rustig in het restaurant en dat vond ik jammer, ondanks het lekkere eten ontbrak er toch wat aan de hele restaurantervaring. Nadat iedereen uitgegeten was kregen we de rekening uitgereikt. In het totaal moesten we iets meer dan $ 100 betalen, dat is natuurlijk niet echt duur voor datgene wat we gegeten en gedronken hadden. De gerechten en drankjes waren lekker en dus niet al te duur, maar door het ontbreken van de ambiance in de zaak was ik toch niet erg tevreden met het restaurant, ik baalde er daardoor extra van dat de vestiging van Hooters er niet meer was.